ספרים חדשים

מורן א

New member
../images/Emo63.gif../images/Emo34.gif ספרים חדשים

אז מה את באמת רוצה מחברת: עדית שמר הוצאה: כתר, 2003 עמודים: 234 בזיכרונה של רובי, אישה נשואה ואם לשלושה, חקוק אחר צהריים אחד מילדותה בקנדה, אחר צהריים שבו נעלה את הסקטים שלה והחליקה ברחובות שלא הכירה, בלא תכנון, בהתמכרות מוחלטת לתחושת החופש. בלבה של רובי חקוק נדר קטן שלא לחזור על התרת הרסן הזו. אבל החיים מתנהלים במסלולים משלהם ורובי פוגשת את ליאורה, אמנית חסרת גבולות, בעצרת התמיכה בשלום בכיכר מלכי ישראל והולכת שבי אחריה. אט-אט, על רקע האירועים השוטפים את המדינה לאחר רצח רבין, נהפך הקסם הראשוני לאהבה עמוקה הקורעת את רובי ממשפחתה ומהעולם המוכר לה. ורובי צריכה, בפעם הראשונה בחייה, לענות על השאלה שמפנים אליה בעלה וליאורה, מה היא באמת רוצה. אז מה את באמת רוצה הוא רומן נוגע ללב החוקר בתבונה קשר עמוק בין נשים -בין אמהות ובנות ובין אישה אחת לאחרת - קשר שגדול מן הביטויים הרגשיים והפיזיים שלו. אז מה את באמת רוצה הוא ספרה השני של עדית שמר. ספרה הראשון, "אני לא יכולה שכועסים עלי", זכה בפרס ספר הביכורים לשנת 2001.

מורן א

New member
כחול 18

כחול 18 מחבר: דוד ארליך הוצאה: ידיעות אחרונות - ספרי חמד, 2003 עמודים: 157 "מתי הייתי במיטה עם מישהו שאני אוהבת? בטח לא בחמש שנים האחרונות. גם לא בעשר. סטוץ פה, סטוץ שם, רומן צולע של שבועיים... הפעם האחרונה שאפשר להגיד שהיה משהו באמת באמת, היתה גם הראשונה, בטיול לאילת. הייתי אז בת שמונה-עשרה. נסעתי עם כמה חברים ישר אחרי טקס הסיום של התיכון, שבו היה לי תפקיד קטן של עפרוני במיוזיקל שהפיק המורה להתעמלות. עוד הייתי עם האיפור מההצגה ונוצות בשערות, ואולי גם זה היה חלק מהדבר הטוב שקרה לי, כי אולי הרגשתי קצת מחופשת, כמו שחקן שפתאום מקבל אנרגיה. היה נראה שאפילו הרגליים הקצרות שלי מתארכות קצת." מתוך הסיפור "הרוח החיה" כחול 18 הוא קובץ סיפורים קולח, משעשע ונוגע ללב. הסיפורים חושפים גלריה מגוונת של דמויות, שהמשותף לקולותיהן הוא צליל של אמת, והאהבה היא זאת שמניעה אותן: אהבת גבר לאישה, גבר לגבר ואישה לאישה. פגישה מקרית של גבר עם אהובתו לשעבר, שעקפה אותו על-כי כל מדד של הצלחה; גבר צעיר מאבד את בן-זוגו בנהר החוגגים של יום הגאווה, ויוצא למסע אובססיבי למציאתו; יחסים יוצאי דופן בין שתי נשות קריירות החולקות ביניהן סוד וסיפורים רבים אחרים המצליחים להפתיע כל פעם מחדש ולחשוף את מה שמסתתר מאחורי הקליפה החיצונית המטעה. "'אני מת עליך בגלל הרגליים שלך,' הוא אמר. למדתי כבר שכשאומרים לך משהו כאילו בצחוק כדאי מאוד לבדוק אותו טוב טוב, להפשיט אותו מהתלבושת שלו ולשים אותו מול האור כמו שקופית, בלי הרעש והמסביבים, רק המילים הערומות. אז יכול להיות שהוא איתי רק בגלל הרגליים?" מתוך הסיפור "להקת התחת הגדול". זהו ספרו השני של דוד ארליך (אחרי 'הבקרים של שלישי וחמישי', ידיעות אחרונות 1999) בעבר עיתונאי ב"הארץ" ויוצרו של בית הקפה הספרותי "תמול שלשום" בירושלים.

מורן א

New member
ארון בתוך ארון

ארון בתוך ארון - סיפוריהם של הומוסקסואלים ולסביות דתיים מחבר: עירית קורן הוצאה: ידיעות אחרונות, סדרת יהדות כאן ועכשיו, 2003 עמודים: 189 "החיזיון שהיה לי באותו רגע היה של יהושע שמקיף את יריחו ותוקע בשופר והחומות נופלות. והחומות העצומות האלה מידרדרות למטה במוח שלי, ומה שהיה מאחוריהן היה אותיות ניאון בגובה עשרים רגל שאומרות לי: 'את לסבית!!! את לסבית!!!' ולא יכולתי, פשוט בהלם, לא ידעתי מה לחשוב..." ספר זה חושף את סיפוריהם של הומוסקסואלים ולסביות דתיים. כיצד מתמודדים עם הגילוי הזה מול עצמם, מול משפחתם ומול החברה, מדוע הם מתעקשים להישאר בתוך עולם דתי שמסרב להכיר בזהותם המינית ובזהותם בכלל: מה גורם להם להישאר בתוך הזהות הכפולה והסותרת הזו - המינית והדתית, ומה הן הדרכים שהמציאו לעצמם כדי להתמודד עם כפילות זהות זו. הספר מבוסס על עבודת מחקר, שפורשת את סיפוריהם של 16 גברים ונשים - סיפור כאבם, שמחתם והתמודדותם. הספר אינו נכתב כתזה אקדמית, ואינו מתיימר להציע פתרונות הלכתיים, חינוכיים או חברתיים לסוגיה הסבוכה של הומוסקסואלים דתיים החיים בחברה הדתית. הוא מנסה לשקף את העולם הדתי על רבדיו השונים ומבקש לשקף תופעה קיימת, גם אם לא מדוברת. עירית קורן, ירושלמית, דתייה, דוקטורנטית במחלקה למגדר באוניברסיטת בר-אילן. למדה פסיכולוגיה, לימודי ארץ-ישראל וחינוך, עסקה בהוראה, בחינוך לא-פורמאלי ובהנחיית מורים, ומפסלת פיסול תנ"כי. כעת חוקרת סוגיות של הקול השונה ביהדות העכשווית. זבו ספרה הראשון.

מורן א

New member
דרך גבר

דרך גבר – סיפורת הומו ארוטית בספרות העברית החדשה 1880-2000 מחבר: ירון פלג הוצאה: שופרא לספרות יפה, 2003 עמודים: 325 זהו מבחר סיפורים על יחסים בין גברים, השובר את קשר התשוקה סביב הופעתה של ההומו ארוטית העברית המודרנית. יחסים הומו ארוטים היו בספרות העברית עוד לפני שהמצאנו את המילה "קהילה". מנדלי מוכר ספרים, יעקב חורגין, משה סמילנסקי, ל"א אריאלי ואפילו עמוס עוז כתבו על הומו ארוטית. בבית הספר פשוט לא סיפרו לנו על זה. ירון פלג בדק את הסיפורת העברית מראשית המאה ועד ימינו וחשף מתוך הקלאסיקה של הספרות העברית סיפורים המתארים יחסים בין גברים. ההקדמה המרתקת לסיפורים פורשת בפני הקורא תיאור של הופעת ההומו ארוטית בספרות העברית.

למעלה