שבוע הספר מכה בשביעית

Death of Rats

New member
../images/Emo63.gifשבוע הספר מכה בשביעית../images/Emo63.gif

(תרתי משמע, כי עכשיו אנחנו מנתעסקים בחופף-מצריים
). Pyramids-פירמידות, תת סדרה "חיצוניים". לא מאוד אהבתי, והעריכה של הספר קצת לא מצאה חן בעיני. בכל אופן, ספר נחמד.

dino_din

New member
טוב, את דעתי על הספר אתם כבר מכירים

וכל מילה נוספת מיותרת ! אבל בכל זאת - ספר מעצבן, יש בו קטעים טובים אבל הספר יותר מידי מסובך וחלק ממנו מתעסק בתאוריות שקצת קשה לתפוס. לדעתי הוא כבד מידי מכדי שיהיה אפשר להינות ממנו כמו שצריך. חוץ מזה, באופן כללי לא התחברתי אליו, אני לא זוכר שהיו בו דמויות שהתאהבתי בהן יותר מידי. ו...זהו בינתיים. יום טוף, דינו.

FaceLessMor

New member
../images/Emo4.gif אני קוראת אותו עכשיו...

ודווקא בנתיים הוא ממש נחמד... ומי שהמליצה לי עליו אמרה שהוא אחד האהובים עליה.. אז אני לא מבינה איך כולכם נגדו..

The Mad Hatter

New member
פירמידות...

(כותרת מעניינת, מה?) אחרי אור, בשבוע הספר הקודם, הגיע תורי להתוודות שאת הספר *הזה* אף-פעם לא סיימתי. אבל ייאמר לזכותי שניסיתי. אולי זה בגלל התרגום ואולי זה בגלל שקראתי אותו בתחילת דרכי כגרופית של פראצ'ט (^_^)-כך שיצא שלא הבנתי יותר מידי. כל פעם שאני בספריה אני אומרת לעצמי שאני צריכה לקרא אותו שוב אבל פשוט אין לי כח לנסות להבין אותו...P:

ויימס

New member
למה כולם אומרים שהוא כבד?

לי הוא נראה בסדר גמור. אהבתי את הגיאומטריה שיוצאת מכלל שליטה (שמישהו ירסן את פראצ'ט!!!) והרעיון שאפשר לשרוף זמן במובן הפיזי. וכשפטקלספ 2א הפך לדו מימדי וזז הצידה כל הזמן (כי ככה הוא מתקדם מהעבר לעתיד). וכשטפיק פוגש את הפילוסופים ההם ואת האיש העצוב שמחשב רדיוסים וממלמל שזה לא מספר אמיתי בכלל (תמיד חשבתי ככה!!). אה, ועוד משהו- "מה זה 'קוואנטום'?" "תוסיף עוד אפס." מהה...? אה, וכמובן, דיוס- פרדוקס האיש ללא עבר מכה שנית! אני חולה על הקטע בסוף כשהוא מתעורר ואוסף את המקל...

הוא באמת ספר כבד..

יש בו כל כך הרבה מתמטיקה, וקריצות.. רוב הבדיחות בו עוסקים בתרבות ובמתמטיקה ופיסיקה מתקדמת.. זו קצת בעיה להבין בפעם הראשונה, השנייה , וגם החמש עשרה.. צריכים אנשים שיסבירו לך על המישורים ועל כל השטויות האלה.. למרות שאפילו בקריאה ראשונה ועם כל סימני השאלה, הוא עדיין ספר מהנה לקריאה. מאגנה, וזהו , אני קצת מבולבל, בע"N

Fingertip

New member
זה לא רדיוסים../images/Emo70.gif

זה הקפים
ובטח שזה מספר אמיתי. רק בגלל שאתה לא יכול למדוד אותו, לא אומר שהוא לא אמיתי. אהד.

dino_din

New member
בתור המתמטיקאי הבכיר בפורום

אני בהחלט חושב שהגיע הזמן שתכתוב לנו איזה פירוש למה שהולך שם, אני זוכר שפעם דווקא היה פה איזה הסבר על כמה מהתאוריות שעומדות מאחורי הסטירות בספר (משהו עם הצב שמנסה לברוח מהחץ...). מה אתה אומר ? דינו.

Fingertip

New member
הממ... מתמטיקאי בכיר?

טוב לדעת. האמת שהייתי באמצע קריאה חוזרת של הספר, אבל אז קניתי את מוריס וה-wee free men והפסקתי. עכשיו יש טיפה עומס בלימודים, אבל אני מבטיח לעשות משהו כזה כשאמשיך לקרוא. (אם אזכור). אהד.

The Mad Hatter

New member
לא כבד...

בעצם, כן כבד. די כבד. אבל יותר מזה-לא מובן. במיוחד כשלא הייתי בקיאה במיוחד באותו הזמן בכל מה שקשור לעולם הדיסק ומתמטיקה (אני חוששת שמצבי במתמטיקה לא השתנה מאז במיוחד. אבל יש לי עוד זמן בשביל ללמוד). אני צריכה לנסות לקרא את זה שוב.

RainBird

New member
לא הבנתי למה יורדים עליו זה מאוד פשוט: העמק עצמו היה בין העולמות עד שהגמלים הביאו אותו למציאות ולכן כל האלים שהאמינו בהם במשך השנים קיימים שם. וברגע שיש עומס יתר של שריפת הזמן העמק חוזר למקום ממנו הוא הגיע כי שיחקו עם הגאומטריה יותר מידי. בכל אופן ... זה ספר ממוצע מאוד של פרצ'ט. מצד אחד לא נפלתי מהכיסא (חוץ מהחלק שכל הילדים באקדמיה של המתנקשים נלחמים על הדת) וזהו.

למעלה