מה עושים ומה לא עושים בשביל הניצחון
דבר ראשון תודה על המחמאה אבל אני לא ספורטאי אלא סתם חובבן (קצת שרוט אבל עדיין בגדר חובבן). דבר שני, יש הבדל בין ענפי הספורט הקבוצתיים (העממיים והפופולריים יותר) לבין ענפי הספורט ליחידים, מה גם בין הספורט המקצועני לספורט החובבני. ניקח לדוגמא את המרתון במקרה שציינת. אם זה שניצח אותי, עושה לו טוב על הלב לסיים לפניי, תוך כדי זה שהוא מקצר פה וחותך שם - לבריאות. אני לא מתחרה רק כדי לסיים אומנם, אלא בעיקר בשביל התוצאה. קביעת תוצאת המטרה שהצבתי לעצמי לפני התחרות, זהו בעצם הניצחון, ולא משנה אם סיימתי עשירי, מקום 51, או מקום 1230. אם פה ושם זכיתי בגביע או מדליה, זה סתם היה צ'ופר. וכמובן שההנאה גם באה בחשבון. כמובן שקיימים אנשים (אני אישית ראיתי כאלה) שרק בשביל גביע קטן ומסכן ואפילו לא בשביל פרס כספי, ירמו ויקצרו את המסלול. אבל בסופו של דבר, גם בענפי הספורט האלה, שבהם מתחרים דבר ראשון בשביל ההרגשה הטובה שלך ורק אחרי זה בשביל ה"תואר" או התוצאה, מידי פעם יש רמאויות. ראו ערך טור דה פראנס לדוגמא וכל המנצחים המושעים שלו. ברגע שהספורט נכנס לתחום המקצועני, אני חושב שנקודת המבט צריכה להיות שונה. אני לא מכיר רץ מרתון מקצועני שהיה מוכן לקצר את המסלול כדי לנצח, רק מעצם הפחד שהוא יכול להתגלות כרמאי. אז פונים לדרכים אחרות, חשאיות, כמו לדוגמא משפרי הביצועים או שוחד. אבל להכניס שער עם היד, או לקבל נקודה או עבירה לזכותך או לזכות הקבוצה שלך, כשמה שעומד על הפרק הוא ניצחון, יוקרה והרבה מאוד כסף, בהחלט מובן ובא בחשבון. זה לא פשע, וזה מעורב גם בטעות שיפוט אז בטוח שלא מדובר תמיד בבושה או ביזיון. אתה יודע מה גרי, עזוב את דייגו עכשיו. סה"כ הדמות שלו די בעייתית ומעוררת מחלוקת בעינייך וזה מערפל את הדעה האובייקטיבית. קח סיטואציה שונה. ישראל - אנגליה, 0-0, דקה 90, מי שמנצחת עולה למונדיאל. כדור מוגבה לרחבה האנגלית, ושחקן ישראלי עולה לנגוח. נגיד אפילו שזה אתה אם אתה רוצה. אין מצב שאתה מגיע לכדור, אלא אם כן... תושיט את היד גבוה מעל השוער ותאגרף את הכדור לשער. לא בטוח שבאותו רגע עולה לך לראש כל הכסף שתעשה ההתאחדות מעצם העלייה למונדיאל, או ממכירת החולצות בשמך, או מזה שנבחרת ישראל סוף סוף חוזרת למונדיאל, משהו שישמח את כל התושבים, נקודת אור באמצע כל הבלאגן שיש לנו מסביב. כל מה שעולה לך לראש זה שחייבים לנצח במשחק הזה. אז מה? לא תיגע ביד??? קדימה גרי, תעשה ג'סטה למדינה ותרמה בשביל כולנו! עשית את זה? יפהההההההההההההההההה!!! גוללללללללללללללללללללל!!! כולם באטרף מסביבך ומעכשיו תיזכר בישראל לא כאיזה רמאי אלא כזה שהעלה את ישראל למונדיאל (לא משנה כמובן שבכל העולם ישנאו אותך)! אבל מה זה חשוב, ישראל במונדיאל! להגיד לך את האמת, גם אני וגם רבים אחרים היינו מושיטים את היד הזו. חבל כמובן שמדובר בנבחרת ישראל, וכמה שניות אחרי הצהלה שלנו היו פוסלים לנו את השער, מרחיקים אותי או אותך בכרטיס אדום, מפסיקים את המשחק, ויומיים אחרי זה, במשרדי פיפ"א,היו מעניקים לאנגליה ניצחון טכני 3-0 ומשעים את הנבחרת שלנו לשנתיים מכל טורניר שהוא. אבל לא נורא, לרגע אחד, רק לרגע אחד - ישראל היתה יכולה להיות במונדיאל... חזרה למציאות... אני חושב שהנקודה הובהרה לא?