3
3 מתקדמים

פרויז1

New member
../images/Emo65.gif3../images/Emo131.gif3 מתקדמים../images/Emo70.gif ../images/Emo73.gif../images/Emo26.gif

השבוע נהנינו זה בחברת זה וזו..ושמחנו לבואם של
חברים/ות חדשים.גם הם
יפיצו את בשורת פורום תרבות פרס. אחלה חברים
אחלה פורום
מאחר שכולם שרדו, ואיש/ה לא נזקק/ה ל
או
או
, נוכל להמשיך לצלילי שירים פרסיים נהדרים: 1
1
למדנו 5 אותיות פרסיות ا ب پ ت ث וחיברנו ביניהן על נייר ובמקלדת.
מי שלא -
עדיין לא מאוחר.
נסו עכשיו. 2
2
למדנו 4 אותיות נוספות ואף אותן תירגלנו ج چ ح خ
(רק עוד 22 איזה כיייףף
)
. ועכשיו :
לא רוצים
לא
לא צריך
הביתה
מושיקו
מה קורה
אני שומע גם שיש כאלה שכן רוציםן
טוב
בלי אָלוֹ אָלוֹ אָלוֹ אָלוֹמיניום
ממשיכים בשביל מי שמעונין : וגם מי שלא - מוזמן לעקוב ולהנות [URL='http://www.patocks.com/v.htm?id=774']מהמוסיקה הפרסית הנהדרת.[/URL]
דסת
דסת
د ذ ر ز د ד ذ ז رר زז אות נוספת שאין לי במקלדת : ز(עם 3 נקודות) = ז' (כמו ז'קלין) כל האותיות האלו הן סופיות
, אפילללו אם הן נאות באמצע המילה.
למשל : נסו לכתוב במקלדת : چ رר ا (א) = צֵ'רָ = למה? כלומר : הן יכולות להתחבר לאות שלפניהן
, אם היא ברת חיבור כמובן. אבל לא מתחברות לאות שאחריהן
. תקלידו במקלדת כל מיני וריאציות של האותיות הללו, תוך שימוש בכל האותיות שלמדנו: ا ب پ ت ث ج چ ح خ د ذ ر ز : למשל : חארג' خ ا ر ج ותראו שתקבלו خارج = חוץ.
שאלות
לשרשר בבקשה
בשבוע הבא : س ش ص ض ط ظ פרויז.پرویز

פרויז1

New member
../images/Emo13.gifיפה מאוד!

עכדיו תחייכי
ובלי לבכות בשירים, אה? לא מרשה לבכות בשירים
איך השירים ששלחתי לך בשרשור הזה?/הבא? פרויז.

niya

New member
../images/Emo171.gif../images/Emo47.gifכל הכבוד../images/Emo140.gif

על ההשקעה
איזה יופי של שיעור
המחשב שלי בעבודה "מת" היום - אז אני גונבת מחשב למישהי אחרת כדי לכתוב כמה מילים אתעמק בערב מהבית

פרויז1

New member
נראה שהיתה בעיה ב"תפוז".

כנראה שצריל להגדיל את המהירות. אשקול את זה. כעת המהירות = 3. אולי נעלה ל- 5. נבדוק. לילה טוב פרויז.

פרויז1

New member
../images/Emo24.gifתודה רבה יקירתי !

אנ'שמח לעשות את זה ומתרגש מכל תגובה. לרשותכם/ן. פרויז.

s h i r i n 1 0

New member
סופה שומה בחייר -- בוקר טוב לך

מן חיליי דלאם מיחאת יאד בגיראם פרסי בנויאשם ואלי ואחט נאדארם -- (אני מאד רוצה ללמוד לכתוב אך אין לי זמן). אבל אני נהנת לראות כל יום את הפורום אם זה בבוקר או בלילה שמזדמן לי לשבת ליד המחשב. פרויז דרך אגב מהמוסיקה הפרסית הנהדרת שרשמת בשיעור זה לא עולה דבר וכותב באנגלית SORRY. שבוע נפלא וטוב ובשורות טובות. - הפטיי חובי וחושאלי פארדה מירים ארוסי. - פתגם בפרסית שאומר שבוע טוב ומשמח מחר נלך לחתונה. אז בקיצור בשורות טובות. פרויז וניה אני עוקבת אחריכם בשיעורים.............. אשריכם
.

פרויז1

New member
אג'בתה שומה בחייר. גורלך בחייר !

אג'בתה שומה בחייר. גורלך בחייר ! אם את רוצה ללמוד/להרחיב את הידיעות שי\ממילא יש לך - ובאוירה חופשית מלווה בתמיכה וגם במוסיקה - את במקום הנכון. זה כמובן מצריך זמן -כמו סטודנטים, כמוני עכשיו - אם זה חשוב - עושים. אני חזרתי מחתונה פרסית בנס ציונה - אחרי 170 ק"מ נסיעה בהקשר לחתונה. לקחתץי אתי קרובים ממקומות לא קרובים.. אשרינו שיש לנו אתכם. חברים נהדרים שנותים לנו את הכח להמדיך - בזה שאתם פה ונהנים. צ'לחו החברים שילללכם !!! אני ניסיתי ואצלי זה עלה. על כל פנים : את תפוצי וכולם ייהנו. ולנה ! בלי לבכות, אה? אני לא מרשה לבכות. אם זה מעציב - לסגור. לילה טוב. פרויז.

niya

New member
אכן אשרינו וטוב לנו../images/Emo140.gif

שיש לנו קהל פורומי שכזה, כמו shirin, אלנה היפה, דוטקצ'י וכו'... כן תרבו

פרויז1

New member
../images/Emo131.gif יודעים מה זה דס דס (ראה:דוטאצ'י)

דסת = יד/ידיים. דס, כי האות האחרונה ת נבלעת ולא שומעים אותה. כשאומרים דס בזניד = תכו ידים. קרי: תמחאו כפיים. אז : דס! דס! = כפיים! כפיים! שמעתם את השיר: ערוס חנוםדס בזן כלה תמחאי כפים הל הלה כון כף בזן תהני(?) ותמחאי כפים פרויז.

פרויז1

New member
../images/Emo131.gif צמדי מילים עסיסיות : קריאה לחודה:../images/Emo42.gif

כשאומרים : חוּדָה חודה בהנגנה גלית שמזכירה סירנה עולה ויורדת
, זה מסמל מצוקה.
אומרים גם : ג'ורבּוּנֵה חוֹדָה בֵּרַם
= שאני אהיה הקורבן (כפרה) על אלוהים. לומר : שעשה את המעשה הגדול הזה או כיו"ב. הפתעה, תמיהה. אומרים גם : חוֹדָיָה צֵ'ה כּוֹנַם, צֵ'ה כָּר כּוֹנַם
= אלוהים! מה אעשה? מה לא אעשה? מסמל מצב של חיפוש מוצא/פתרון. וכן: צ'י בֵּגם וֹ צ'י נַגַם
= מה אומַר ומה לא אומר? בוקר טוב! פרויז.

פרויז1

New member
../images/Emo131.gif../images/Emo13.gifבוקר טוב לכל הסטודנטים

הּלּה בּוֹרוּו חַר בּיָארוֹ מַערֵכֵּה בָּר כּוֹן עכשיו לך תביא חמור ותעמיס מערכות מה משמעותו? עדכון מקמפוס המכללה לתרבות ולשפה הפרסית.
בהמשך להודעה של נייה : הגשנו בקשה למועצה להשכלה גבוהה לקבלת הכרה אקדמית במכללה שלנו.עכשיו אנחנו עושים לובינג. הבוגרים יקבלו הסמכה אקדמית מהסינט של האוניברסיטה ברמה של בוגר - לכשתוסמך.|חללית פרויז.

niya

New member
וואי וואי וואי

אני בדיליי, לא הספקתי השבוע להכין שיעורים המורה, אתה מוותר לי הפעם?

פרויז1

New member
בָּשֵּׁה../images/Emo70.gif הפעם אתן לך ציון עובר, בתנאי

שתפתיחי לי שתשלימי ת'חומר. מפתיחה לי?
בָּשֵּׁה
= שיהיה
פרויז.

למעלה