שבוע הספר-אוקטופוביה?

Death of Rats

New member
../images/Emo63.gifשבוע הספר-אוקטופוביה?../images/Emo63.gif

ממש מצטערת שלא פתחתי שירשוא אתמול אבל המחשב שלי היה קצת מפוגר ^^; guards! guards!-שומרים! שומרים!-תת סדרה: המשמר. אחד הספרים היותר-טובים בסדרה לדעתי, למרות שיהו לו חלקים משעממים. אני מתה על קארוט ונובי
^_^;

FaceLessMor

New member
../images/Emo13.gif אה...

ספר נחמד מאוד! חוץ מהקטע שקצת עיצבן אותי בהתחלה שהכל פשוט חזר על עצמו...

dino_din

New member
ספר ענק !!!

אחחח, אחד הטובים (אני יודע שאני אומר את זה על כולם כמעט אבל הפעם אני רציני). ספר ממש טוב, מצחיק, משעשע, הומור ציני מצויין, הדמות של מפקד המשמר פשוט מצויינת, אני מת עליה, זו למשל דמות שממש אפשר להתחבר אליה, בחור קשה יום אבל עקשן, פשוט נהדר, אחת הדמויות האהובות עלי בסידרה. בכל מקרה, יש שם הכל, שומרים, פטרייאכים, גיבורים, דרקונים, מלכים, בנות אצולה, גמדים, כל מה שרק תירצו !!!! אגב, שאלה ששאלתי מזמן בשירשור השאלות הגדול, אולי מתחשק לכם לנסות שוב : למה מפקד המשמר הוריד לנובי קנס קבוע מהמשכורת ? זהו, יום כתום. דינו. >לא לזוז, יש לי דרקון טעון ואני לא מפחד להשתמש בו!!!?

The Mad Hatter

New member
שאלה בקשר לסדרת השומרים-

קודם כל, ספר יפה מאד, כמובן. אין לי יותר מידי להוסיף-רק שאהבתי מאד כשקראתי אותו-למרות שזה היה לפני די הרבה זמן. קניתי את הקומיקס של הספר. אני די מצטערת על זה, כי הוא לא מצויר יפה במיוחד והיו כמה קטעים מהספר שהיו חסרים לי, אבל זה היה שווה משתי סיבות: 1)כשניסיתי ללא הצלחה לצייר פאנארטים, לפחות היתה לי השראה (יש לי אפילו ציור אחד מוכן של ויימס בקטע של you've got to ask yourselves: do I feel lucky? (ציטוט לא-מדויק, כן? הרבה זמן לא קראתי את זה, כבר אמרתי?)). 2) העטיפה יפה. אה, כן-ורק עכשיו, אחרי שהשכלתי קצת-או לפחות אני יותר משכילה ממה שהייתי כשקראתי את הספר, אני יכולה להבין את כל הבדיחות שמתקשרות ל...אה, כל מיני דברים. זה משהו שאני אוהבת במיוחד בספרים של פראצ'ט. למצוא כמה שיותר הקשרים לסרטים או ספרים או כל דבר שאני מכירה. ^_^ ושאלה קטנה- רק רציתי לשאול אם גם אצלכם זה ככה (למרות שאני מניחה שלא)-בכלליות, אני מעדיפה את הספרים המאוחרים יותר של פראצ'ט, אבל רק בסדרת השומרים אני לא מסוגלת לסיים לקרא את הספרים האחרונים. פשוט אהבתי את המשמר הרבה יותר בתקופת שומרים שומרים-men at arms כשהם היו משמר קטן ופאתטי וכשגזר היה דמות חמודה ולא מעצבנת (אבל זו רק דעתי, כן? P:). ובכלל, ליידי ראמקין די עצבנה אותי. בכלל נראה שלאורך סדרת השומרים הוא די סובל ממערכת היחסים הזו (או שרק אני מפרשת את זה ככה? לא יודעת. אולי לא קראתי מספיק). בכל מקרה, הם היו הרבה יותר מעניינים כשהם היו משמר קטן של 3.5 אנשים. למרות שאני מניחה שאני לבדי במערכה, כי ממה שהבנתי רוב הפורום אוהב את הספרים המאוחרים של המשמר ורק אני תקועה כבר שנים בתחילת ג'ינגו. נ.ב-יש טעם לפרסם פאנארטים מהספר? *_*

dino_din

New member
זו רק את !

אהם, האמת שמכל הסידרה קראתי רק את "שומרים, שומרים". ואם את אומרת שההמשך פחות טוב, אז נראה לי שאני אשאר עם זה כי חבל לי לקלקל את הרושם הטוב של הספר הספר.... דינו. >הייתי חייב להוריד את זה מהלב<

The Mad Hatter

New member
לא! לא!

קודם כל, גם את men at arms די אהבתי. אבל בשום פנים ואופן אל תפסיק לקרא את סדרת השומרים רק בגלל הטעם הקלוקל שלי (*_*), כי נראה לי שזו רק אני באמת ובינתיים שמעתי רק ביקורות טובות על המשכי הסדרה. למרות שעם כל הנסיונות לשכנע אותי לסיים את ג'ינגו, זה לא הולך לי בינתיים. אני רק צריכה למצוא זמנים פחות לחוצים בשביל לשבת ולסיים את זה. אבל זה הכל עניין של טעם, אני מניחה. P:

ויימס

New member
(נאנחת בהקלה)

בדיוק התכוונתי להגיד שאני נכלמת ומתביישת כי קראתי רק את 'שומרים! שומרים!'. והתחזיות העגומות שלך מדכאות אותי. אחלה ספר! וגם היחיד (נדמה לי) שלו שסיימתי ביום. קנו לי אותו ליומולדת, הברזתי מבית ספר כדי לשבת בחדר כל היום ולקרוא. זה בטח יבוא לכם כשוק טוטאלי, אבל ויימס הוא אחת מהדמויות האהובות עליי! כל העניין הזה על איך שהמשמר ירד מגדולתו ושדפקו את ויימס כי הוא תמיד אומר מה שהוא חושב וכזה ציני והכל... אררג! וזוכרים את הקטע שהם רוצים לירות בדרקון ומנסים להוריד את הסיכויים שלהם כדי שזה יהיה אחד למיליון??? וווייי! בקשר לליידי ראמקין- תמיד בחורות רודות בגברים בספרים של פראצ'ט. בטח אשתו מכה אותו. וגם אצל דיוויד אדינגס ורוברט ג'ורדן וניל גיימן. וכולם סופרי פנטזיה, אני חושבת שעליתי על משהו. גזר נהיה מעצבן...?! (בנימה מעוררת רחמים) למה...?

dino_din

New member
...........

גזר היה מעצבן כבר מהתחלה לדעתי.... לא התחברתי אליו יותר מידי (אולי כי הדמות שלו צפויה מידי). וכמו שציינתי, אני מזדהה עם האהבה שלך למפקד המשמר, פשוט בחור מצויין, אחד כזה שהייתי שמח לשתות איתו קולה קרה על הדשא בערב.... דינו. >למה לא עונים לשאלה שלי ???<

The Mad Hatter

New member
דווקא ממש חיבבתי את גזר בהתחלה.

כלומר, לאורך "שומרים שומרים". הוא היה טיפה מעצבן, אבל זה היה חלק מהקסם והדמות שלו היתה בכלל מוזרה ולגמרי שונה מכל שאר המשמר, למשל, וזה עשה את הדמות שלו לממש חמודה. אבל מאוחר יותר הוא טיפה "השתכלל". אולי פחות סטראוטיפי? שמצד אחד, זה טוב, כן? אבל...לא יודעת. משהו בו נעשה מעצבן וכל התמימות הזו שלו כבר לא היתה אותו הדבר. :( את ויימס אהבתי מההתחלה. הוא תמיד היה חבר המשמר החביב עלי (וגם נובי. *_* וגם ויזיט, כשחושבים על זה, אבל הוא לא ממש חבר משמר קלאסי). העניין הוא שלדעתי משהו בכל העניין הזה טיפה נהרס כשהוא התחתן עם סיביל. זה פשוט לא אותו הדבר כשהם משמר גדול וכולם סומכים עליהם שהם יפתרו את הבעיות והכל. וויימס שעכשיו עשיר זה גם כן נראה לא ממש שייך. אבל זו רק אני. והנשים לא רודות בגברים בפסרים של פראצ'ט. כלומר, אה, מאגרט היא לא הטיפוס הרודה...ו...טוב, אין לי ממש דוגמאות חוץ ממנה. וגם ראמקין היא לא הטיפוס שיכה את בעלה, אבל נראה שהוא מתחתן איתה רק בשביל הכסף, או המעמד או שסתם שיעמם לו בחיים כי בסה"כ הוא די סובל מהכל-לפחות לי זה נראה ככה. ואם כבר לשבת לדבר עם דמות, הייתי רוצה לדבר עם גראני. my idol.

ויימס

New member
אפילו מאגרט

כשהיא עם הליצן. כל עניין ה'אני צריכה לחפוף את השיער שלי'.
למה הוא הוריד לו קנס מהמשכורת באמת? בגלל שהוא עלבון למין האנושי או משהו כזה? אוף, אני לא זוכרת אבל זה היה משהו בסגנון. גזר אכן מעצבן ב'שומרים', אבל זו הצורה המסויימת שבה הוא מעצבן, שאני הייתי מעדיפה שלא תשתנה. אבל טוב נו, דמויות צריכות להשתנות. קורים להן דברים ואז זה רק הגיוני שהן ישתנו (למשל, תשוו את סתמרוח בצבע הכשף לסתמרוח בכל שאר הספרים. או למשל איך שבסוף אור מופלא פתאום הוא כזה... מלא תקווה ובטחון עצמי ואז בספרים הבאים הכל נגוז... עצווווב...

"שומרים! שומרים!" זה היה הספר

הראשון של פראצ'ט שקראתי. אין ספק שזה אולי הספר שמתאר את אנק מורפורק בצורה המפורטת ביותר והמבדרת ביותר. הצחיקו הקטעים שבו גזר מספר על המשמר במכתבים שלו הביתה והתפנית הבלתי צפויה בעלילה. אין ספק שזה אולי הספר הטוב ביותר ב"עולם הדיסק" (חוץ ממורט, שזה גם ספר נפלא)

למעלה