תבל1

New member
../images/Emo63.gif

אני רוצה להתחיל להקריא לתום סיפורים (עוד מעט חצי שנה) יש למשהי רעיונות לספרים שמתאימים לגיל הזה?

ההתחלה שלנו..

היתה עם פינוקי מסתכל ומקשיב.. בוא אליי פרפר נחמד... ועם פו הדוב - יום נפלא אח"כ עברנו למעשה בחמישה בלונים.. לבד על המרבד .. ובכל חודש נוסף ספר חדש למדפינו! האמת,זה לא ממש משנה מה מקריאים.. זה הישיבה ביחד..תשומת הלב.. והתמונות!

anat30g

New member
ספרים עם דיקלומים קצרים

לילד בגיל חצי שנה אין סבלנות לסיפור עצמו... מה שחשוב לו זה המקצב והטון שבו את מספרת... ולא התוכן הסיפורי. אני ממליצה על ספרים שיש בהם דיקלומים קצרים ותמונות חמודות... אפילו ספרי תמונה יכולים להיות טובים אם את קצת יצירתית ויכולה להמציא חרוז לתמונות שאתם רואים - הספר יהפוך מסתם ספר של "הנה ציפור" לספר של "הנה ציף ציף ציפור, מצפצפת בוקר אור!"

תבל1

New member
תודה. אבל

האם את יכולה להמליץ לי על ספר בסגנון שאת מתארת?

אני אהבתי לגיל הזה את הספורים של

מיריק שניר לא את כולם.. כי ילדה אחת אמרה ומרים והים ממש לא מצאו חן בעייני אבל הטובים הם קטני קטנים וקטנטים..

anat30g

New member
בבית שלי - פעוטות קלאסי

בגדול לכי לחנות ספרים בנחת - שבי בפינה ותעברי על הספרים... ספרי סיפורים שיש מעבר לשלוש שורות בעמוד לא מתאימים לגיל צעיר כמו שלך... ספרים עם דיקלומים - יש מלא... פניה ברנשטיין... אפילו מגדל של קוביות של דבורה עומר זה ספר עם דקלומים שמתחילים בקטן לפעוטות ומסתבכים - ויש שם גם סיפורים. ספר נוסף טוב הוא תמונות מספרות - כספר תמונה.

הרמוניה

New member
לפני שנה וקצת (אני חושבת) פרסמה

יעל דר שמבקרת ספרי ילדים ב"הארץ" רשימה של ספרים מומלצים להתחלת קריאה לפעוטות. תכננתי לגזור ולשמור-אבל הרשימה הלכה לי לאיבוד לא יודעת אם הרשימות מהמוסף הספרותי מופיעות באינטרנט-אבל אולי מישהו שמתמצא יותר ממני יכול לחפש ואז שווה להוסיף את זה לקישורים איפהשהוא. הרמוניה (שכבר "מתה" שיהיה לה למי להקריא סיפורים)

למעלה