AnnabeI Lee

New member
../images/Emo63.gif שיעור חמישי: העתיד

לחצו כאן למעבר למאמר
כרגיל, פרסמו כאן כל תגובה או שאלה (ולא כתגובה למאמר). השיעור הזה לא ארוך, לא עמוס ולא קשה קונספטואלית. בהצלחה
ובנוסף, ברצוני לאחל לכולכם שנה טובה ומוצלחת וכתיבה וחתימה טובה! יובל (שנחסם מהפורום על לא עוול בכפו, ולא רוצה להתעכב יותר מדי עם השיעור
)

yuval k

New member
../images/Emo63.gif../images/Emo105.gif

בגלל חוסר התגובות, לא ידעתי אם לא ראיתם את השיעור... אני אשתדל להיות בצ'אט ביום א' וב' ב-20:00.

yuval k

New member
מצטער ../images/Emo10.gif נאלצתי ללכת עד עכשיו

אני שם שוב. שלחו לי הודעה פרטית כדי "להעיר" אותי.

soferk73

New member
תודה רבה! ../images/Emo13.gif

על עוד שיעור נפלא. רציתי לציין שזה ממש עוזר כאשר אתה משווה את הדברים לעברית כשזה אפשרי.וגם התרגיל שהכנסת באמצע השיעור מאוד עוזר להשרשת החומר
בנוסף, רציתי שתדע שכאשר השיעור קצר זה יותר מעודד אותי להתחיל לעבור עליו
יש לי שאלה אחת שאני מנסה להבין כבר מהשיעור הראשון, אני חושבת שהסברת את זה בשיעור הראשון, אך לא הבנתי. כאשר אתה נותן אוצר מילים אתה נותן מס' אותיות לציון משהו( כמו: -ae ), לא הבנתי מה הן מציינות, למרות שאני מנסה כבר מספר שיעורים
מה השימוש שלהן? תודה רבה על הכל, שנה טובה וגמר חתימה טובה! קרן

yuval k

New member
חשבתי שהסברתי את זה בהתחלה...

הרשומה המילונית עבור שמות עצם כוללת את צורת הנומינטיבוס (בד"כ ביחיד ולפעמים ברבים, כשלשם עצם אין צורת יחיד או כשהמשמעות משתנה ברבים), את צורת הגניטיבוס המקבילה (כדי לציין את ההטיה אליה משתייכת המילה) ואת מין שם העצם. רק למעט שמות עצם (לפחות בשלב זה) יש צורת גניטיבוס שונה מצורת הנומינטיבוס. לכן, כדי לקצר, נהוג פשוט לכתוב את סיומת הגניטיבוס. לכן, אם כתוב משהו כמו .femina -ae f, את יודעת ששם העצם הוא femina וצורת הגניטיבוס היא feminae - ומכאן, שם העצם משתייך להטיה הראשונה. יותר ברור?

Eldad S

New member
ברור כקריסטל...

בעצם, ברור כשמש (ואיך הניב הלטיני המקביל?).

למעלה