ננה,לך יש כשרון מעולה להסברה
אהבתי את הנוסא,חייבת לקרוא כמה פעמים ולחשוב יותר על כל דבר .האמת זה מאוד מעניין. אני מצרפת מאמר שמצאתי..... ממהי בעצם מודעות עצמית? היום צצות כמו פיטריות אחרי הגשם סדנאות למודעות עצמית ברחבי הארץ, והמון אנשים הולכים אליהן, חלקם בלי לדעת בעצם מהי מודעות עצמית. לפי דעתי מודעות עצמית היא בעצם דבר מאוד פשוט –> התבוננות פנימית. כשאדם מחליט להתבונן בתוכו ובכל דבר שקיים ומתרחש מסביבו – הוא מודע. ברגע שמתחילים לפתוח את העיניים ולהתבונן ולהקשיב כל הדברים הנכונים יקרו ואותו אדם יגיע למקומו בשלווה. אין מקום מסויים שמגיעים אליו, הדרך לא מסתיימת בזמן היותנו חיים כבשר ודם לכן אין מה למהר ולנסות להגיע ל"שם", כל דבר יקרה בזמנו המתאים, וחלק מהמודעות היא לתת לדברים לקרות. הדבר החשוב לפי דעתי בחלק מהמודעות העצמית הוא להתבונן בעיקר בתת מודע שלנו, הפסיכולוגיה האנושית מאוד מורכבת, עדינה ומיסתורית, ואף אדם לא יודע מה באמת מניע אותו לעשות דברים מסוימים, אך התת מודע שלנו גורם לנו הרבה פעמים לסטות מהדרך לשלווה אמתית. אדם שהולך לפי השכל וההתניות הפסיכולוגיות לא יגיע לשלווה הפנימית שלו, כי האור הפנימי יהיה מוסתר על ידי חומות של פחדים נפשיים. לכל אדם בעולם יש את הנפש המיוחדת שלו, וכשאני אומר נפש אני מתכוון למחשבות, תת מודע ואופי. אין אדם שמונע רק ע"י הנשמה והאינסטינקים, לכולם יש פחדים בתת מודע והרוב גם לא מודעים אליהם, הם קוראים להם אופי או אישיות, אך אני מאמין שכל אדם אשר רוצה להגיע לשלווה האישית שלו חייב להתמודד איתם קודם. אני יכול לתת דוגמא נפוצה מהחיים: אדם הולך ברחוב כאשר זר, הנראה כאיש נחמד וחברותי, ניגש אליו ומבקש ממנו טובה כלשהי. אך האדם מסרב לתת לו את העזרה כיוון שבראש שלו הוא חושב- "למה לי לעזור לאדם זר? תמיד חונכתי לא לדבר עם זרים ברחוב כי אולי הם יפגעו בי". לכן הוא לא עוזר לו. אם הוא היה עוזר לאותו זר, הזר היה מעניק לו תודה בתור שיעור רוחני חשוב לחיים שאותו אדם חייב ללמוד, אך כעת הוא ילמד את השיעור רק בעוד זמן מה. בעקבות זה האדם בעצם דחה את גורלו ע"י הפחדים הפסיכולוגים שלו, ובנוסף הוא גם פגע בקארמה שלו. זה מראה שכל דבר שאנחנו עושים בחיים מונע מסיבות פנימיות שונות, אך בשביל להגיע למודעות אנחנו צריכים קודם לפתור את הפחדים בתת מודע כדי שנוכל לזרום באמת עם הגורל שלנו ולהגיע כל אחד למקומו. הבעיה היא שאנחנו לא יכולים להתמודד עם התת מודע לבד, כי המח שלנו מלא הגנות נגד הפחדים שקיימים בפנים ותמיד בשלב כל שהו המח יגרום לנו להאמין שאותו פחד הוא הכרחי להשרדות שלנו. לכן הדרך היחידה להתמודדות היא עם אדם שמבין בפסיכולוגיה, כי רק הוא יידע לתת לנו את הכלים המתאימים להתמודדות. ברוב הסדנאות של מודעות עצמית מנסים לתת כלים עקיפים להתמודדות עם התת מודע ע"י שינוי ההתנהגות החיצונית שלנו, אך הבעיה עדיין נשארת, אם משכנעים אדם קמצן לתרום, אז כל פעם שהוא יתבקש לתרום הוא ישכנע את עצמו בראש שזה מה שהוא צריך לעשות כי זה מה שאמרו לו שהוא צריך כדי להיות מאושר. הרבה אנשים מפחדים מפסיכולוגיה אך לא סתם היא קיימת היום, העולם משתנה כל הזמן ואדם שמאמין שקיימת בו נשמה ומחפש אחרי המודעות הפנימית, יודע שהעולם משתנה להיות עולם רוחני, לכן כל הטכנולוגיה שמתפתחת בעולם היא בשביל לעזור לאנשים להתפנות מהעבודה הקשה כדי שהם יוכלו ללמוד על עצמם יותר, כמו שאדם יכול להיות צמחוני היום בלי להיות חולה מחוסר תזונה כיוון שהאנושות מצאה תחליפים טבעיים לבשר, כך הפסיכולוגיה התפתחה כדי שאנשים יוכלו להתמודד ולנקות את התת מודע שלהם כדי להיות "רוחניים" יותר. לכן לסיכום, כדי להקשיב באמת לעצמינו אנחנו צריכים להתמודד עם הפחדים הפנימיים שלנו, והדרך הכי טובה לעשות זאת היא ע"י פסיכולוגיה והקשבה פנימית, בכל דבר שאנחנו עושים צריך לעצור שניה ולחשוב – למה אנחנו עושים או רוצים את זה? כשיש פחד שאנחנו נתקלים בו צריך לאזור אומץ ולנסות לחדור באמת לשורש הפחד, מאין הוא מגיע ולמה? מהי הטראומה הראשונית שגרמה לאותו פחד. אדם שקשה לו לעשות זאת לבד מומלץ לו ללכת לפסיכולוג מקצועי. זוהי ההתחלה הנכונה למודעות עצמית ושום תחליף לא ייתן את אותה השפעה לטווח הארוך. שאלות והערות ניתן לשלוח לאריאל:
[email protected] - מודעות מאת אריאל גלילי: