סן לורנסו אלופת ארגנטינה 2007

rosedal

New member
../images/Emo65.gifסן לורנסו אלופת ארגנטינה 2007../images/Emo65.gif

מזל טוב להם!

כרוני

New member
אולי גם צריך ללכת לשים פתק בכותל

"מזל טוב" לאלופים הטריים (
)

כרוני

New member
בשביל שיואל ושיר ישתקו אני אבוא במיוחד

חוץ מזה אתה יכול לשים בשביל שנינו......עצלן......

גרי רשף

New member
מזל טוב לכל אוהדי River../images/Emo8.gif וגם שאלה חשובה../images/Emo70.gif

על זכייתה של סן לורנסו השנה (העיקר שבוקה לא זכתה), על זכייתה של אסטודיאנטס בשנה שעברה (העיקר שבוקה לא זכתה), על זכייתה של ביתר ירושלים בליגה (העיקר שבוקה לא זכתה).. ולשאלה (לחשוב היטב היטב לפני שעונים): מציעים לכם שתי אפשרויות ואתם צריכים לבחור-
בוקה זוכה במקום ראשון וריוור במקום שני
בוקה זוכה במקום שני וריוור במקום אחרון מה תעדיפו?

rosedal

New member
../images/Emo8.gif

למען הספורטיביות אלך עם האליפות למרות שזה קשה.

rosedal

New member
ממש!

אני ספורטיבי! כנראה שאיתך אי אפשר לשחק! (תרתי משמע) שים לב למשחק המילים המתוחכם

yoelmati

New member
גרי, יש משהו שלא הבנת בנושא ה"שמחה לאיד"...

בשנה שעברה בוקה כבר הכינו את הזיקוקים, הבמות, החולצות, הקישוטים, ומה לא כדי לחגוג את האליפות שלהם. סה"כ זה כבר היה ביד שלהם, לא היה מצב שהם יפסידו 3 פעמים רצוף וגם יפסידו את האליפות. אבל זה קרה. אז נכון, זו באמת הייתה סיבה למסיבה לכל מי ששונא אותם, אבל זה לא אומר שבכל פעם שבוקה לא תזכה בטורניר מסויים אנחנו נצא לחגוג ברחובות. מצד אחד, אין דבר יותר משמח כמו לראות אוהד של בוקה מבואס או בוכה בגלל הפסד, אבל מצד שני שהקבוצה שלך משחקת כ"כ חרא ולא מגיעה לשום הישג העונה (בלי להחשיב כמובן את התיקו עם מעצמת הכדורגל NUEVA CHICAGO שהביא את ריבר לליברטדורס חחחח), אין מה לחגוג כשבוקה מפסידה בינתיים. ואני שוב חוזר ואומר "בינתיים", כי הבלון הזה עוד יתפוצץ, השאלה היא מתי... בינתיים כרוני, אתה יכול להמשיך לפזז ולקפץ פה בפורום, לצחוק עלינו ולפרסם את חברת מזרוני הים שלך, כי זה בדיוק מה שאנחנו עשינו בפעם שעברה, אז מגיע גם לך מידי פעם אחי. ולגבי השאלה שלך גרי: אין אף אוהד כדורגל רציני שיסכים לסיים שני כשהקבוצה שהוא שונא לוקחת אליפות. שאלה ממש מיותרת. נ.ב גרי, אז מבחינתך להכניס שער עם היד זה בושה לכדורגל? אני דווקא חושב שלא תמיד חוסר ספורטיביות הוא בושה, להיפך - במקרים מסויימים זה מעיד על רצון לנצח בכל מחיר וכל עוד לא מדובר בפשע, סמים או משפרי ביצועים אני בעד. דייגו לא היה מוכן להפסיד לאנגלים המלוקקים אז הוא מבחינתו, ומבחינת כל העם הארגנטינאי, עשה את הדבר הנכון. "יד האלוהים" תמיד תישאר כסימן הקלון שדבוק לשחקנים הארגנטינאים כרמאים, אבל שוכחים שיש עוד מלא שחקנים שמרמים, בעלי קבוצות ועבריינים שקונים משחקים, ושופטים שמקבלים שוחד בעבור הטיית משחק. אז להכניס שער עם היד בטח ובטח עוד נחשב בתחום הספורטיבי. ובדיוק בזמן שאני כותב את התגובה הזו, ראיתי את הכתבה על השער שהבקיע מסי בסופ"ש עם היד, מול אספניול. הבן אדם לא מפסיק לנסות לחקות את דייגו חחחח! אבל מה? שימו לב איך ארגנטינאי ש"מרמה" ניתלה בכיכר העיר... כשהולנדי, אנגלי או ברזילאי (זוכרים את השער של טוליו המניאק בקופה אמריקה של שנת 1995?) עושים את זה, מחליקים להם. וזה באמת מה שחבל. שימו לב גם לתגובות לכתבה שצירפתי. טוב זהו, חזרה לספרים... שבוע טוב לכולם.

כרוני

New member
שני דברים

גרי - בכל ספורט יש מעט לכלוך. ויואל צודק הנצחון הוא לא מטרה הוא ערך. חוץ מזה....אין שחקן אחד שלא מביים פנדל ברחבה....אז אין לך כלל מה לראות כדורגל, ספורט נגוע שכזה..... יואל - מה יתפוצץ? עם הסגל הזה אתם יכול לפתוח באסטה למובילי ירקות. שני שחקנים עם עמוד שדרה ועדר נמושות שמשחק קבוצתי זה מהם והלאה. שב שב בבונקר האטומי שלכם. הכי הצחיק אותי פסארלה :"אם לא נקח אליפות באפרטורה אני מתפטר"........חחחחח תכנן תכנן (פסארלה) את הנופש במאר דל פלטה........ לגבי עסק המזרונים שמהווה 75 אחוז מתזרים המזומנים של תאגיד "כרוני וחבורתו" - בטיפול.....מבטיח לך מתנה מרשימה שתוכל להציג לכל החברים עד תום האפרטורה הבאה עלינו לטובה. במקרה הרע תוכל לשלוח אותו לזה שצריך לתכנן חופשה במאר דל פלטה.....

גרי רשף

New member
מכיוון שאתה עצמך ספורטאי..

אם תגלה שבריצת מרתון, מישהו עבר אותך בגלל שהוא רימה בדרך (עלה על רכב, עשה קיצור דרך ולא שמו לב, שיחד את השופטים..)- תאמר לעצמך בלב שככה זה בספורט שפעם אחד מנצח ופעם השני ופעם אני מרמה ופעם הוא? הייתה רואה בכך אות וסימן לכך שהוא רוצה יותר לנצח ממך (כי אתה רק רצת והוא גם תיחמן)? אתה היית עושה דבר כזה?

yoelmati

New member
מה עושים ומה לא עושים בשביל הניצחון

דבר ראשון תודה על המחמאה אבל אני לא ספורטאי אלא סתם חובבן (קצת שרוט אבל עדיין בגדר חובבן). דבר שני, יש הבדל בין ענפי הספורט הקבוצתיים (העממיים והפופולריים יותר) לבין ענפי הספורט ליחידים, מה גם בין הספורט המקצועני לספורט החובבני. ניקח לדוגמא את המרתון במקרה שציינת. אם זה שניצח אותי, עושה לו טוב על הלב לסיים לפניי, תוך כדי זה שהוא מקצר פה וחותך שם - לבריאות. אני לא מתחרה רק כדי לסיים אומנם, אלא בעיקר בשביל התוצאה. קביעת תוצאת המטרה שהצבתי לעצמי לפני התחרות, זהו בעצם הניצחון, ולא משנה אם סיימתי עשירי, מקום 51, או מקום 1230. אם פה ושם זכיתי בגביע או מדליה, זה סתם היה צ'ופר. וכמובן שההנאה גם באה בחשבון. כמובן שקיימים אנשים (אני אישית ראיתי כאלה) שרק בשביל גביע קטן ומסכן ואפילו לא בשביל פרס כספי, ירמו ויקצרו את המסלול. אבל בסופו של דבר, גם בענפי הספורט האלה, שבהם מתחרים דבר ראשון בשביל ההרגשה הטובה שלך ורק אחרי זה בשביל ה"תואר" או התוצאה, מידי פעם יש רמאויות. ראו ערך טור דה פראנס לדוגמא וכל המנצחים המושעים שלו. ברגע שהספורט נכנס לתחום המקצועני, אני חושב שנקודת המבט צריכה להיות שונה. אני לא מכיר רץ מרתון מקצועני שהיה מוכן לקצר את המסלול כדי לנצח, רק מעצם הפחד שהוא יכול להתגלות כרמאי. אז פונים לדרכים אחרות, חשאיות, כמו לדוגמא משפרי הביצועים או שוחד. אבל להכניס שער עם היד, או לקבל נקודה או עבירה לזכותך או לזכות הקבוצה שלך, כשמה שעומד על הפרק הוא ניצחון, יוקרה והרבה מאוד כסף, בהחלט מובן ובא בחשבון. זה לא פשע, וזה מעורב גם בטעות שיפוט אז בטוח שלא מדובר תמיד בבושה או ביזיון. אתה יודע מה גרי, עזוב את דייגו עכשיו. סה"כ הדמות שלו די בעייתית ומעוררת מחלוקת בעינייך וזה מערפל את הדעה האובייקטיבית. קח סיטואציה שונה. ישראל - אנגליה, 0-0, דקה 90, מי שמנצחת עולה למונדיאל. כדור מוגבה לרחבה האנגלית, ושחקן ישראלי עולה לנגוח. נגיד אפילו שזה אתה אם אתה רוצה. אין מצב שאתה מגיע לכדור, אלא אם כן... תושיט את היד גבוה מעל השוער ותאגרף את הכדור לשער. לא בטוח שבאותו רגע עולה לך לראש כל הכסף שתעשה ההתאחדות מעצם העלייה למונדיאל, או ממכירת החולצות בשמך, או מזה שנבחרת ישראל סוף סוף חוזרת למונדיאל, משהו שישמח את כל התושבים, נקודת אור באמצע כל הבלאגן שיש לנו מסביב. כל מה שעולה לך לראש זה שחייבים לנצח במשחק הזה. אז מה? לא תיגע ביד??? קדימה גרי, תעשה ג'סטה למדינה ותרמה בשביל כולנו! עשית את זה? יפהההההההההההההההההה!!! גוללללללללללללללללללללל!!! כולם באטרף מסביבך ומעכשיו תיזכר בישראל לא כאיזה רמאי אלא כזה שהעלה את ישראל למונדיאל (לא משנה כמובן שבכל העולם ישנאו אותך)! אבל מה זה חשוב, ישראל במונדיאל! להגיד לך את האמת, גם אני וגם רבים אחרים היינו מושיטים את היד הזו. חבל כמובן שמדובר בנבחרת ישראל, וכמה שניות אחרי הצהלה שלנו היו פוסלים לנו את השער, מרחיקים אותי או אותך בכרטיס אדום, מפסיקים את המשחק, ויומיים אחרי זה, במשרדי פיפ"א,היו מעניקים לאנגליה ניצחון טכני 3-0 ומשעים את הנבחרת שלנו לשנתיים מכל טורניר שהוא. אבל לא נורא, לרגע אחד, רק לרגע אחד - ישראל היתה יכולה להיות במונדיאל... חזרה למציאות... אני חושב שהנקודה הובהרה לא?

gallardo

New member
או ניקח את הדוגמא הזו

ביורו 88` בחצי הגמר הולנד שיחקה נגד גרמניה וגרמניה עלתה ל1:0 מפנדל שלא היה ולא נברא. הולנד שנודעה אז כנבחרת המוסרית ביותר בעולם מבחינה ספורטיבית החליטה לזרום על הקטע וגם ואן באסטן צלל והשווה את התוצאה בפנדל בדרך ליתרון 2:1 ולזכיה בגביע. האם מישהו יאשים אותו בהונאה? כשהמתחרה שלך הוא אנטי כדורגל אין ברירה אלא לזרום בשיטה שלו

למעלה