הודעת הנהלה

פלגיה

New member
../images/Emo63.gif../images/Emo88.gif הודעת הנהלה../images/Emo132.gif../images/Emo82.gif

כמה מילים על ההתנהלות בפורום:
תקנון לפורום טרם נכתב תקנון לפורום. בחודשים הראשונים של הגלישה נראה לי שעולים ומתגבשים כמה כללים להתנהגות המקובלת כאן, ואלה עיקריהם: הכלל הראשון הוא החשיבות של השימוש בלשון נקיה. לא לפגוע, לא להעליב. גם גינוים ב"תנ"כית מדוברת" הם עדין מעליבים, ולכן ביטויים כאלה שיכוונו על ידי גולש כנגד גולש אחר - יימחקו. חשוב גם להתייחס ולדון בסבלנות וסובלנות. לקרוא את דעת האחר ולהבינה עד תומה. חשוב מאוד לקבל דעות שונות, ותפיסות שונות. לדעתי האישית התנ"ך אינו חובש כיפה מסוג זה או אחר, או כיפה בכלל, ולכן הפורום פתוח לגולשים מכל הגוונים והסוגים. הודעות סתמיות. הודעות סתמיות בעיני הן הודעות שכוונתן להכריז הכרזה של הכותב, ולא לפתוח דיון. גם הודעה שמטרתה לתת קישור לאתרים אחרים (גם הם עוסקים בתנ"ך) נקראת בעיני הודעה סתמית. הודעות אלו ישורשרו יחד לשרשור אחד. פרסום בפורום - לפי חוקי תפוז אסור לפרסם מספרי טלפון בפורום. הודעות עם מספרי טלפון יימחקו. גם הודעות פרסומיות שלפי שיקול דעתי אינן מביאות תועלת לכלל הגולשים יימחקו.
הגדלת מעגלי הגולשים בפורום נראה לי שככל שיהיו יותר גולשים רציניים בפורום - כך יגדל העניין, והדיונים יהיו מעניינים יותר. אני מזמינה אתכם לפרסם את הפורום בין חבריכם ומכריכם. בנוסף קיימת האפשרות לקדם שרשורים אל דף הפורומים הראשי, ואל השער הראשי של תפוז. טרם נקטתי בשיטה זו, כי יש לי חששות שהיא תביא יותר טרולים ומפריעים, מאשר גולשים רציניים שגם יתרמו לדיונים. אבל יכול להיות שבטווח הארוך יעלה פורום תנ"ך למודעות, וזה דווקא דבר טוב. מלבד זאת יכול להיות שעצם הכנסת דיון בתנ"ך לשער הראשי של תפוז יש לו יתרון בפני עצמו, כי לרוב השער נראה כמו מדריך לצפייה בטלוויזיה.
מאמרים אני מעוניינת להעשיר את "ספריית המאמרים" של הפורום. זו הזדמנות לכל מי שרוצה להעלות רעיונות ולנסחם על הכתב, ויהיה אפשר לפרסמם. המילה "מאמר" היא אולי מפחידה, ונשמעת רצינית מדי. אבל אם תעיפו מבט בפורומים שונים תראו שהרבה חיבורים יכולים להיחשב ל"מאמר". הוא צריך להביע רעיון הקשור לתנ"ך (הסבר פסוק, ניתוח פרק, דיון על דמות מעניינת), להיות כתוב בשפה בהירה ומובנת, וחשוב מאוד - להיות מקורי שלכם. את המאמר ניתן לשלוח אלי במשר, או להעלות אותו כהודעה בפורום (או כקובץ מצורף להודעה) אני כבר אכניס אותו למאמרים. אפשרות נוספת שתועיל מאוד היא גיבוש שרשורים מתוך הפורום עצמו לכדי מאמר רציף אחד.
פינות נראה לי כדאי לייסד פינות קבועות. בעבר עלתה כאן הצעתה של שיבולית, לפתוח באופן קבוע פינה שבה נלמד יחד פרק בתנ"ך. התחלנו, אבל איכשהו העניין נגוז. הייתי מעוניינת להתחיל מחדש את הלימוד הזה. נראה לי הגיוני לקבוע מראש את הפרקים הנלמדים, כך שכל אחד יוכל להתכונן כראוי, ואז ביום המיועד לפתוח את הפרק לדיון. נראה לי לערוך את הדיון בשני חלקים: החלק הראשון יביא קישור לפרק המדובר ובו יהיה מקום להעלאת שאלות. לאחר שלושה ימים נרכז בהודעה אחת את כל השאלות שהועלו, ונפתח לדיון נוסף בתשובות לשאלות הללו
עזרה בשיעורי בית הפורום נפתח בימי החופשה הגדולה, ולכן לקח זמן עד שהגיעה אלינו "מכת שיעורי הבית" אבל הנה היא כאן. דנו בזה בפורום, ואף בניתי סקר לצורך העניין. לאחר התלבטויות ושמיעת דעות שונות, שנעו מ"אל תענו בכלל, תפנו אותם לפורום שיעורי בית" (כך נוהג פורום "סופרים וספרות" לבין "תענו להם כמיטב יכולתכם וכך תסייעו לאנשים ותאהיבו את המקצוע על תלמידים" (פורום מתמטיקה). לי נראה בינתיים להשאחר את המצב על כנו - כלומר - מי ששואל, שואל את שאלותיו, ומי שמעוניין לענות יענה. לי נראה שעם חלוף הזמן, ולקראת השנה הבאה השאלות כבר יתחילו לחזור על עצמן. בינתיים אני מכניסה את חלקן ל"שאלות הנפוצות", ואז יהיה אפשר להפנות תלמידים לשם. אם יהיה עומס רב בפורום ונראה ששאלות שיעורי הבית דוחקות דיונים חשובים - אני אשרשר שאלות בנושאים דומים יחד, וכך יהיה שרשור שיעורי בית אחד או שנים בדף, והיתר יהיה פנוי לדיונים ענייניים ורציניים יותר. רציתי לכתוב כמה מילים ויצאה לי מגילה שלמה
אני מחזקת את ידי כל מי שהגיע עד הלום, ומאחלת לכולנו המשך גלישה נעימה, ועיונים ודיונים פוריים.

masorti

New member
הערה לגבי מאמרים...

פרסמתי כמה וכמה מאמרים הקשורים ישירות לתנ"ך בפורום הסטוריה ובפורום תיאולוגיה. (אני מניח שתוכלי לברר את חוקי השיתוף בין פורומים) אלא שבלתי אפשרי להעבירם לכאן, יען כי הם לא בדיוק תואמים את השקפת המסורה. משתתפים מסוימים בפורום עלולים להשתבץ ולדרוש לגרש אותי אל מעבר להרי החושך (רצוי מהצד השני של הסמבטיון).

פלגיה

New member
../images/Emo6.gif אבל אני לא אשתבץ, ולא אגרש

אני אלך לראות את המאמרים המדוברים.

למעלה