מזל טוב לארקיע

Matan103

New member
../images/Emo65.gifמזל טוב לארקיע../images/Emo65.gif

היום ה- 6.2 ארקיע חוגגת 55 שנות קיום וטיסה :) מי מצטרף לאיחולי?

Matan103

New member
טוב, נביא קצת מידע

החברה "אילתה" התחילה לפעול בקו תל אביב - אילת, בתאריך 06.02.1950 מכיוון שיעדה היחידי היה העיר אילת. בחודש דצמבר באותה שנה שונה שמה ל"ארקיע". פה תקראו קצת על "ארקיע" מימיה הראשונים. עכשיו סתם משהו שדי קשור אלי, בן דודה שלי נולד באילת בתאריך הזה לפני כ 20 שנה, וארקיע הבטיחה שכל מי שיוולד באילת בתאריך יום הולתה ה 35 יקבל טיסות חינם בכל הקווים הפנים ארציים של ארקיע לכל ימי חיו! וזאת בתנאי שהוא ישאר לגור באילת. באותו יום נולדו באילת 2 תינוקות, השני עזב והמתנה כבר לא חלה עליו, ובן דודי נשאר עם משפחתו שם (לא מתוך האינטרס הזה, פשוט הם אילתיים במקור והם לא יעזבו את העיר). עכשיו זה טוב לו בגלל הצבא, במקום להיסחב באוטובוסים שעות הוא טס חופשי. (הלוואי עלי דבר כזה..)

A r i e T

New member
עוד קצת הסטוריה:

סרט משנת 1972 עם אלכס אנסקי. בין היתר רואים שם מטוס הראלד של ארקיע 4X-AHN, בטיסה מש"ד לאילת. לצפייה לחצו כאן

ארזS

New member
מזל טוב.

רק נשאלת השאלה, לאחר שהבעלים של ארקיע קנו את אל על, כמה זמן עוד תתקיים ארקיע כארקיע ? . . .

Matan103

New member
לדעתי

ארקיע תישאר ארקיע גם לאחר המכירה שלה, בכל זאת, זה סוג של מותג.

Aviation Addict

New member
לפי מה שזכור לי "כנפיים"

התחייבו למכור את ארקיע, אז החברה תישאר רק בבעלות של חברה אחרת.

ארזS

New member
ובמסגרת ה
לארקיע...

קבלו את זה ========>>>>>>>>>>>>> יווווווו....כמה שהוא ארוך...

goldengate

New member
בני,אתה יודע איפה הם נחתו שם?

השדה הכי קרוב לנהריה הוא בבצת כמדומני..יכול להיות?

יש לי גישה לחומר ארכיוני

וזה מהיותי הסטוריון וארכיונאי (באוניברסיטת ת"א). אני אוסף פרסומות בעברית (וקצת ביידיש) בנושאי תחבורה שקרובים ללב שלי. הנה דוגמא משעשעת מפולין בשנת 1928. "אורסוס" היה מפעל רכב כבד מפורסם בפולין לפני מלחמת העולם השניה.

למעלה