תמונה אחת שווה אלף מילים

itoosh2

New member
../images/Emo63.gifתמונה אחת שווה אלף מילים../images/Emo63.gif

טוב... אז אחרי שקיבלתי אישור מההנהלה... אני פותח את הפינה הקבועה (בתקווה) של "תמונה אחת שווה אלף מילים" את הפינה לקחתי מפורום "סופרים ומשוררים צעירים" כשהייתי בו בזמנו... אני לא יודע אם היא עדיין קיימת שם. בפינה הזאת אני אתן כל שבוע - שבועיים תמונה שתהיה טיפה מורכבת ומעניינת... ואז כל אחד שירצה ישרשר להודעה יצירה שלו שמדברת על התמונה, מספרת את הסיפור שלה, בהשראת התמונה, בשימוש התמונה (למרות שלא ממש קשור לפורום)... היצירות יכולות להיות או טקסט או שיר מולחן או מנגינה... כל יצירה יוצאת דופן שבאה לכם בהשראה מהתמונה, נא לבקש רשות ואם אני או אחת המנהלות נאשר, תעלו גם אותה... אני מקווה שהפינה הזאת תעזור לאנשים כאן שלפעמים יש להם מחסום השראה ואני על עצמי גיליתי עד כמה לכתוב או להלחין בעקבות תמונה עוזר... נתחיל בשירשור "נסיון"... אני שם תמונה שהייתה באחת הפינות שהשתתפתי בהן בפורום "סופרים ומשוררים צעירים" ואני אכתוב לכם גם את השיר שכתבתי בעקבותה (אין לי אפשרות לעלות את השיר מוקלט) בשביל שתבינו בערך מה צריך לעשות. אם אתם רוצים לשרשר כבר להודעה הזאת יצירה שקשורה לתמונה הנ"ל אתם יותר ממוזמנים. אם יש לכם הצעות או תמונות שנראות לכם טובות... לשלוח לי במסרים. השיר: "מחכה למוות" יושב לו בכורסתו עם מבט כועס בעיניים, אף אחד לא שם עליו כשהוא יושב שם בנתיים, נשימתו קצת ממהרת ואז חוזרת, מתייצבת, מחכה רק שיגמור, מחכה לנשימה אחרת. צובט את עצמו, אולי זה רק חלום, אולי הוא כבר מת ולא יוכל יותר לנשום. יושב לו בכורסתו עם מבט כועס בעיניים, לא זז הוא ממושבו ולא הזיז מבט כבר שנתיים, נשימתו קצת ממהרת ואז חוזרת, מתייצבת, מחפשת יציאה ולבסוף היא משתחררת. תהנו

shlomielvislevy

New member
שלי על התמונה הזאת..

אור מחלון מאובק, מגלה פנים עייפות זכר לשנים של מאבק וענייו כבר זקנות נפש טהורה, שמחה נושנה התחלפה התקווה בנשימה אוושה. החלון מאובק, האור כבר נשכח עיניו נעצמות, חלום שדעך...

itoosh2

New member
אהבתי...

ביחוד את השימוש שלך בתיאורים של האור... ואפילו את ההשוואה היחסית לנשמה של האדם היושב... איך שהאור כבר יוצא ממנו... הבית האחרון קצת הפריע לי כי הוא נראה מסכם כזה, אבל השיר עצמו קצר נורא... קצת הפריע לי הסיכום הנורא מהיר הזה... הייתי ממליץ לך או להאריך את השיר... לחקור קצת עוד על הבן אדם הזה, לתת עוד פרטים ודברים מעניינים... (אפשר להגיד את זה בתור "למה לעזאזל את כותבת עליו שיר?") ואפשרות שניה זה לשנות את הבית האחרון ככה שיהיה פחות מסכם... שהוא כולו יעסוק בסיום והתפתחות שגומרת את השיר במקום לחזור על פרטים שהוזכרו קודם ולהזכיר מה קורה איתם כרגע... אני מקווה שהבנת... גם ככה השיר ממש טוב... יפה
ואנשים: המטרה פה היא לא רק לכתוב יצירות שלכם (מה שגם את זה אתם לא הכי עושים), אלא גם להגיב לאחרים (תגובות בונות כמובן, אבל גם "זה ממש יפה" עדיף על כלום...)

shlomielvislevy

New member
חח קודם כל- אני בן!

שנית כל תודה, ואני לוקח את העצות האלה. אני לא יחשוף את מה שהתכוונתי שכתבתי תשירון הקצרצר הזה, כי אני מאמין שכל אחד מפרש את זה איך שהוא רוצה ואם לא אז הקטע מאבד מערכו, מהיופי שלו. בכל מקרה תודה, ורעיון מצויין לפינה

A N I g M A

New member
אין לי כרגע משהו, אבל

זה רעיון פשוט גאוני לעורר ככה השראה. תודה לך;]

itoosh2

New member
מסכים...

אבל אל תודי לי... תודי למי שהמציא את זה בפורום סופרים ומשוררים צעירים... אני רק המייבא... בהזדמנות תכתבי משהו? כי מעניין אותי לראות מה יצא ממך...

inbal287

New member
ניסיתי ולא הלך לי.

אל תדאג, אני לא מוותרת ואנסה שוב בימים הקרובים. [אני אדאג להקפיץ את השרשור].

Yoko Nakajima

New member
אני-

טוב, זה מה שיצא לי.... אני יודעת שזה זורם לכיוון קצת לא מובן, אבל זה מה שזה הזכיר לי וזה מה וככה זה מרגיש :) --- בודד קפוא אך מוקף בחמימות זוהי שעת אחר הצהריים והשמש מטילה עליו את אורה מבעד לחלון הוא אוחז בשמיכתו מנסה להיזכר בפעם האחרונה שמישהו כיסה אותו בשמיכה הוא לא מצליח להיזכר ואז, הוא תוהה... האם אחרים זוכרים? אף אחד לא זוכר שהוא שם נרקב ומחליד בודד. הוא מרפה מאחיזתו ומניע את אצבעותיו מנגן ומנגן ומנגן הוא שומע את צלילי פסנתר העץ הישן שלא נמצא שם שומע ולא רואה הוא ממזמן כבר לא רואה רק שומע מאז אותו לילה הוא רק שומע... ומה הוא שומע? את הזעקות שליוו את נגינת הפסנתר את רחשי הגופות הנערמות את הגלגלים המתגלגלים נעים ומתקרבים לעברו והוא? מנגן... מוסיקה שהם לעולם לא ישמעו ומוסיקה שישמעו רק במותם והוא עדיין מנגן... העיניים לא רואות, העיניים גם לא בוכות... כי הן לא זוכרות כיצד לבכות הבכי כולו דחוס באצבעות ממש בקצה, במרקם המחוספס, באצבעות שנהגו ללחוץ, וללחוץ, ולבכות, להתרפק על פסנתר העץ הישן להתבונן בשלכת כי גם העצים בוכים מתרפקים על האדמה הלחה ואוחזים בה. אבל את כל זאת העיינים לא יזכרו הוא כבר מזמן לא הצליח לראות גם לא בזיכרון רק לשמוע ולבכות דרך האצבעות. --- ועכשיו, אני חייבת גם למצוא מוסיקה שתתאים :)

למעלה