שרשור שבוע הספר

../images/Emo63.gif שרשור שבוע הספר ../images/Emo63.gif

אנחנו שמחים לציין את שבוע הספר גם פה, בפורום רפואה סינית וגם באתר סינית. יש לכם המלצות לספרות סינית? ספרות בנושא רפואה סינית- לקהל הרחב ולקהילה המקצועית? שרשרו לכאן, נשמח לקרוא!

ספרות סינית מתורגמת- מומלצים ../images/Emo82.gif

קרן שרון ממליצה על ספרות סינית מתורגמת. למעבר לסקירה לחצו כאן.

קלריסה12

New member
ביבליוגרפיה על ספרות סינית

די מפורטת תוכלו למצוא כאן, באתר העברי של הרדיו הבינלאומי של סין: http://hebrew.cri.cn/1/2009/10/23/2s1724.htm היא כוללת רק ספרים שנכתבו במקור בסינית, ולא "ספרי מהגרים" שנכתבו על סין בשפות אחרות (כמו ברבורי פרא למשל) אבל היא די ממצה.

RanLoel

New member
וואו!!!

יופי של רשימה. כבר סימנתי כמה ספרים לקראת הסיבוב השנתי בכיכר רבין. תענוג.

דאו+זן= בודהיזם ../images/Emo82.gif

סקירה על הספר דרך הזן, שנכתב על ידי אלן ווטס. מיועד לכל מי שדאואיזם, זן ובודהיזם מסקרן אותם. למעבר לסקירה מאת יעל ארנסט לחצו כאן.

חכמת המזרח

ספר שקראתי לאחרונה,- ומלווה אותי עדיין יום יום, מעניק תחושה טובה כבר מהכריכה- חכמת המזרח של ניסים אמון, על מסע רוחני בין המזרח ליוון ולישראל. ממליצה רויטל כרם אתר: www.revitali.co.il בלוג: http://www.nomind.co.il/blog.asp?=78

ינוקא1

New member
טוף.

ספרים שעשו לי את זה : "טאו שיאצו" של ריוקו אנדו , לדעתי ספר חובה חובה חובה לכל מטפל בשיאצו או בדיקור. ספר שאני לא יכול להפריז בחשיבותו. "מעבר המכשפים" של טאישה אבלאר- ספר נהדר שהוצאתי ממנו טכניקות טובות , מזכיר מידי פעם גם עניני רפואה סינית וטאואיזם. ספריו של דון מיגל רואיס - "ארבע ההסכמות" ו"קול הידיעה" - גם אהבתי. "התקדשות" של אליזבת הייך - קלאסיקה ! ספרי סיפורת - קראתי לאחרונה את "ותכתבו אהובתינו" של אמונה אילון , וגם את "תש"ח " של יורם קניוק - שניהם מעולים ומעוררי מחשבה.

התקדשות

וואלה. לא הצלחתי לסיים את הספר הזה. לא התחברתי אליו כלל. לעומתי, חברתי הטובה בתקופת חטיבת הביניים, התיכון והצבא אהבה את הספר אהבת נפש, קראה אותו בלופים אינסופיים ולא הבינה אותי איך וכיצד איני מתחברת אליו.

ינוקא1

New member
גם אני קראתי אותו כמה פעמים

למען האמת פחות התחברתי לחלק שבו היא מסבירה את כל התיאוריות עם המזלות וכדומה שיש שם , אבל הסיפור והרעיונות המרכזיים היו נחמדים. זה גם ספר לא קל.

../images/Emo41.gifספר הספרים בעיניי - צ'ואנג צה במלואו.

זהו ספר שפשוט מראה את החיים, את זרימתם, ההגיון שבהם, מבלי לנקוט עמדה ממשית. כל הרעיון שמאחורי צ'ואנג צה הוא - הכל נקודת מבט.ואפילו על כך הוא אומר - זו נקודת מבטי. ספר זה מדבר על שיחרור מכל תפיסה אישית, על פשטות הטבע - "פרפר היום אינו מכיר את הלילה", למשל. הוא אף "סוקר" את התרבות הסינית ומלמד מאוד על הלך הרוח של אותם ימים. אחד הדברים היפים שיש שם זה הדיבור על ימי קדם - בהם בני האדם היו מחוברים לטבע, חיו בהרמוניה, השליטים אהבו את העם, וגר זאב עם כבש. מעניין על אילו ימי קדם הוא מדבר, הרי גם אנו מדברים על פעם. על איזה פעם אנחנו מדברים? יוצא מהספר שכאילו כלום לא השתנה, אין חדש תחת השמש ועולם כמנהגו נוהג. תירגמתי אותו מאנגלית ואני יושב על כתיבתו לאחרונה. דן דאור ז"ל תרגם אותו מסינית והוא יצא לאור לפני כמה חודשים. אינני זוכר כיצד קרא לו. משם לקחתי החתימה שלי. השפיעה עליי מאוד. ממליץ ביותר. מבחינתי ספר הספרים.

היי צחי

אז בדיוק בזמן- אליזבת רושה מגיעה לארץ לדבר על הספר של צואנג צה, ובעמוד של סינית בפייסבוק יש תחרות לקבלת כרטיס כניסה חינם. אתה מוזמן להשתתף.

משקפי חמשת האלמנטים ../images/Emo82.gif

כל מי שרצה לדעת עוד על חמשת האלמנטים ולא ידע לאן לפנות- איל פוליטי העלה על הכתב סדרת הרצאות בנושא, ספר חובה, מעניין ומלמד. למעבר לסיקורת על הספר לחצו כאן.

ספר מצויין, קולח ובהיר

אני עדיין חוזרת לעיין בו מדי פעם כדי לקבל תזכורת מאד חיה ומוחשית לאלמנטים.

מסכימה לחלוטין

אפילו טעויות ההקלדה וחוסר העריכה המקצועית של הספר מבטלות לאור המידע החשוב שיש בספר. אולי זה חלק מהעניין?

RanLoel

New member
עוד המלצה.

"צדוק בנפתולי התשוקה" של דרור פויר. טוב, הספר הזה ממש לא קשור לסין אבל כבר נאמר עליו שהוא ספר זן עיברי. לא כולם יאהבו אותו, אני בטוח. לי אישית יוצא לקרוא אותו פעם בכמה שנים. ככה, בשביל הכיף. וכדי לעשות לכם חשק הנה ביקורת שכתב עליו תומר פרסיקו, חוקר דת ורוחניות, בבלוג האישי שלו. שבוע ספר שמח, רן

yaelsiag

New member
ועוד אחד

"קורותיו של שו סאן גואן, סוחר דם" מאת יו' הוא. ספר קצר יחסית, פשוט, מרגש, אכזרי ומקסים בעיני מדובר בספר שונה, מיוחד, אחר. לא הספרות הסינית הרומנטית, לא פשטני, לא מתנשא. אפשר ממש להרגיש אותו, לחוש את השינויים שעוברים על סין, ועל האנשים בה במאה האחרונה. מאוד מומלץ!

למעלה