תכונות נדרשות מנגן MP3

Hard Nut

New member
../images/Emo63.gif תכונות נדרשות מנגן MP3 ../images/Emo41.gif

שלום לכולם, ניסיתי לרכז את כל התכונות שיש לדרוש מנגן ה MP3 שאתה עומד לרכוש. הערות: 1. תמיכה בעברית "הוקרבה" בינתיים ברשימה שלהלן, פשוט מפני שהיא כמעט לא קיימת בינתיים, לרוע המזל. לרוע המזל תגלו שהרבה תכונות מהרשימה הנ"ל - קשה מאד למצוא. אם תתפשרו- לפחות תדעו על מה אתם מתפשרים. 2. התכונות שברשימה נכונות גם לנגנים מטיפוס פלאש, וגם לנגנים מטיפוס דיסק קשיח (אשר להם נפח איחסון גדול יותר, אך חסרונות גדולים בתחום האמינות, המשקל, המחיר, העמידות בזעזועים, ובאורך חיי הסוללה). 3. אם מישהו מכיר נגן שעומד בכל הדרישות האלה- אנא להודיע לי דחוף !
להלן התכונות: 1. חיבור USB2 ישיר למחשב הנגן צריך "להיראות" למחשב כאילו הוא כונן נשלף. זה לא רק מפשט מאד העברת קבצים הלוך וחזור נגן<-->מחשב, אלא אף מאפשר לנגן לשמש כאמצעי איחסון נייד ומיטלטל (כמו "דיסק-און-קי") למשל זה פוסל מייד את iRiver 799, אשר דורש תוכנה מיוחדת להמרת קבצים והעברתם בין המחשב לכונן. 2. הקלטה ישירות לפורמט MP3 ללא תוכנות המרה כלשהן. החשיבות של סעיף זה- ברורה מאליה. 3. נפח איחסון של לפחות 1G בהקשר זה אין הרבה מה לומר, פרט לכך שיש נגני CD בסיגנון "דיסקמן" אשר יודעים לנגן גם תקליטורי MP3 צרובים. היות שנפח של תקליטור הוא 800 MB, הגיוני שיש לדרוש מהנגן להכיל יותר. מי שרוצה הרבה יותר מ- 1GB, חייב לללכת על נגן מבוסס דיסק (ראו הערה לעיל). 4. מיקרופון מובנה (רצוי גם כניסה למיקרופון חיצוני) לצורך שימוש כ "טייפ-מנהלים" ולצורך הקלטות קוליות אחרות. (ראו גם הערה לגבי נוחות המימשק- בהקשר זה- נוחות אירגון וגישה להקלטות). 5. רדיו פנימי, ויכולת הקלטה ישירות מהרדיו לפורמט MP3 חשוב שלרדיו תהיה אפשרות לאחסן תחנות מועדפות בזיכרון. רצוי שלרדיו יהיה טיימר שמאפשר כוונון תחילת הקלטה בשעה יעודה. 6. יכולת הקלטה ממקורות חיצוניים לנגן חייבת להיות כניסת Line In (או לפחות Mic In), שמאפשרת הקלטת מוזיקה ממקור שמע אחר. וגם- לביצוע הקלטות של שיחות טלפון (באמצעות מתאם מיוחד) לצרכים משפטיים. תכונה זו פוסלת מייד את הנגן T10 של iRiver. 7. AGC - בקרת עוצמת הקלטה אוטומטית תכונה זו (Automatic Gain Control) חיונית גם להקלטה ממיקרופון וגם להלקטה ממקורות חיצוניים. זה נדרש כדי להקליט את הצליל בעוצמה אופטימלית, ללא עוותים כתוצאה מעוצמה חזקה מדי, ולהיפך- להגברת העוצמה כנדרש, כדי לא לקבל הקלטה חרישית. 8. פונקציית SRS WOW פונקצייה זו קיית גם בנגן המדיה של Windows. היא יוצרת אפקט תלת-מימדי (דמוי סראונד), באמצעות זוג רמקולים או אוזניות. מי ש"טעם" את האיכויות של הפונקציה הזו- לא יוכל להסתדר בלעדיה. פונקצייה זו חשובה יותר מאיקוואלייזר, שגם הוא מומלץ. כמובן שחשובה איכות השמע (שהיא דבר סובייקטיבי לעיתים). 9. סוללות מטיפוס AA (פורמט סטנדרטי) (או לפחות AAA) כך שאם "תיתקע" עם סוללות ריקות- תוכל לרכוש בקיוסק הקרוב. כמובן שניתן להשתמש בסוללות נטענות ביתיות מסוג HiMH. 10. ממשק נוח כולל תצוגה (מוארת) מטיפוס LCD של שם השיר וכל הפרטים, וכולל אפשרות דיפדוף בין קבצים ובין תיקיות. 11. פונקציית Shuffle (או Random) לבחירה של סדר אקראי של השמעת השירים. 12. (רצוי) ממשק לנגן המדיה של חלונות (אנשי המקינטוש- יבררו כאן, כי אינני מכיר את ממשק ה iTunes של המקינטוש). פונקצייה זו חשובה כדי לטעון את השירים יחד עם כל ה- Tags וכל האינפורמציה הנלווית להם, וגם שימושית לביצוע כוונון אוטמטי של אחידות העוצמה- בזמן ההטענה מהמחשב לנגן. תכונה זו נקראת - Volume Leveling. 13. (רצוי) יחידות הרחבת זיכרון נשלפות ומתחלפות זה כמובן חשוב רק לנגנים מטיפוס פלאש. רשימה זו היא וורסיה ראשונה... אפשר לתקן, לשנות ולהוסיף. אגוז.

נדב8

New member
שחכת

מחיר האם חשוב לך שהוא יהיה מבוסס זכרון פנימי? כונן קשיח? כי אם אתה תבקש כונן קשיח העדפת סוללות aaa או aa תפסל... אז בינתיים אני ימליץ לך על נגני פלאש. דבר נוסף הוא ה srs wow שלדעתי זה דבר נחמד, אבל כדרישה בסיסית מנגן אמ פי שלוש זה ממש לא חיוני, הנגנים הטובים בעולם עם איכויות הסאונד הגבוהות פועלים בלי הפונקציה הזו. אולי כדי לך לוותר על זה... אז בינתיים אני יכול להמליץ על הנגנים הבאים: http://www.i-river.co.il/index.php?productID=124 http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=2397&scat=318&tcat=33 אלו שתיים מנגנים טובים שאני חושב שיתאימו לצרכים שלך. חשוב לציין כי ניתן להשיג פרטים נוספים על המוצרים באתרי היצרן.

gt-master

New member
IFP799- יש בו כל מה שביקשת

לגבי היותו UMS (כונן חיצוני) אתה יכול לעדכן לגירסת UMS ואז הוא כזה לכל דבר. בשאר הסעיפים הוא עונה בול על הדרישות וגם עושה אותם באיכות גבוהה ומקצועית (למשל עניין ההקלטה לMP3 גם ממקור חיצוני כולל תכונות מתקדמות לזיהוי קול). עניין העיברית : הבעיה היא בשפה הטיפשית שלנו שחוץ מערבית היא הפוכה מכל שאר השפות ויוצרת בעיה רצינית (יש שפות אסיתיות שנכתבות מלמעלה למטה ושינו אתזה כי זה לא מתאים לעולם המתקדם).בכל מקרה יש עיברית הפוכה וזה לא רע. אני לא מסכים עם הכותרת שלך : "כל התכונות שיש לדרוש מנגן ה MP3 שאתה עומד לרכוש" למה אתה חושב שכולם צריכים את כל זה? אני לא צריך עיברית,ברב המכשירים ההקלטה ברמה כזאת שאפשר לומר שאין בהם הקלטה ובכלל כמה אנשים משתמשים בזה? מסך ציבעוני מיותר לגמרי ואם הנגן דורש דריבר או תוכנה זה גם נסבל ובסדר. את הכי חשוב לא ראיתי שרשמת: איכות הסאונד ,נוחות הממשק.איכות חומר בנייה (חומרה) ושרידות (שישאר שלם ויפה לאורך זמן ולא רק לחודש).

gt-master

New member
ממש לא

איכות סאונד זה דבר שניתן למדוד גם בעזרת סקופ. אני מדבר א.על נקיון ב.נתקלתי בנגנים ששומעים מן עיוות דיגיטלי מדי פעם (המעבד "לא סוחב") זה גם קשור לאיכות. ג.רוחב סאונד והפרדה בין תדרים.בנגנים הזולים שומעים הכל קטן כאילו מתוך צינור עם סאונד פלסטי. נגן עם סאונד איכותי זה בעייני נגן שאתה מרגיש את הכלים שמנגנים ואתה נהנה מהצלילים גם אחרי שבוע של שמיעה וכשאתה משווה אותו לנגן אחר אתה לא מתבאס פתאום ומרגיש כמה הוא קטן ומצ'וקמק. בין נגנים איכותיים (איריבר,איפוד,סוני,קריאטיב ריו...) פה כבר משחק עניין הטעם האישי. גם ממשק נוח או לא זה דבר דיי מוחלט.אני איש מחשבים ואני מסתדר בקלות עם כל המכשירים שיש לי אבל בכל זאת האיפוד נוח בהרבה מהH320 שלי והזן מיקרו נוח מהMUVO TX והסוני שלי הרבה יותר פשוט להפעלה מה IFP700.

Hard Nut

New member
תןכל לפרט בבקשה?

לי ידוע שה 799 דורש תוכנה שרצה על המחשב, וממירה הקלטות מהנגן למחשב ובחזרה. אשמח לשמוע פירוט בעניין זה- כי זו הנקודה הקריטית היחידה בעצם בנגן הזה, שחוץ מהפרט הזה- התרשמתי ממנו לטובה. תודה. אגוז.

gt-master

New member
UMS

באתר של איריבר יש שתי גירסאות של עידכון תוכנה. אחת לעבודה מול התוכנה שלהם ואחת שהופכת אותו לUMS (כונן חיצוני ללא דריבר ב XP).

gt-master

New member
עוד דבר>>

האיריבר כן מקליט לMP3 אבל שמור את הקבצים עם סיומת שונה. ניתן בקלות להעביר את הקבצים למחשב ללא שום המרה,ופשוט לשנות את הסיומות ל MP3 וזהו .זה עובד מצויין ומנסיון.

.....

1. חיבור USB2 ישיר למחשב נגנים רבים פועלים על חיבור מיני USB, זהו כבל נפוץ ביותר שתמצא כמעט בכל בית או מקום הפועל עם מחשבים, זוהי אינה בעיה, חיבור זה אינו מונע מהנגן להוות כDOK, תוכנות סנכרון נדרשות רק ע"מ להעביר שירים, רוב הנגנים מאפשרים גם להעביר באמצעותם קבצים, אך כמובן שלא להפעילם אם הם אינם נתמכים ע"י הנגן, ואם הם נתמכים במידה והועברו בלי תוכנההם פשוט ישבו על הנגן ולא יופיעו בעת ניגון(דוג' אייפוד) 8. פונקציית SRS WOW פונקצייה זו קיית גם בנגן המדיה של Windows. היא יוצרת אפקט תלת-מימדי (דמוי סראונד), באמצעות זוג רמקולים או אוזניות. מי ש"טעם" את האיכויות של הפונקציה הזו- לא יוכל להסתדר בלעדיה. פונקצייה זו חשובה יותר מאיקוואלייזר, שגם הוא מומלץ. כמובן שחשובה איכות השמע (שהיא דבר סובייקטיבי לעיתים). איכות השמיעה היא ת-מ-י-ד דבר סובייקטיבי, לא לעיתים. פונקציית הSRS WOW היא סוג של EQ,, 11. פונקציית Shuffle (או Random) לבחירה של סדר אקראי של השמעת השירים. עוד לא נתקלתי בנגן איכותי שלא כולל את זה. 12. (רצוי) ממשק לנגן המדיה של חלונות (אנשי המקינטוש- יבררו כאן, כי אינני מכיר את ממשק ה iTunes של המקינטוש). פונקצייה זו חשובה כדי לטעון את השירים יחד עם כל ה- Tags וכל האינפורמציה הנלווית להם, וגם שימושית לביצוע כוונון אוטמטי של אחידות העוצמה- בזמן ההטענה מהמחשב לנגן. תכונה זו נקראת - Volume Leveling. כל נגן שפועל ללא תוכנת סנכרון אלא כדראג אנד דרופ יאפשר סנכרון זה.

Hard Nut

New member
../images/Emo63.gif תוספת חשובה לטייפ מנהלים ../images/Emo41.gif

טייפ מנהלים כולל בדרך כלל רמקול פנימי מובנה (להבדיל מאוזניות) אמנם קטן מימדים, וכמובן שבפורמט מונו, ולא סטריאו. אך עשוי להיות חשוב לכל מי שצריך לשכתב על סמך הקלטה. וכמובן להשמעה של הקלטה לאדם אחר (שכמובן איננו יכול לחלוק אוזניות אתך)

swedish chef

New member
Zen Neeon עונה על רוב הדרישות

קניתי לאחרונה והוא מומלץ. 5 גיגה על הרד דיסק של 1" - ממש קטן, אפשר לתלות על הצואר, כולל מיקרופון מובנה, רדיו והקלטה מהרדיו. לגבי בטריות - זה עם בטריה פנימית נטענת מה USB, אבל יכולה להחזיק עד 19 שעות של נגינה רצופה, כך שלרוב זה בסדר.

תכונות נדרשות זה אינדבידואלי

אני לא צריך חצי מהפונקציות שרשמת, אני צריך נגן רק שאני עושה ספורט, לכן אני לא צריך הרבה דברים כאן.

Hard Nut

New member
כמו שכתבתי

לפחות תדע על איזה תכונות אתה מוכן להתפשר או לוותר.

למעלה