ביום שישי ב 10:00
מפגש

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo65.gifביום שישי ב 10:00../images/Emo23.gifמפגש../images/Emo23.gif

שלום לכם חברים ומצטרפים,
הפגישה שלנו תערך ביום שישי 19.3.04 בשעה 10:00 בבוקר במרכז הארץ. במקום עם חניה נוחה ועצים סביב. על פרטי המקום במסר. כל מי שכתב בפורום בעבר וכמובן כמובן כותב בהווה - נשמח לראותו בפגישה. אם מי מן הצופים רוצה לבוא, בבקשה יכתוב מספר מילים על עצמו רק כדי להפשיר את הקרח פה. בואו, בואו נשמח יחד יעלי

bimbo.

New member
תדעו...

פעמיים כבר ברחו לי הודעות. מה קורה בתפוז? אני מגיבה לדברי אנשים והם לא יודעים בכלל

emmy5

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo96.gifבוקר טוב ,נפלא לכולם ..

emmy5

New member
מנורה ,ברוכה הבאה ,שבוע טוב ../images/Emo42.gif

אשמח לראות אותכם בקרוב ,

offe

New member
נפילת מתח ../images/Emo1.gif

מאז יום הולדתי אני בנפילת מתח או איך קוראים לזה השד יודע. בכל זאת לא מפסידה שום הודעה - קוראת, נהנית, יודעת מה כל אחד/ת עושה בדיוק בכל שעה משעות היום
מנורה, בשעה טובה, חזרת אלינו, כייף, חסרת מאוד. אם חונה אומרת אם ירצה ה' נגיע למפגש - אני בעזרתו מגיעה
כדי שתדעו גם מה אני עשיתי אתמול בערב, הייתי בהרצאת מבוא לסדנת מודעות ושינוי עם הפסיכולוג ירון זיו (מי מכיר?) היה מקסים, אדם מאוד מעניין ויודע את מלאכתו. זה היה בוילה בהרצליה ב', ישובים בעיגול, במרכז פמוט גדול
אדום במרכז ולהבתו מפיצה אור עמום מרגיע. הורדנו נעליים, עצמנו עיניים, הושמע שיר אהבה
ובמצב זה היינו מאוד קשובים למילות השיר
. משחק עם קלפים מיוחדים המעבירים מסרים. בקיצור זו סדנת מבוא למרתון בן 3 ימים יום ולילה ולאחר מכן 4 מפגשים נוספים פעם בשבוע. אם המחיר לא היה כל כך יקר, הייתי בכייף משתתפת בסדנה כזו אעפ"י שאני את השינוי המהותי שלי עשיתי לפני 20 שנה. ערב נעים, למרות הפיגוע, לכל המשתתפים.
חיבוקי pffe

נֵנָה

New member
ממש מדהים אופינקה, אבל גם אני ../images/Emo6.gif

הייתי הערב בהרצאת מבוא לסדנה ל"מודעות עצמית". מדובר בסדנא של 10 מפגשים שכ"א מהם נמשך שעתיים וחצי ...! הרצאה היתה מאד מעניינת ומאלפת ולמדתי ממנה כמה דברים שאני רוצה לשתף אתכם בהם. למדתי שכל אחד צריך לעצור רגע ולשאול את עצמו "מי אני"? מה אני חושב על עצמי? האם אני יכול לשנות את עצמי? מה הן נקודות החולשה שלי? האם אני שלם עם עצמי? האם חשוב לי מה אחרים חושבים עלי? והאם אני מחליט לקבל או לא לקבל את זה. למדתי ששני אנשים יכולים לראות את אותו סרט וכל אחד יפרש אותו בצורה אחרת. למדתי שהבעיות של היום הן בעצם הפתרונות של הבעיות של אתמול. שצריך לא לחשוב על הבעיות של אתמול אלא להתמודד עם הבעיות של היום. למדתי שחברות אמיתית היא חברות "מזינה". למדתי שצריך להתרחק מחברות "מרעילה", שפוגעת בנקודות החולשה שלנו, גם אם היא באה מתוך "רצון טוב". למדתי שכ"א צריך ללמוד לגלות ולהעריך את "החסד" שלו. וחסד זה יכול להיות אחד מהדברים הקטנים שאנו נתקלים בהם וחיים אותם יום יום. אם אנחנו מזהים בודאות את החסד שלנו הוא הופך להיות קיים ונוכל להינות ממנו. למדתי שלכל אחד מגיע הטוב ביותר ושלכל אחד מגיעה מנת החסד שלו. למדתי שכדי להילחם על מה שאנחנו רוצים להשיג, צריך להילחם "בעד" משהו ולא "נגד" מישהו. למדתי שלפרגן ולכבד אפילו את היריב, גורם לנו לפרגן לעצמנו ולהעריך את עצמנו. למדתי שאף אחד אינו מושלם, אך לכל אחד יש מעלות. בשבילי אתם חברים טובים שמעשירים את נפשי ומזינים את רוחי. אתם מהווים את אחד החסדים היומיים שלי. אתם מוציאים ממני את הטוב שבתוכי שעוזר לי לי להיות בעד ולא נגד. אתם בשבילי הכי מפרגנים ומחזקים. אני מעריכה כל אחד ואחד מכם בזכות מעלותיו האישיות וכשרונותיו המיוחדים
תודה לכם שאתם חברי
שלכם
לייצ'יק

נֵנָה

New member
אופי, אהבתי את מה שכתבת ../images/Emo140.gif

גם אני לא אלך הפעם לסדנה זאת, מפני שיש סדנאות אחרות שאני יותר מעוניינת בהן כרגע וזאת בנוסף ל-3 סדרות של הרצאות שנרשמתי אליהן. סידרה אחת בכל שבוע בבקרים, בנושאים שונים ומגוונים (ספרות, אמנות, מוסיקה, הסטוריה, אקטואליה וטיולים בעולם) ואחה"צ אחת לשבועיים-שלושה שתי סדרות על "מקומות קסומים" ועל "מוזיאונים וארכיטקטורה". מה לעשות? אי אפשר לבלוע את הכל בבת-אחת ... צריך להשאיר משהו לשנה הבאה
מחכה בכליון עיניים למפגש שלנו ביום ששי

ננה- תודה תודה תודה תודה ../images/Emo51.gif

יופי של הבנות לחיים, אשמח אם תמשיכי לדווח גם להבא

maxima

New member
אופי וננה נהדר מה שכתבן...../images/Emo140.gif

כל אחת לחוד בדרכה שלה אני למדתי באחת הסדנאות שאהבת לרעך כמוך ...זה קודם כל תאהב את עצמך ואז תוכל לאהוב את רעך.......

emmy5

New member
ננה,לך יש כשרון מעולה להסברה

אהבתי את הנוסא,חייבת לקרוא כמה פעמים ולחשוב יותר על כל דבר .האמת זה מאוד מעניין. אני מצרפת מאמר שמצאתי..... ממהי בעצם מודעות עצמית? היום צצות כמו פיטריות אחרי הגשם סדנאות למודעות עצמית ברחבי הארץ, והמון אנשים הולכים אליהן, חלקם בלי לדעת בעצם מהי מודעות עצמית. לפי דעתי מודעות עצמית היא בעצם דבר מאוד פשוט –> התבוננות פנימית. כשאדם מחליט להתבונן בתוכו ובכל דבר שקיים ומתרחש מסביבו – הוא מודע. ברגע שמתחילים לפתוח את העיניים ולהתבונן ולהקשיב כל הדברים הנכונים יקרו ואותו אדם יגיע למקומו בשלווה. אין מקום מסויים שמגיעים אליו, הדרך לא מסתיימת בזמן היותנו חיים כבשר ודם לכן אין מה למהר ולנסות להגיע ל"שם", כל דבר יקרה בזמנו המתאים, וחלק מהמודעות היא לתת לדברים לקרות. הדבר החשוב לפי דעתי בחלק מהמודעות העצמית הוא להתבונן בעיקר בתת מודע שלנו, הפסיכולוגיה האנושית מאוד מורכבת, עדינה ומיסתורית, ואף אדם לא יודע מה באמת מניע אותו לעשות דברים מסוימים, אך התת מודע שלנו גורם לנו הרבה פעמים לסטות מהדרך לשלווה אמתית. אדם שהולך לפי השכל וההתניות הפסיכולוגיות לא יגיע לשלווה הפנימית שלו, כי האור הפנימי יהיה מוסתר על ידי חומות של פחדים נפשיים. לכל אדם בעולם יש את הנפש המיוחדת שלו, וכשאני אומר נפש אני מתכוון למחשבות, תת מודע ואופי. אין אדם שמונע רק ע"י הנשמה והאינסטינקים, לכולם יש פחדים בתת מודע והרוב גם לא מודעים אליהם, הם קוראים להם אופי או אישיות, אך אני מאמין שכל אדם אשר רוצה להגיע לשלווה האישית שלו חייב להתמודד איתם קודם. אני יכול לתת דוגמא נפוצה מהחיים: אדם הולך ברחוב כאשר זר, הנראה כאיש נחמד וחברותי, ניגש אליו ומבקש ממנו טובה כלשהי. אך האדם מסרב לתת לו את העזרה כיוון שבראש שלו הוא חושב- "למה לי לעזור לאדם זר? תמיד חונכתי לא לדבר עם זרים ברחוב כי אולי הם יפגעו בי". לכן הוא לא עוזר לו. אם הוא היה עוזר לאותו זר, הזר היה מעניק לו תודה בתור שיעור רוחני חשוב לחיים שאותו אדם חייב ללמוד, אך כעת הוא ילמד את השיעור רק בעוד זמן מה. בעקבות זה האדם בעצם דחה את גורלו ע"י הפחדים הפסיכולוגים שלו, ובנוסף הוא גם פגע בקארמה שלו. זה מראה שכל דבר שאנחנו עושים בחיים מונע מסיבות פנימיות שונות, אך בשביל להגיע למודעות אנחנו צריכים קודם לפתור את הפחדים בתת מודע כדי שנוכל לזרום באמת עם הגורל שלנו ולהגיע כל אחד למקומו. הבעיה היא שאנחנו לא יכולים להתמודד עם התת מודע לבד, כי המח שלנו מלא הגנות נגד הפחדים שקיימים בפנים ותמיד בשלב כל שהו המח יגרום לנו להאמין שאותו פחד הוא הכרחי להשרדות שלנו. לכן הדרך היחידה להתמודדות היא עם אדם שמבין בפסיכולוגיה, כי רק הוא יידע לתת לנו את הכלים המתאימים להתמודדות. ברוב הסדנאות של מודעות עצמית מנסים לתת כלים עקיפים להתמודדות עם התת מודע ע"י שינוי ההתנהגות החיצונית שלנו, אך הבעיה עדיין נשארת, אם משכנעים אדם קמצן לתרום, אז כל פעם שהוא יתבקש לתרום הוא ישכנע את עצמו בראש שזה מה שהוא צריך לעשות כי זה מה שאמרו לו שהוא צריך כדי להיות מאושר. הרבה אנשים מפחדים מפסיכולוגיה אך לא סתם היא קיימת היום, העולם משתנה כל הזמן ואדם שמאמין שקיימת בו נשמה ומחפש אחרי המודעות הפנימית, יודע שהעולם משתנה להיות עולם רוחני, לכן כל הטכנולוגיה שמתפתחת בעולם היא בשביל לעזור לאנשים להתפנות מהעבודה הקשה כדי שהם יוכלו ללמוד על עצמם יותר, כמו שאדם יכול להיות צמחוני היום בלי להיות חולה מחוסר תזונה כיוון שהאנושות מצאה תחליפים טבעיים לבשר, כך הפסיכולוגיה התפתחה כדי שאנשים יוכלו להתמודד ולנקות את התת מודע שלהם כדי להיות "רוחניים" יותר. לכן לסיכום, כדי להקשיב באמת לעצמינו אנחנו צריכים להתמודד עם הפחדים הפנימיים שלנו, והדרך הכי טובה לעשות זאת היא ע"י פסיכולוגיה והקשבה פנימית, בכל דבר שאנחנו עושים צריך לעצור שניה ולחשוב – למה אנחנו עושים או רוצים את זה? כשיש פחד שאנחנו נתקלים בו צריך לאזור אומץ ולנסות לחדור באמת לשורש הפחד, מאין הוא מגיע ולמה? מהי הטראומה הראשונית שגרמה לאותו פחד. אדם שקשה לו לעשות זאת לבד מומלץ לו ללכת לפסיכולוג מקצועי. זוהי ההתחלה הנכונה למודעות עצמית ושום תחליף לא ייתן את אותה השפעה לטווח הארוך. שאלות והערות ניתן לשלוח לאריאל: [email protected] - מודעות מאת אריאל גלילי:

offe

New member
שיטת הגשטאלט - אז ככה

קודם סיפרתי לכם איך היה בהרצאה והאווירה. עכשיו תכל'ס - איני נותנת פה פרטים - אולי אסור לפרסם - כל מי שירצה לקבל במסר אישי אלי. נערך מרתון של שלושה ימים בתוך וילה חמודה - מהבוקר עד השעות הקטנות של הלילה, אם רוצים נשארים ללון, וזה כולל גם ארוחות. לאחר השלושה ימים - יש 4 מפגשים שבועיים = 3 עם אנשי צוות ההדרכה ואחד עם ד"ר ירון זיו. השיטה למעשה היא: מסע פנימי עמוק ושונה לתוך עצמך, להכיר את הפוטנציאל הטמון בך ולא היית מודע/ת לו. הסדנה משלבת פסיכודרמה, מוסיקה ותנועה, תוכל להכיר את עצמך יותר טוב, לקחת אחריות על חייך, להתחבר לתחושות של אושר ואהבה ואולי אפילו להפתיע את עצמך. מאחר ואני אישית עברתי תהליך של שינוי מקצה אל קצה, לפני 20 שנה - אולם חרשתי שנה על הנושא. רק ממרתון, קשה לי להאמין שחל שינוי, אולם הם מאפשרים סדנאות שלב ב' של 28 מפגשים - זה כבר יותר טוב. שורה אחרונה - המרתון + המפגשים עולה 2400 ש"ח, סכום לא מבוטל. אם מישהו כיסו שופע, זה יכול להיות כייף לא רגיל, או מישהו שבאמת זקוק - יכול להיעזר. אם אני מסתכלת אחורה ושואלים אותי האם הייתי מוכנה לעשות טיול סביב העולם, במלונות פאר, או לעבור את הסדנה שעברתי - ברור שהפור היה נופל על הסדנה. כמו כן ניתן לנו פתק שכל שבועיים בימי שישי בין השעות 15:00-18:00, יערוך ד"ר ירון זיו, מפגש פתוח לקהל. בהזדמנות זו, ישירות, לעבוד עם ד"ר זיו על נושאים המעסיקים את כולנו: זוגיות, יחסים בין הורים וילדים, דימוי וערך עצמי, התמודדות במצבי לחץ, קונפליקטים בחיי היום יום ועוד. עלות מפגש כזה 70 ש"ח - מניח את הדעת ואני שוקלת זאת, רק בגלל שתענוג לשמוע את ד"ר זיו מדבר. תאריכי המפגשים: 19/3 , 26/3 זה לבינתיים התאריכים הקרובים. ננצ'וק - המאמי הקטן שלך חולה - יש אלוהים בשמיים שדואג שכל, כמו שאמי אומרת, הנסיכים הקטנים שלנו יבריאו ויחזרו בריאים ושלמים הבייתה. אני מצטרפת אליו באמירה: לבריאות. תאמיני לי שזה יעבוד. עכשיו אני רצה להרצאה על חיי הבדואים בליווי שיקופיות חוויות בלילה או מחר.
חיבוקי אפרת

emmy5

New member
למה זה נשמע לי כמו אורגיה?

טיול מסביב לעולם ,חלק עשיתי ומאוד היתי רוצה לעשות עוד ...אבל הזמן הולך ופוחת ...לכל הסיפור הזה , חייבת שיהיה לך מאהב או בעל מאוד אשיר ,דמוי וערך עצמי ללא כסף ,הרבה כסף... התמודדות במצבי לחץ חלק נתן ללמוד , חלק זה דבר מולד ... אפרת חמודה תהיי את ..את כל כך חמודה ...לא ...את אישה יפה ..תלמדי להיות מרוצה מהחיים ...החיים הם יפים .. תסלחי לי אם אני נאיבית ,אבל אני מאוד מאושרת עם כל מה שיש לי ומה שאין לי

נֵנָה

New member
נכנסתי במיוחד כדי לשאוב ממכם כח

כח ומרץ לימים הבאים. ולפני שאני נופלת על המטה, רוצה להודות לכולכם על איחולי ההחלמה לתומרון שלנו. יש לא דלקת ריאות רצינית באחת הריאות. לא ניתן היה להבחין בה בבדיקת רופא רגילה (גם הרופא האישי שלו וגם במיון לא שמעו דבר - מה שנקרא "דלקת ריאות סמויה") ורק בצילום גילו את זה. עכשיו הוא נמצא בידיים הטובות של המלאכים משניידר ואני בטוחה שכבר מחר ישתפר מצבו בעזרת האנטיביוטיקה הגואלת שניתנת לו באינפוזיה
אמנם היה קצת קשה אבל עכשיו הוא ישן כמו מלאך בזרועות אמו
מחכים לנו כמה ימים של ריצות - נסיעות ונדודי שינה, אבל, העיקר שיבריא במהרה
מקסימה, נהניתי מאד מתיאור הטיול שלך והרגשתי כאילו אני נמצאת אתה שם ורואה את הכל בעיני. גם התיאור שלך אופי על הסדנה שעברת היה ממצה ומאלף. נשמע מאד מעניין, אם כי שונה לחלוטין מהסדנה שתועבר בקתדרה אצלנו. מעניין כמה שיטות יש כדי להגיע לאותה מטרה של "מודעות עצמית"
הייתי באה בשמחה לשני המפגשים הפתוחים של אותו מרצה-פסיכולוג, אך איני יודעת אם אצליח להגיע ביום ששי הקרוב. אממי, המאמר שהבאת מתאר ממש את הסדנה שעליה דיברתי
קראתי אותו בעניין רב ובהנאה. חונושקה, מה שעשיתן לכבוד החברה שלך, זה דבר נפלא ומראה על חברות עמוקה ואמיתית. תודה לך על המילים החמות והאיחולים
ובכלל, אתם כולכם נפלאים ובעלי שאר רוח, אחד אחד. שתישארו כמו שאתם ואל תשתנו
ושוב
לכולכם מעומק ה
לילה טוב ולהתראות
ממני שאוהבת את כולכם כפי שאתם

למעלה