גידול ציפורים (לא בכלוב)

טורוס

New member
../images/Emo65.gifגידול ציפורים (לא בכלוב)

מאוד אוהב להסתכל על ציפורים אקזוטיות ,אבל לא מעונין להכניס אותן לתוך כלוב, האם ניתן לשחרר ציפורים כאלה בסביבה שליד הבית וע"י האכלה( או כל דרך אחרת), לגרום להן להשאר באיזור?

big mama 2

New member
ממש לא...

אתה לא יכול לשחרר ציפורי שבי ולצפות שיוכלו להסתדר חופשי

../images/Emo18.gifשלא תנסה אפילו!

יש בארץ מספיק מינים פולשים של בעלי חיים וצמחים, ובכללן מיינה הודית, המציבה איום חמור לציפורי הבר בארץ. באוסטרליה כבר הכריזו עליה מלחמה בגלל נטייתה לטרוף ביצים וגוזלים של ציפורים מקומיות (עוד על המיינה יש בשאלות הנפוצות בפורום שמירת טבע). עוד מין פולש בולט הוא תוכי הדררה.

netbird

New member
רצוי מאוד לא לשחרר

רצוי מאוד לא לשחרר משתי הסיבות שכבר ניתנו. פיתרון אפשרי הוא לשכן אותן בכלוב ציפורים ענק שנקרא aviary. כלוב כזה מאפשר להן לעופף יותר ונותן להן מרחב גדול יותר. זוהי מן פשרה בין כלוב קטן לשחרור ללא רסן.

big mama 2

New member
נכון , זאת תשובה מצויינת

בפינת החי שלי יש כלובי ענק...ובהם הציפורים עפות חופשי....

טורוס

New member
ציפורים בחופש בדרום אמריקה../images/Emo65.gif

קודם כל תודה על התגובות ,למדתי מהן ,אבל כל התוכניות בטלביזיה על הברחות הציפורים אלפים מהן מתות בדרך והחופש שנגזל מהן בכלוב,(יותר פשוט לי עם כלב בבית כי הוא נראה זקוק לנו), ולכן עוד לא קניתי ציפורים אף פעם, על אהבתי אליהן ואני מנסה למצוא פתרון, לכם זה לא מפריע כל נושא ההברחות ואומללות הציפור בכלוב,(אם אפשר לדעת את זה בכלל)?

big mama 2

New member
נושא ההברחות מאד מפריע לי

ולכן כל הציפורים שברשותי נולדו כאן אצלנו בארץ.... ולגביי אומללות הציפורים בכלוב - מאחר ואצלי הכלובים ענקיים הן ממש לא אומללות... ועוד משהו - אלו הן ציפורי שבי - ציפורים שנולדו בתוך כלובים והן אינן יודעות משהו אחר.... אם היית משחרר אותן לטבע אז הן היו אומללות...

netbird

New member
יש ציפורים

באופן כללי לרב בעלי החיים לא נוח לחיות בכלוב צר מימדים. זה גורם להן לרב להסתובב סחור סחור. זה נכון בעיקר עבור בעלי חיים שרגילים לנוע הרבה בטבע (כלביים למשל). לעומת זאת ישנם בעלי חיים בהם גם עופות שמתרגלים מהר יחסית לחיים בשבי ולא נראית עקה משמעותית אצלן. יש גם יתרונות בחיים בשבי. הציפור לרב רואה בכלוב גם מעין הגנה, כלומר, נכון שהיא לא יכולה לצאת, אבל זה גם אומר שאף אחד לא יכול להיכנס. אותה הרגשת הגנה באה יחד עם ההתרגלות לכלוב ובתנאי גם שלא מכניסים ידיים לכלוב יותר מדי.

למעלה