שבוע הספר- המלצות ספרים

want a baby

New member
שאלה על ספרים לגיל 5+ שאינו קורא עדיין

טוב, אז אני מהפורום השכן (למרות שכל הזמן מתעדכנת בנעשה כאן....) והילדים שלי מאוד אוהבים ספרים... הגדול בן 5 (ביום רביעי הקרוב) והקטנה בת שלוש וחצי. במבצע של שנה שעברה קניתי להם המון ספרים כגון: טרפ על מטאטא, טרופותי, אוסף סיפורים לפני השינה וכו'.... כולם בשימוש ושני הילדים אוהבים אותם... אבל בזמן האחרון ניסיתי לעניין אותו יותר בסיפורים ארוכים יותר, קניתי לו את הספר של פו הדב (המקורי, לא לתינוקות) ואת המומינים ואני רואה שבניגוד להתנגדות שהייתה מצידו (ארוך, משעמם, אין תמונות) כשקניתי אותם, עכשיו התחילו שניהם להתעניין (מה שמאוד משונה כי הקטנה ממש קטנה...) ויוצא לי להקריא להם לפחות שני פרקים בשבוע מכל ספר (לא רוצה להגזים בעומס כי הפרקים ארוכים ואני מקריאה את כל הפרק בפעם אחת) השאלה שלי היא - אילו ספרים נוספים יכולים להתאים לשמירת המגמה של ספרים כגון פו הדב/מומינים...(לא מצאתי דרך טובה לתאר אותם - אולי ספרים שבהם הסיפור מורכב יותר, ויש בו מקום לדמיון שלך ולא הכל מוגש לך כמו בספרי פעוטות) חשבתי על בילבי - למרות שנראה לי שהסיפור שלו יותר מורכב...(והוא גם לא במבצע באף אחת מהרשתות
) היום קפצתי לקניון ואחרי בדיקה של הספרים שבמבצע קניתי כמה ספרים ואשמח לשמוע את דעתכן על חלק מהם שאיני מכירה וקניתי מהתרשמות קצרה וטובה בחנות - בכל זאת אפשר עדיין להחליף אם זה ממש לא מתאים... בין היתר הספרים שנקנו הם: סדרה של 3 ספרי שקשוקה ילד ושמו אמיל וההמשך אמיל עדיין איתנו דב ושמו פדינגטון ריקי

tomi32

New member
ספרים ארוכים

אצלנו הלך נהדר בגילאים האלו צ'רלי בממלכת השוקולד, שאני מאד אהבתי וצ'יטי צ'יטי בנג בנג, שאני פחות אהבתי (אבל הלקוח בן ה-5 אהב וזה העיקר). הספרים של הדוד אריה נהדרים, אבל חלק מהסיפורים עלולים להיות מפחידים בגילאים הקטנים יותר. . אשמח לשמוע עוד המלצות על ספרים דומים לילדים העולים לכיתה א'.

../images/Emo45.gif לדוד אריה! קראנו שוב ושוב את כל 3 הספרים הראשונים בסדרה, ועכשיו מתכוננים בשמחה לרביעי, שנרכש על ידי הדודה שלי ומחכה לנו בביתה. בגלל הפרש הגילאים בין הילדים שלי - הבכור בן שש ועולה לא', הקטן בן שנתיים ושמונה - הקראת הספרים מופרדת לגמרי, ואין שום מכנה משותף ביניהם, כך שקשה לי לחשוב על משהו שיתאים לשני הילדים יחד. אבל הנה הספרים שעולים לי כרגע בראש שהבכור אוהב (גם המשכים וגם לא): ../images/Emo41.gifספרי מאיר שלו - מלווים אותנו לפחות שנתיים-שלוש, אבל לשנינו קשה להפרד מהם ../images/Emo8.gif אוהבים את הגשם של סבא אהרן, הצלחת שמתחת, הגומות של זוהר, אבא עושה בושות. ../images/Emo41.gifהשפה הסודית של אורי / דוד גרוסמן ../images/Emo41.gifספרי ד"ר סוס - חתול תעלול חוזר ו"כשיוצאים מגלים מקומות מופלאים" או משהו כזה ../images/Emo41.gifמשעמם לי של רוני חפר ../images/Emo41.gifאוזו ומוזו מכפר קאקארוזו ../images/Emo41.gifהחתול שדפנה רוצה (גם מלווה אותנו שנתיים ואהוב מאוד) ../images/Emo41.gif"יום אחד, כך מתחילים כל הסיפורים שענת אוהבת במיוחד" של יהונתן גפן. פיסת נוסטלגיה... ../images/Emo41.gifאטיקוס מספר הסיפורים - ספר ארוך מאוד מאוד מאוד, מחולק לפרקים קצרים למדי, של סיפורי המיתולוגיה היוונית. קנינו השנה ליום הולדת 6, קראנו במשך 3 שבועות בהמשכים, ונהנינו מכל רגע ../images/Emo41.gifכל סדרת ספרי "מדוע וכיצד" (שחורים גדולים כאלו) - דינוזאורים, מעמקי הים... זה מה שעולה לי ככה בשלוף. אני אעלה יותר מאוחר לחדר של הילד ואראה מה עוד פספסתי. אה, נזכרתי בעוד משהו - השנה גם שאלנו מהספריה כמה ספרים מהסדרה של "לילי המכשפה". בעיניי קצת שטותי, אבל הילד מאוד נהנה. על ילדה שיודעת לעשות כשפים ועוברת כל מיני הרפתקאות בזמנים ובמקומות שונים. נחמד וקליל למדי.

kramerkaren

New member
פדינגטון מקסים

גם אמיל, למרות שהשפה מעצבנת לפעמים. עוד במבצע יש את דוד אריה שמדהימים. תראי אם הסיפור המושלם (1+2) במבצע. מעולים. לא אוהבת את שקשוקה, אבל זה רק אני....

want a baby

New member
תודה, אני אבדוק...

אתמול קניתי גם את ההמשך של פו הדב (מחבר אחר) אבל ממש יפה - התחלתי לקרוא קצת... ו

kramerkaren

New member
לא אמור להיות מחבר אחר

גם ספר ההמשך נכתב על ידי א.א. מילן. ואם לא את קנית אז שווה לקנות את הקרן ברחוב פו, וכל מה שעוד יתורגם שנכתב על ידי מילן.

kramerkaren

New member
חידשת לי

אבל פו והבית בקרן פו הם של מילן, נכון? טוב, גגלתי. מעניין. תודה!

אני בעד התרגום המקסים של אבירמה גולן תרגמה פשוט נהדר את סיפורי פו הדוב, והספר מלווה גם באיורים המקוריים. תקופה ארוכה ביותר קראנו שוב ושוב את הספר על כל פרקיו. לספר מצורפים גם שני דיסקי שמע, שבו אבירמה גולן מקריאה בצורה נהדרת ממש את הסיפורים. בנסיעות ארוכות היא פשוט הצילה אותנו משאלות ה"מתי מגיעים" האין סופיות. למרות שבשלב מסוים הבעל היה צריך להחליט האם להשתגע מהסיפורים בפעם האלף ואחת או להשתגע מהניג'וסים של הבכור ../images/Emo6.gif

want a baby

New member
זה בדיוק הספר שיש לנו - עם הדיסק

ועכשיו גם את ההמשך של ההשך, ורק הספר השני חסר
אתמול ביצעתי עוד רכישה (טוב שאני מהיום בחופשת מבחנים ולא אהיה יותר בחנויות), קניתי להם את הספר "אטיקוס מספר הסיפורים - המיתולוגיה היוונית" אתמול בערב ישבנו כל המשפחה והתחלנו לקרוא - כתוב ממש יפה, לא היו תלונות על קושי/אי ההבנה מצד הילדים למרות שיש שם הרבה שמות לא מוכרים שנשמעים מסובכים בפעם הראשונה...

want a baby

New member
דווקא יש כזה-

שמו "בחזרה ליער מאה העצים - ספר ההמשך לספרי פו הדב מאת א"א מילן מאת דיויד בנדיקטוס שזכה לכתוב את ההמשך. הספר יצא לאור ב-2009
בכל מקרה כבר קראתי כמה פרקים (בעצמי, לא עם הילד) והוא כתוב ממש יפה...
ואת הקרן ברחוב פו אני ממש רוצה אבל לא בא לי לקנות ספר ב-98 ש"ח... מחכה למבצע! נראה לי הספר היחיד שאני הולכת לקנות בלי מבצע ברגע שיצא לאור הוא "קרלסון המעופף" של אסטריד לינדגרן קראתי שצריך לצאת תרגום חדש...ספר שגדלתי עליו - אחד האהובים עלי. אה... דרך אגב ראיתי עוד איזה ספר מקסים של מילן - אבל נראה לי לא מתאים לגיל 5 (ככל שאני מנסה למתוח את ההגדרה...
)

נוRית

New member
את יכולה, בבקשה, להרחיב קצת

לגבי הספר של הסיפורים לפני השינה? לבנותיי כבר משעמם מה שיש בבית
וגם - עד מתי נמשכים מבצעי שבוע הספר? אין לי זמן להגיע לחנויות...

עד סוף החודש בסטימצקי ובצומת ספרים דרך אגב, אם את לא מגיעה לחנות - בסטימצקי כל המבצעים תקפים גם דרך אתר האינטרנט שלהם, אז אפשר לקנות גם און ליין. למרות שאין כמו להסתובב בין כל הדוכנים ולהריח את הספרים.... בשבוע הבא לוקחת את הילדים. מקווה לא להינזק מדי בארנק ../images/Emo3.gif

נוRית

New member
תודה

יש ספרים שאני באמת קונה דרך האינטרנט, אבל לפעמים מעדיפה "לרחרח" ובעיקר לראות ולקרוא לפני הרכישה... בכל מקרה - אוספת רעיונות מפה, ונראה... (בשבוע הבא אני עם הבנות בנסיעת בריאות+כיף, אז אולי נגיע גם לאיזה איזור של "שבוע הספר"... רק חוששת (כמוך) לכיס
)

want a baby

New member
בשמחה... יש לנו כמה כאלה

1.דבי גליורי - סיפורים לפני השינה ספר הזוי שהילדים מתים עליו. זה במשפט אחד...בספר יש תשעה סיפורים: תרנוגלת אדומה קטנה, מרק מסמר, עכברת העיר ועכברת הכפר, האריה והעכבר, הצב והארנד, הזאת והארנבת, היתה פעם גברת שבלעה זבוב, שלושה חזירים קטנים ומעשה בחתולה שמנה (הסיפור ההזוי ביותר...) הסיפור הכי אהוב עליהם בספר הזה הוא "היתה פעם גברת שבלעה זבוב" ואפילו מצאנו שיר כזה ביוטיוב (באנגלית) והם צופים בסרטון בהנאה מרובה... 2. אוצר סיפורים לפני השינה - פחות פופולרי אצלנו (כנראה לא מספיק משוגע) - יש 21 סיפורים חמודים עפ"י כל מיני אגדות/סיפורים - האחים גרים, אלף לילה ולילה, אנדרסן וכו') הסיפורים מעובדים ורק מזכירים את המקור אבל דווקא לגילאי 3-5 נראה לי מתאים. 3. אגדות קלסיות - 6 סיפורים בספר: אלאדין (גרסה מוזרה עם ילד סיני), ג'ק ואפוני הפלא (כתוב יפה, הילדים שלי אהבו, אבל יש לי בעיה עם זה שהחמדנות של הילד לא נענשת....), פינוקיו, הנזל וגרטל (בעייני כתוב יפה ויחסית לא ארוך), הנסיך צפרדע וברבורי הפרא. בסופו של יום ספרים 1 ו-3 נמצאים הרבה בשימוש ואני שמחה שקניתי אותם... דרך אגב גם ילדים שמגיעים אלינו ואני מקריאה להם סיפורים אוהבים מאוד את הספר ההזוי של סיפורים לפני השינה אז כנראה יש בו משהו

mamy4

New member
אשמח לקבל המלצות לספרים לגיל 7.5

סוף כיתה א' שכבר יודעים לקרוא לבד

kramerkaren

New member
כמה המלצות לספרים שחזקים אצלינו

דוד אריה, בון, קפטן תחתונים, הנרי האיום, הסיפור המושלם, שבתות ומרקים (ג'ודי בלום), ג'רונימו סטילטון, קפטן קרואו, מרפי בטטה, המיתולוגיה היוונית, בילבי, המומינים, הקסדה הקסומה, הספרים של אשכר ארבליך בריפמן (לא הסדרה של וינטר בלו שזה לבנות גדולות מעט יותר, אבל כל הסדרה של ליר הדרקון, מרווה וכו), מנהרת הזמן וסיירת המדע, חבורת ידיעת הארץ, טולי תעלולי. רוב הספרים האלה הם בסדרות או לפחות יש 2 ספרים בסדרה. עכשיו הוא עמוק בתוך הארי פוטר, חמוד, רואים שזה ארוך לו אבל הוא מתמיד (באמצע הספר השלישי).

למעלה