שאלה על ספרי מדע פופואריים.

noarieli

New member
../images/Emo63.gif שאלה על ספרי מדע פופואריים.

אהלן. לא מזמן שאלתי כאן כאלה ונענתי באדיבות ובחכמה. תודה רבה. מנסה שוב: אני מחפשת המלצות לספרי מדע בסיסיים ומוכרים, בכל תחום מדעי - חלל, פיזיקה, מתמטיקה , ביולוגויה וכו וכו. הכוונה היא לכאלה שלא מניחים ידע מקצועי מוקדם. יש רעיונות? תודה רבה. נועה

עריסטו

Active member
אם את רוצה יש לי בקובץ

ספר פיזיקה ברמה תיכונית, באנגלית. זה ספר עתיק (בן 100 שנה כמעט) אבל הוא עדיין טוב עבור מי שרוצה ללמוד פיזיקה ברמה בסיסית.

niv1990

New member
אולי אלו יעניינו

"קיצור תולדות הזמן" של סטיבן הוקינג "תורת הקוונטים" של יואב בן דב. "מסע לתודעת הטבע" של צבי ינאי יש עוד הרבה ספרים טובים, אבל אני מעדיף לא להמליץ על ספרים שאני עוד לא קראתי
וקצת יותר סיפוריים: "קו האורך" של דווה סובל "חידת המצפן" של אמיר ד. אקסל

מרחף1

New member
A Short History of Nearly Everything

של Bill Bryson - כנראה ספר המדע פופולרי הטוב ביותר שקראתי

מרחף1

New member
אני לא בטוח

אבל נדמה לי שכן. אני אישית קראתי אותו באנגלית ואח"כ גם שמעתי אותו (בנסיעות ארווווכות) ב Audio Book

SpyKid

New member
...

המוזיקה של המספרים הראשוניים המשפט האחרון של פרמה (מצטרפת להמלצה, ספר נחמד מאוד). סודות ההצפנה כאוס שפת הסימטריה היקום של איינשטיין

מרחף1

New member
Number

ספר על האבולוציה של המתמטיקה ותורת המספרים, נכתב בשנות השלושים נדמה לי ואני לא זוכר את שם המחבר, אבל אני יכול לבדוק אם את רוצה.

helen12004

New member
הנה ספרים שאהבתי

הספר שהכי אהבתי: על מרחב / מיצ'ו קאקו היקום של איינשטיין / מיצ'ו קאקו פיסיקה לכל / פול ג' היואיט. הספר פחות פופולרי ויותר לימודי, אך מאוד מעניין וקל לקריאה. הגן האנוכי / ריצ'רד דוקינס. ספר מעניין בביולוגיה. נמעלית של איינשטיין / פליקס דותן הכובען המטורף ואייזיק ניוטון/ איאן ג'ואן. ספר פסיכולוגיה נחמד וכתוב בהומור. מסע לתולדות הטבע/ צבי ינאי. כדאי לבדוק גם את הספרים של סטיבן הוקינג. הספר הכי מקיף שלו הוא "קיצור תולדות הזמן". אני הגעתי אליו אחרי שקראתי ספרי מדע פופולריים רבים ולכן הוא לא חידש לי הרבה...אבל אני בטוחה שאם הייתי קוראת אותו מההתחלה הייתי מתלהבת ממנו. המלצה: את יכולה למצוא הרבה ספרים של מדע פופולרי ברשתות הספרים הגדולות, אך ישנם גם ספרי מדע פופולרי בסיפריות. אני הייתי בטוחה שניתן רק לקנות אותם, אך כשגיליתי מספר ספרים שכבר קראתי בספריה הצטערתי שלא ידעתי על כך קודם...

למעלה