../images/Emo51.gif../images/Emo23.gifלכן קבלו מתכונים
לעוגיות לממונה: ג'אבן לממונה: 1- חלבון של ביצה גדולה 1- וחצי כוס סוכר 1-כוס מים 100 גרם אגוזים שבורים גס לקישוט אופן ההכנה: בסיר קטן לשים את הסוכר עם המים,לערבב,להניח על להבה בינונית ולבשל עד שהסוכר נמס ומסמיך כ-שעה. להקציף את החלבון ולהוסיף אליו את הסוכר הנמס בהדגה לאט לאט,תוך כדי הקצפה.להמשיך להקציף טוב,טוב,טוב,טוב כ-10 דקות עד שהג’אבן מתייצב. לפזר אגוזים לקישוט. טעים מאוד,מומלץ. עוגיות מרציפן עם חצי תמר: המצרכים: חצאי תמר ללא החרצן מרציפן(אפשר להכין לבד ואפשר קנוי) הכמות מאוד קטנה כ-100 גרם מעט סוכר לקישוט אופן ההכנה: לוקחים תמר מוציאים לו את החרצן וחותכים לחצי,לוקחים מעט מהמרציפן יוצרים צורה מאורכת כמו של התמר,מניחים בתוך חצי התמר מהדקים טוב לתמר,טובלים בסוכר וע”י סכין עושים פסים לאורך לקישוט. עוגיות מרציפן בצורת ריבוע: המצרכים: מעט מרציפן כ-100 גרם(אפשר קנוי ואפשר להכין) 30-גרם שוקולד מריר מומס עם מט שמן ומעט מים(1-כף) סוכריות ציבעוניות לקישוט אופן ההכנה: לוקחים חתיכה קטנה של מרציפן יוצרים צורה של ריבוע ממש כמו קוביה קטנה או צורה של עיגול איך שרוצים,טובלים צד אחד של המרציפן בשוקולד מריר מומס עם מעט שמן ומעט מים,טובלים מיד בסוכריות ציבעוניות ומניחים במנג’ט. *אפשר להוסיף לחלק מהמרציפן מעט מאוד צבע מאכל,כך יוצאות עוגיות צבעוניות. עוגיות מרציפן עם חצאי אגוז מלך: המצרכים: 100-גרם מרציפן 100-גרם מצאי אגוזי מלך מעט סוכר לקישוט אופן ההכנה: לוקחים מרציפן ומערבבים אותו עם צבע מאכל כך שיהיה ציבעוני,לוקחים חתיכה קטנה מאוד בגודל של אגוז פקאן בערך,יוצרים צורה מאורכת כמו של תמר ומניחים חצי אגוז משני הצדדים,יוצרים מעין סנדוויץ,מגלגלים צד אחד בסוכר עושים פסים לאורך ע”י סכין ומניחים במנג’ט. עוגיות קוקוס: המצרכים: 3-חלבונים 11/2-כוס סוכר 1-כוס קוקוס אופן ההכנה: להקציף את החלבונים היטב,להוסיף סוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף,להניח את הקערה ב-באן מארי(סיר עם מים על הגז והקערה בתוך הסיר עם המים)להמשיך להקציף עד שהחלבונים מתקשים כ-10 דקות.להוציא את הקערה מהבאן מארי,להוסיף קוקוס,לערבב בתנועת קיפול,להעביר למנג’טים קטנים מאוד ע"י 2-כפיות,לפזר מעל סוכריות צבעוניות להכניס לתנור שחומם מראש לחום נמוך מאוד 50 מעלות ל-כשעה עד שהעוגיות מתקשות מעט. *אפשר לשים מעט צבע מאכל כך יותאות עוגיות צבעוניות. עוגיות ממרציפן בצורת ריבוע מעט מרציפן כ-100 גרם(אפשר קנוי ואפשר להכין) 30-גרם שוקולד מריר מומס עם מט שמן ומעט מים(1-כף) סוכריות ציבעוניות לקישוט אופן ההכנה: לוקחים חתיכה קטנה של מרציפן יוצרים צורה של ריבוע ממש כמו קוביה קטנה או צורה של עיגול איך שרוצים,טובלים צד אחד של המרציפן בשוקולד מריר מומס עם מעט שמן ומעט מים,טובלים מיד בסוכריות ציבעוניות ומניחים במנג’ט. *אפשר להוסיף לחלק מהמרציפן מעט מאוד צבע מאכל,כך יוצאות עוגיות צבעוניות. עוגיות מרציפן עם אגוזי מלך לממונה 100-גרם מרציפן 100-גרם מצאי אגוזי מלך מעט סוכר לקישוט אופן ההכנה: לוקחים מרציפן ומערבבים אותו עם צבע מאכל כך שיהיה ציבעוני,לוקחים חתיכה קטנה מאוד בגודל של אגוז פקאן בערך,יוצרים צורה מאורכת כמו של תמר ומניחים חצי אגוז משני הצדדים,יוצרים מעין סנדוויץ,מגלגלים צד אחד בסוכר עושים פסים לאורך ע”י סכין ומניחים במנג’ט. עוגיות מתמר ומרציפן לממונה חצאי תמר ללא החרצן מרציפן(אפשר להכין לבד ואפשר קנוי) הכמות מאוד קטנה כ-100 גרם מעט סוכר לקישוט אופן ההכנה: לוקחים תמר מוציאים לו את החרצן וחותכים לחצי,לוקחים מעט מהמרציפן יוצרים צורה מאורכת כמו של התמר,מניחים בתוך חצי התמר מהדקים טוב לתמר,טובלים בסוכר וע”י סכין עושים פסים לאורך לקישוט. עוגיות קוקוס לממונה 3-חלבונים 11/2-כוס סוכר 1-כוס קוקוס אופן ההכנה: להקציף את החלבונים היטב,להוסיף סוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף,להניח את הקערה ב-באן מארי(סיר עם מים על הגז והקערה בתוך הסיר עם המים)להמשיך להקציף עד שהחלבונים מתקשים כ-10 דקות.להוציא את הקערה מהבאן מארי,להוסיף קוקוס,לערבב בתנועת קיפול,להעביר למנג’טים קטנים מאוד ע"י 2-כפיות,לפזר מעל סוכריות צבעוניות להכניס לתנור שחומם מראש לחום נמוך מאוד 50 מעלות ל-כשעה עד שהעוגיות מתקשות מעט. *אפשר לשים מעט צבע מאכל כך יותאות עוגיות צבעוניות.