15.02 - שש שנים לניהול הפורום

קסנדרה*

New member
../images/Emo63.gif15.02 - שש שנים לניהול הפורום

בכל שנה, בתאריך הזה אני מתבוננת אחורה ומהרהרת בכל שלבי ההתפתחות של הפורום, על השקעתי, על מה שיכולתי לתרום עוד ולא תרמתי, מעין חשבון נפש המסכם את שהיה, ומברר לאן פני מועדות בהמשך. בין היתר אני מהרהרת בכותבים שהיו ועזבו, בכותבים שהיו וחזרו, בספר שהפורום הזה הוציא לאור, במפגשים שהיו, הביקורות שלעתים טוענות שאנחנו פורום אליטיסטי, ובמחמאות שהפורום קיבל ומקבל, בעיקר מאנשי ספר ומחלק מהאורחים שהתארחו בפורום. אני מקבלת תמונה - ואני מסכמת לעצמי, הישגים וכשלונות. לאחר 6 שנים של עיסוק אינטנסיבי בנושא הכתיבה, על כל המשתמע; לימודים, השתלמויות, כנסים, שיחות עם מבקרים ומשוררים, אירוחים, התרשמותי היא שיש אהבה גדולה לשירה בארץ, אבל יש גם בעיה שלדעתי היא מהווה חסימה להתקדמות. לאחר שיחות עם כמה משוררים, לצערי חלקם שותפים לדעתי, והבנתי שזה מצער אותם. אמנם יש הרבה מאד סדנאות, ואפילו יש נהירה ליטול בהן חלק, אבל לא בכרח המשתתפים, מוכנים להכליל את השירה בתחום האמנות, וללמוד את הכללים והטכניקה לכתיבה נכונה ולקבלת תוצאה הראויה להיקרא אמנות. המלים הן חומר גלם זמין אצל כל אחד מאיתנו - וזו נחשבת הקלות הבלתי נסבלת, לשימוש במלים, לעתים באופן לא אמנותי, ולחשוב בטעות שזו שירה. למרות העיסוק האינטנסיבי, ולמרות שאני כותבת כבר הרבה שנים, בכל יום אני מגלה, כמה יש עוד ללמוד, כמה יש עוד לשפר - ואני אסירת תודה לאנשים שקוראים את מה שאני כותבת, שמבקרים, מעירים ומאירים - אני מפיקה מזה עוד ועוד ולומדת עוד ועוד. הרי אפילו מי שפרסם ספר, לא יכול לקבל את המשוב של קוראיו. כפי שאמרה לי פעם המשוררת חוה פנחס-כהן - "אפילו כשמוציאים ספר, לא זוכים לקהל קוראים כ"כ גדול, כמו בפורומים באינטרנט", ואני מוסיפה, כאשר נלווית לקריאה גם הדרכה והכוונה, יש לנצל את זה. סיכום המחשבות של השנה השישית. קסנדרה

omer chen

New member
יישר כוח קסי ואיציק ../images/Emo45.gif

ולעניין האמנות - ככל שאני נמצא בפורום, אני מבין שהכלי החשוב ביותר שרכשתי כאן הוא לא אמצעי אמנותי כזה או אחר, ולא מלים חדשות. כלי זה הוא אותה תובנה - ששירה היא אמנות. זה הבסיס. ממנו אפשר להתחיל. ממנו אפשר להמשיך. זה לא משנה אם אתה כותב לפי כללים, או בוחר לשבור אותם. אם אתה משתמש במטאפורות ובדימויים או לא, אם אתה כותב במשלב שפה גבוה או נמוך. כל זה לא משנה כלל אם אין לך את ההבנה ששירה היא אמנות. רק אז אפשר להגיד - אני כותב, והתוצאה תהיה בהתאם - שירה. ורק עכשיו, בזמן שאני כותב את המלים הללו, נדמה שאני מבין סופסוף. כל אותה דרך מלאת מכשולים ומהמורות, כל אותן אכזבות וכל אותם מרמורים, הובילו אותי להבנה האחת הזאת - הבנה שהיא עולם ומלואו. היא אותו מפץ גדול, שממנו אפשר להתחיל לבנות עולמות. וכל זה, לא היה מתאפשר בלעדייך קסי תודה תודה תודה (כי לעתים המלה תודה לא מספיקה להכיל) באהבה גדולה

omer chen

New member
וכמובן

תודה גדולה לכל האנשי הפורום הנפלאים אחד אחד שלכל אחד מכם תרומה בלתי מבוטלת בהיותו של הפורום - פורום נהדר, ובתהליך הלמידה הבלתי פוסק שלי והמהנה עד בלי די.

דק1

New member
בקשת עזרה למרות התקנון החדש!

אולי תוכלו לעזור לי ולמצוא ברכה הולמת למאמצים שקסנדרה עושה (וגם לתוצאות הטובות) כל כך הרבה שנים כי אני לא מוצא. למצער תודה לקס.

קסנדרה*

New member
תודה עומר ודק ../images/Emo13.gif

בורכתי במעט חברי פורום, אבל משובחים, אחד, אחד

milim

New member
../images/Emo49.gif קס../images/Emo140.gif

קס יקרה, כשהייתי ילדה, אמי טענה שמה שעושה בית ספר טוב הוא בראש ובראשונה המנהלת/מנהל. לא בגלל שהיא הכי חשובה, אלא בגלל שהיא קובעת את הטון. אחר כך כמובן גם המורים, ההורים והתלמידים (אנחנו היינו האחרונים ברשימה:( אני נוכחת לדעת כמה היא צודקת, גם כשקשור לפורום שלנו, שהוא בעצם בית ספר לכתיבה. על אף שאנחנו תלמידים ומורים כאחד. אבל, על מה לשים דגש, איך לנתח, איפה לחפור, היכן לחדד ומה לבדוק בכתיבה, למדנו ממך. ועדין אני לומדת. הנה יש הזדמנות להודות לך על הפורום הנפלא, וכן, גם עבור אותם כללים וחוקים שבעצם מחדדים את המהות שלשמה אנחנו כאן. ותודה לאיציק וכמובן לפורומיסטים. אמנם לא רבּים אבל איכותיים:)

קסנדרה*

New member
מלים, תודה על המלים הטובות ../images/Emo13.gif

וכן גם אני מודה על היותכם כאן
קסנדרה

aiziq

New member
וואו עברו שש שנים ?

אני כאן רק ארבע שנים ( במרץ ) וחש בר מזל מאד, כי הפורום הראשון שנקלעתי אליו ברשת היה הפורום הזה, אח"כ נפקחו עניי וראיתי עוד אחרים אבל אף אחד מהם לא הגיע לקרסוליים של מה שהפורום הזה הציע עבורי. קשה לי לדמיין את עצמי במקום שבו אני נמצא אלמלא הגעתי קודם לפורום הזה. מעבר ללמידת אומנות השירה, הפורום הזה הוא גם קהילה חברתית שנעים לי להיות בה. נכון, לפעמים נדמה כי הפורום הוא רכבת נוסעים ואנשים עולים, מגיעים למחוז חפצם ויורדים, אבל אלו שנשארים ברכבת עושים את חוויית הנסיעה לנעימה כל כך. על כן, תודה רבה לכם, נוסעים מתמידים
. קסנדרה, מזל טוב
. את אדם נהדר, מופת ודוגמא עבורי. הנתינה שלך מדהימה אותי בכל פעם מחדש, כמו גם הסלחנות והיכולת להתגבר על הפגיעות. אני לומד ממך כתיבה ואני לומד ממך אנושיות ואני לומד באמצעותך פרקים נבחרים בתורת האהבה. תודה לך! איציק.

Don 22

New member
לקסנדרה

ולכולם, עברו שנה וחודש מעז שהגבתי לראשונה לשיר זערור של סהרור. תגובה בגודל דומה. וקראתי עוד והיו הכותבים התגובות, הספר, הראיונות. בלטה האיכות של התגובות, של השירים השרשורים. ומצאה חן גם החברותא הוירטואלית והיחס הרציני וההשקעה בשירים של אחרים. אז -שאפו גדול לקסנדרה ולכם הכותבים. מדון, שאינה כותבת שירים, אלא עליהם, ונהנית מהעושר השמור לבעלי השירים לטובת כולם.

קסנדרה*

New member
דון יקירתי תודה ../images/Emo13.gif

לא כותבת שירים אבל כותבת עליהם ואליהם בראייה יפה וחודרנית, חכמה ומדוייקת. לא אחת, התגובות שלך הן יצירות בפני עצמן, אמנם פרוזה, אבל איכותית. תודה על שאת חלק מהפורום. קסנדרה

למעלה