יבלת...

נעמי2004

New member
../images/Emo65.gifיבלת...

שלום לכולם לבתי הקטנה בת 8 צמחה יבלת בכף הרגל, מציקה וכואבת כשהיא דורכת על הרגל, האם למשהו יש תרופת סבתא שיכולה לטפל ביבלת.תודה

iditush11

New member
קראתי כאן בפורום שעלה של תאנה או של

פיקוס טובים לטיפול ביבלות, תקחי עלה של תאנה ותוציאי את החלב משם ותטפטפי ישירות על הילבת, כנ"ל עם עלה של פיקוס רק ששם יש מעט חלב וזה גם תלוי בגודל היבלת. זה אמור לייבש אותה ולגרום לנשור. הכי חשוב לא לנסות לפוצץ אותה ולהתעסק איתה עם מחטים ושאר מיני שטויות כי זה עלול לגרום לזיהום, במיוחד אם מדובר באיזור כף הרגל שזה איזור רגיש. בהצלחה

נעמי2004

New member
תודה ובהקשר לעלה תאנה..../images/Emo35.gif

אולי תוכלי לומר לי אם צריך עלה תאנה ישירות מהעץ, וכן עלה פיקוס האם ניתן לקנות בבית טבע?

0 אור 0

New member
../images/Emo18.gif שימי לב - תלוי בסוג היבלת

יש כל מיני סוגי יבלות. כשאת מדברת על יבלת ואיך להפטר ממנה חשוב לדעת על מה מדברים: 1. יבלת "רגילה" - נראית כמו איזה תוספת מחומר קשה מעל העור (בצבע ורוד בהיר או לבן)- צומחת בדרך כלל על אצבעות הידיים, ברכיים (אבל גם עוד מקומות בגוף) - ליבלת הזו הפתרון הוא הורדה על ידי חומרים חריפים שממיסים אותה, ובמקומם הטיפול הטבעי מימי הסבתא הוא חלב התאנה - קוטפים את העלה של התאנה ומניחים את החלב ישר על היבלת. נזהרים מאד שלא יגע בעור וביחוד לא בעיניים. 2. יבלת ויראלית - צומחת בכף הרגל - נראה במחוץ כמו נקודה שחורה - אבל יש לה "שורש" פנימה. מאד כואבת. הטיפול הוא על ידי פדיקוריסט או רופא עור. 3. יבלת שפשוף - שלפוחית מלאה מים שצומחת בכף הרגל אחרי הליכה מאמצת או עם נעליים לא מתאימות. ליבלת הזאת אפשר לתת לעבור לבד, ורק לרפד מעט את כף הרגל כדי שלא יכאב לדרוך עליה. פתרון "סבתא" שהיו עושים אצלי בבית, זה לפתוח אותה עם מחט סטרילית (בימי הסבתא היינו מעבירים את המחט באש), ולשים חומר חיטוי. המהדרים היו מזריקים יוד או פולידין לתוך היבלת. מה שבטוח שאם זה סוג היבלת, אז בשום אופן לא לשים עליה חלב של תאנה.

שירקווו

New member
מתוך נסיון אני אומרת לך.

גם לי הייתי יבלת על הברך, וכל יום בבוקר קטפתי מעץ התאנה את הפרי-התאנה, ואת החלב מרחתי על היבלת. תוך חודש בדיוק היא נעלמה! אין יותר טוב מזה.

iditush11

New member
הטיפול הכי טוב זה עם תאנים

הייתה לי יבלת לפני שבוע בערך על העקב של רגל שמאל, פשוט סיוט, יבלת ענקית כזאתי ומרחתי את המיץ של התאנה עלייה, וזה פשוט העלים אותה. ממליצה בחום על הטיפול הזה, גם טבעי והכי טוב.

0 אור 0

New member
../images/Emo18.gif זהירות מהטעיה

עידית, בתשובה הראשונה שלך את רק קראת בפורום המלצה על חלב תאנה, ופתאום את כבר התנסית בעצמך. זה ממש מסוכן להטעות אנשים עם עצות לא נכונות - יבלת גדולה על העקב היא לא סוג היבלת שמיץ תאנה עוזר לה, וזה אפילו די מסוכן להשתמש בו - כי כשהשלפוחית מתפוצצת, מדובר בפצע פתוח, שממש מסוכן להחדיר אליו את חלב התאנה. עד עכשיו את משתתפת בפורום הזה בצורה מאד יפה, אוספת ומביאה עצות נכונות - חבל לקלקל.

iditush11

New member
מצאתי עוד כמה טיפים לטיפול ביבלת

באתר מתכונים נט. 1. לקחת קליפת בננה, ולהצמיד אותה ליבלת, למשך כמה ימים ברציפות. זה אמור לעזור. 2. לעסות את היבלת בשמן קיק. 3. לגרד בצל בפומפייה ולהוסיף כף של חומץ תפו"ע, לערבב הכול ולתת לזה לעמוד לילה שלם במקרר. יום לחרת למרוח את החומר על היבלת מס' פעמים כד שז עובר.

נעמי2004

New member
תודה../images/Emo13.gif

שבוע טוב לכולם באמת מדובר ביבלת עם נקודה גדולה בצבע שחור ואני מניחה שזאת יבלת ויראלית בכל מקרה ניגש לרופאת עור לבדוק. בכל זאת תודה על ההתייחסות שיהיה לכולנו שבוע טוב ובריאות.

למעלה