דיון סופשבוע

../images/Emo65.gifדיון סופשבוע../images/Emo65.gif

הפעם דיון בנושא:מסר השלום
כפי שרובנו יודעים,ליאל היא זמרת בינלאומית ששרה במיוחד בשביל להעביר לנו מסרים של שלום.. מה דעתכם על כך שהיא מנסה להעביר לנו את המסרים הללו בשירים שלה
, האם היא מצליחה בכך לדעתכם
, האם העובדה שהיא שרה שירים עם מסרים כאלו משפיעה על כך שאוהבים אותה/לא אוהבים אותה
, ונקשר את הדיון לאירוויזיון הקרוב-
יש דעות רבות שדווקא בגלל שSix4One ישירו באירוויזיון שיר עם מסר של שלום
הלהקה לא תזכה-כי המסרים לא "משפיעים" כבר בתחרות כזאת... האם לדעתכם באמת יש קשר בין הדברים הללו והמסר של השלום יקשה על הלהקה לנצח
,או שאתם חושבים שהעובדה שהשיר עם מסר יגרום דווקא לכך שהם יצליחו בהופעה

BARSASOS

New member
דעתי,

אני חושבת שאנשים באמת כבר לא מעריכים מוזיקה עם מסרים אמיתיים. רק מוזיקה מאגניבה וקיצבית ועכשווית וכאלה =/ באמת רוב השירים של ליאל הם על שלום, ואני חושבת שמי שבאמת יודע להעריך את מה שהיא עושה, היא תצליח להעביר לו את המסרים, אבל לצערי, לא כולם כאלה =/

Peace Now

זה ממש אחלה שהיא מודעת לבעיתיות בהעברת המסר כי כך קהל המעריצים פוחת.. אבל היא עדיין עושה את זה.. ואני ממש מעריכה אמנים שעושים את זה..

../images/Emo98.gif

האמת,אני לא יודעת אם רוב השירים של ליאל הם על שלום, אבל רוב השירים שהיא בוחרת לבצע בהופעות החשובות שלה-הם על שלום. לדוגמא-מופע ההתרמה לצונאמי-IMAGEN-שלום ועזרה הדדית, יש גם את We are the world.. אם תשימי לב,השירים הללו-הם לא שירים שהיא כתבה, או שיש לה קליפים איתם, הם "קאברים"... לעומת זאת,כשחשבתי קצת יותר לעומק: השירים:דלתות לאהבה,קצב החיים,רואים עליי [גם בגרסא האנגלית],Too young to love,אלו שירים שיותר "מדברים" על אהבה..
ולי לפחות,היא הצליחה להעביר מסרים רבים מהשירים הללו... אני חושבת שליאל בהחלט יכולה "לגעת בלבם" של המון אנשים ובכך להצליח להעביר את המסר,בשונה מהמון זמרים שבמקום להתמקד על "המילים"-אני מתמקדת ב"שירים קצביים" וכ"ו...

CatsRule

New member
אני חושבת שזה טוב, זמרת עם מסר...

ולא סתם כוכבת פלסטיק בלי כלום לומר...

דיון..

אני חושבת שהמסרים שלה ממש עובדים על אנשים ..למשל פעם בגרמניה היא שרה ירושלים של זהב ובא אלייה אח"כ איש ואמר לה שיכנת אותי לבוא לישראל .. אני לא יודעת אם זה התקיים אבל אני יודעת שזה קרה .... היא פשוט מעבירה את הכל בשלמות והיא אומרת את זה מכל הלב...אני חושבת שדווקא השיר שיש בו מסר משפיע על ההצבעה כי הוא נכנס יותר ללב..(בכל שיר היא נכנסת ללב )

../images/Emo27.gif

בהתחלה גם אני חשבתי כמוך,"דווקא השיר שיש בו מסר משפיע על ההצבעה" אבל בעקבות התגובות הקודמות שלי לתגובות שבדיון הזה, הגעתי למסקנה קצת יותר שונה-שעוד כמה דברים משפיעים על השיר,ולא תמיד זה יהיה דווקא השיר עם המסר... בקשר למה שאמרת, אני חושבת שכשאנשים מספרים לה כמה שהיא הצליחה להעביר להם מסר כלשהו, זה נותן לה חיזוקים להמשיך ולהתמיד במסרים הללו..

MTV100

New member
שלום פורום ליאל ../images/Emo13.gif

את האמת זה לא כ"כ ברור עכשיו באיזה שפה הם ישירו [כולם אנגלית או שפות אחרות] אז דעתי יכולה להשתנות. אם אכן כולם ישירו באנגלית המסר לשלום לא כ"כ יצליח לדעתי, אפשר לראות תוצאות כמו ישראל 00-02-04 שכמובן לא היו כ"כ מזהירות. לעומת זאת, המסר של גרמניה 99 היה גם כן שלום ואחווה והשיר הגיע למקום השלישי, לפי דעתי ההצלחה לא נבעה מהמסר אלא בגלל השילוב של טורקית וגרמנית והלחן של השיר. אבל עדין, אם השיר יהיה טוב, לא משנה מה המסר, אבל אם המסר והמילים יהיו ממש מפגרים , כמובן שהתוצאה תהיה בהתאם. אנגלית -> מסר לשלום -> לחן קיטשי = כישלון !

שלום גם לך ../images/Emo8.gif+

אני חושבת שהכל משפיע בתחרות הזאת.. גם הקולות, גם השילוב, גם סוג השיר, גם המסר של השיר.. ובשבילי,גם השפה. כי אני לא אבחר שיר אם אני לא אבין את המילים שלו.

טליה ג

New member
קפצתי לבקר מפורום אירוויזיון

והנה דעתי בנושא: אני חוששת מאוד ששיר עם מסר של שלום לא יעבוד יותר. האירוויזיון היום הוא תחרות פופ לכל דבר, עם שירים קלילים ופשוטים על אהבה, והמנוני שלום נשמעים מיושנים, מלאכותיים וחנפניים. ראינו בדיוק מה קורה לישראל כל שנה, כשהיא שולחת שירי שלום ותקווה כמו "להאמין" או "נדליק ביחד נר". ליאל זמרת מעולה וחבל מאוד שהיא תתבזבז על שיר מיושן ודביק, שמן הסתם לא ישמעו אותו יותר אחרי האירוויזיון, כי המנוני שלום זה ממש לא מה שהולך היום במוסיקה, לא בארץ ובטח שלא בעולם.

BARSASOS

New member
בגלל זה זה כבר מעצבן.

שלא שמים על שירים עם מסר וכל זה, רק שירים קצביים ועכשויים. אמרתי את זה כבר, אבל בכל זאת.. זה כבר כל כך מעצבן, ועל זה בדיוק אני מדברת- ששירים על שלום ואחווה כבר נשמעים "מיושנים". על זה בדיוק אני מדברת.

אין לי מילים... :S

האמת שכתבתי תגובה לפני כמה ימים והיא נמחקה..
הגעתי למחשבה נוספת מהדיון הזה: "אנחנו באמת מצביעים למדינה שלנו?,או לקול של מי ששר?/לזמר עצמו?" אני למשל, מתכוונת להצביע במיוחד לליאל,ולא היה אכפת לי איזו ארץ היא תייצג.כמובן שהייתי מעדיפה שתייצג את ישראל,אבל ה"פרוייקט" הזה של הלהקה נשמע מאוד מעניין וחד פעמי,דבר שאולי לא יחזור על עצמו.. גם לטובתה של ליאל וגם לטובת שוויץ,שהחליטה ליישם את הרעיון.[אני מקווה שזה באמת יהיה לטובתם בסופו של דבר] יכולים להיות ל"פרוייקט" הזה המון דברים חיוביים, הרי היא לא היחידה שלא משוויץ,יש עוד 5 אומנים נוספים שלוקחים חלק בלהקה... [אבל זה לא הנושא של הדיון..
]

למעלה