שבוע הספר-שבוע שישי

Death of Rats

New member
../images/Emo63.gif שבוע הספר-שבוע שישי ../images/Emo63.gif

wyrd sisters-אחיות הגורל (וכפי שיעדיפו אנשים מסוימים: אחיות מוזרעות
)-תת סדרה: המכשפות. מעולם לא סיימתי את הספר הזה. הוא היה משעמם והתייאשתי באמצע ^^;

The Mad Hatter

New member
לא סיימת אותו?!?!

התביישי בעצמך! אחח...*פרץ של נוסטלגיה* אני זוכרת, לפני שנים, שהמליצו לי על איזה סופר-טרי פראצ'ט אחד שלא מצאתי לא בספריה ולא בכל מקום אחר. שנים שנדנדתי לאנשים, עד שבאנו לביקור משפחתי אצל הדודים ואבא שלי דיווח לי שיש להם ספר של הטרי פראצ'ט הזה. איך שראיתי את העטיפה התחלתי לקרא אותו וסיימתי אותו ביום שלמחרת. ואז קראתי אותו שוב. ושוב. ועוד כמה פעמים. ^_^ טוב, זה לא הספר הכי טוב בסדרה, אבל זו היתה תחילתה של אובססיה וככה זה נראה. אז למרות כמה טעויות תרגום מעצבנות שנתקעו לי בראש עכשיו (כמו שיר חזיר-הבר שאמור להיות בכלל קיפוד וסבתא נוצת-שעווה ש...בעצם, אני לא ממש יכולה לחשוב על תרגום נורמלי לשם שלה. הי צריכים להשאיר את זה וות'רווקס וזהו) זה ספר ממש יפה. אני אהבתי. וגראני שולתת!!1

dino_din

New member
לא סיימת אותו?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!

ממש עצוב מה שקורה פה ! ספר מצויין (אפילו שקראתי אותו בעיברית), אומנם לא הכי טוב בסידרה, אבל בהחלט ספר משובח. אי אפשר שלא להיקרע מצחוק מהמכשפות הלא יוצלחות האלו, בלי קסמים (כמעט) ובלי עזרים, רק עם קצת "ראשולוגיה" (כן, אני יודע שזה תרגום מסריח :) והן מסובבות את כולן על האצבע הקטנה. יש בספר כמה משפטים טובים שממש אהבתי ("הם מצמצו אל תוך סימטה ובכך חשפו פעם נוספת את העובדה שהם חדשים בעיר.תושבי מורפורק אינם מביטים לתוך סימטה אפלה שממנה בוקעים קולות מוזרים.") והמון קטעים קטנים שקנו אותי. מישהו רוצה תפוח ?

ויימס

New member
לא סיימת אותו?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

אהבתי את האנלוגיה להמלט "האם זהו פגיון שאני רואה..." וכו'. וההצגה שלהם. אבל על המכשפות אנ'לא מתה. הן די מיצו את עצמן. טוב, נני, הבנו שאת זקנה חרמנית ואלכוהוליסטית, וטוב, סבתא, הבנו שאת אוהבת לרדות באנשים ולתחוב את אפך לעניינים לא לך (איך טרי פראצ'ט חולה עליה, בטח סבתא שלו היתה ההשראה), ומאגרט המסכנה- שייתן לה פעם אחת לפתח קצת עמוד שדרה! איזה 6 (?) ספרים היא באותו המצב! שתפסיק כבר להיות wet hen! מישהו פה זוכר מי ההורים של הליצן? כי אני לא זכרתי והופתעתי מחדש בפעם השניה שקראתי. וגם הליצן, הוא היה נורא נחמד ב-wyrd systers עם כל הטראומות שלו מבית הספר לליצנים והמשפחה שלו, אבל בספרים הבאים (בעצם נדמה לי שזה רק אחד), כשהוא כבר מלך, הוא סתם... סתם.

Fingertip

New member
אני נכנס, אבל אין לי מה לכתוב....

ונראה לי שבפורום שלנו צריך להגמיש טיפה את המגבלה על 72 שעות. (עוד מישהו חשב על אחמד?) אהד.

netsef

New member
אחמד...

הוא מתכוון לאחת הדמויות מג'ינגו... דמות בשם "71Hour Ahmed" הדרך בה הוא קיבל את השם משעשעת, ואני בטוח שאם תבקשי יפה - אהד יסכים לפרט.

RainBird

New member
הספר הראשון שלי אהבתי. מה? הוא היה בנוי מאוד טוב הכישוף שם נראה טוב (זה חשוב למכשף מטבח שכמוני כן?) וכל הסיפור היה אלוגריה למחזה המדהים מקבת' של שייקספיר (שלוש מכשפות וכל ההתחלה של אדמות הבור) ואם אני חושב על זה רק קראפה גו'גלום עלה על זה ברמה. ארדן

למעלה