עונג @ שבת, מס´ 12

../images/Emo65.gifעונג @ שבת, מס´ 12 ../images/Emo65.gif

חג שמח לפורום. יום גדול היום הזה. סופסוף, אחרי אין ספור שעות עבודה ועריכה שלי, קאַטאָוועס וחברה נוספת מהפורום (אם ברצונה לחשוף עצמה, היא תעשה זאת), הצלחנו לגבש את גליון מס´ 12 של "עונג @ שבת" בפורמט מיוחד, מהודר ומעוצב הניתן להורדה והדפסה. קובץ זה ניתן להודרה או על ידי לחיצה על "[קובץ מצורף pdf]" או על ידי הורדה ישירות מהשרת שלנו. בשבועות הקרובים ננסה לפרסם בפורמט זה גם חלק מהגליונות הקודמים, בנוסף לגליונות השבועיים שיפיעו בימי שישי. היתרונות של הגליון החדש הזה אינם זוקוקים ליצוג, לעומת זאת חשוב לציין חסרונות מסוימים ראוי שאציין אותם: לא ניתן לצרף לינקים אינטרקטיבים לגוף הגליון; אי אפשר לצרף תמונות צבעויות; אי אפשר לצטט ממנו לשם דיון שמתפתח או תרגום שדורש טקסט ביידיש בצידו. כמובן שהעיצוב (אני האחראי עליו
) הוא מרכיב חשוב בגליון, גם צורת הפונט וגודלה חשובים. ניסיתי להקל מה שיותר על הקורא המודרני. הוספתי הערות שוליים חשובות, תרגום מילים נדירות או לא מוכרות (לדעתי). הפורום שלנו יכול להתגאות בפרויקט הזה שהוא כמדומני היחיד ברחבי האינרטנט שמפרסם גליון שבועי על תרבות יידיש. מיט מזל און גליק, אַ גוטן שבת.

מזל טוב. זייער שיין ייִדישיסט

זייער שיין ייִדישיסט. האָסט געמאַכט אַ ריזיקע אַרבעט.

1haam

New member
זאלסטו זיין געזונט און שטארק

זאלסטו האבן געלט ווי א בארג. איך האב דאס ´עונג שבת´ אויסגעדרוקט (הדפסתי). יישר כח! ברכתי לך כל מה שאפשר, ומה אברך לך עוד? א גוטן שבת |ייו|

נישטאָ פֿאַר וואָס ../images/Emo13.gif

לא ראיתי אותו עדיין מודפס. איך נראה העיצוב על נייר מודפס? האם משהו מצורות הפונטים או העיצוב משתנה בדפוס? אגב, התכוונת בטח להגיד אָפּגעדרוקט ולא אויסגעדרוקט.

לוו

New member
לא אָפּגעדרוקט ולא אויסגעדרוקט.

רק "געפרינט " (תרגום של הדפסתי)

moshe0410

New member
עונג שבת (צוועלף)

ס´איז א אמתער עונג לייענען דיינע אויסגעבע, יידישיסט!
פאר מיר בינסט דו ווי א זון...

אכן השקעה רצינית !../images/Emo45.gif

בתוכן. עברתי על החומר , נראה מעניין. לפי שעה אני מתקשה בהורדת הקובץ , לדיסק. שני נסיונות להעביר לקובץ וורד, "תקעו" את המחשב. הייתי מבקש, לפי שעה להביא את החומר, גם בתיבת המסר של הפורום. וגם כקובץ P.D.F לדעתי הפורום צריך להנות מהיתרונות, של העתקה העלאת תמונות וכד´. למי שמעוניין לשמור את החומר, הרשות נתונה, לפי שיקול דעתו. באיזו צורה לשמור. לתשומת לבך ר´ יידישיסט. און א גוטן שבת !

חשבתי על האפשרות הזאת

קודם כל תודה. הרעיון לעשות את הגליון בפורמט הזה עלה בראשי מכיוון שאני רוצה שהוא יופץ בין אנשים שונים, יעבור דרך אימיילים וכו´. הפרורמט הזה מכובד מאוד. עיתונים שונים משתמשים בו. האפשרות לעשות את הגליון כמו קודם ולהוסיף לו גליון PDF אינה באה בחשבון כי זה דורש עוד שעה שעתיים מאמץ. העבודה על הגליון נעשית בשלבים. קודם אני מחפש את החומר, בורר את השירים הרצוים, מחפש מידע ביוגרפי וביבליוגרפי על המחבר. לאחר מכן זה עובר לעריכה של קאטאוועס ושל גילה וחוזר אלי. לגליון זה (12) יש לי לפחות 4 גרסאות ביניים. את כל העבודה הזאת רואים בתוצאה. אני רואה את התוצאה כסגורה. לא נראה לי הגיוני לשפוך את כל החומר מעל דפי הפורום. כמובן שאם תהיה בקשה ממאן-דהו לשיר מתוך הגליון, אעלה אותו לפורום, או אשלח למבקש במסר אישי. בכל אופן, כל חומר הגליון נמצא בידי ומי שרוצה יכול לבקש ויקבל, אך לא אעלה אותו כפי שהוא מופיע בגליון מטעמים מובנים.

zimes

New member
סליחה שאני מתערבת...

אבל למה "הפורום צריך להנות מהיתרונות, של העתקה העלאת תמונות וכד´" ? לא די שהפורום יכול להנות מהקריאה של חומר כתוב וערוך ברמה גבוה ובצורה נאה? גם לקבל מתנה וגם להתלונן על האריזה? והכי חשוב -
ליידישיסט,
לפורום

לאחר הסבר שקיבלתי , במסר,

מהיידישיסט, הבנתי את האילוץ. חטפתי את הג´ענענע והחלסטרא (זה באידיש ?) מזה שנתקע לי המחשב. אז לא מסתכל יותר בקנקן, רק....וגומר. חיים טובים עלינו ועל כל עמו ישראל. און געזאגט ווידער. א גוט שבת.

zimes

New member
../images/Emo6.gif גם לי לקח המון זמן

אולי עדיף להוריד מהשרת המתנודב (או מתפוז) - לשמור על המחשב, ורק אח"כ לפתוח את הקובץ (ולא לנסות לפתוח את הקובץ ישר).

לחיים דיר אויך ../images/Emo48.gif

אַ גוטן שבת דיר אין דײַן הויזגעזינד, איך בין זייער צעפֿרידן אַז דו פֿילסט אַזוי, שוין צײַט זיך צו טרעפֿן, נײן? לפּחות ווען מיר וועלן מאַכן עפּעס אַ באַגעגניש. איך וויל וויסן צו זאָל איך איבערטײַטשן מער ווערטער ווי אין דעם נומער.

קאַטאָוועס יש לי../images/Emo110.gif

אקרובט רידר גירסה 3.01. אז מה עלי לעשות על מנת להוריד הקובץ? תודה ושבוע טוב.

למעלה