מזל טוב לקיקונה

../images/Emo65.gif../images/Emo212.gifמזל טוב לקיקונה../images/Emo23.gif../images/Emo65.gif

לקיקונה היקרה, המון המון מזל טוב ליום הולדתך
מי יתן וכל השפע שהייקום מזמן לך יגיע אליך באור ובאהבה ושתהיי פתוחה לקבל את זה השפע
שתצליחי בכל נתיבי חייך
אוהבת טליה

מגי 336

New member
קיקושששש../images/Emo24.gifמזל טוב ליום ההולדת../images/Emo65.gif

מאחלת לך שכל משאלות ליבך יתגשמו במהרה לטובה ולברכה
שחייך יהיו מלאים באושר ושמחה הצלחה ואהבה
שהדרך תהיה מעניינת
והדלת תמיד פתוחה לקבלה
את מקסימה

kikona126

New member
תודה מגי ../images/Emo24.gif

הדרך תמיד מעניינת, ותמיד יש בה הפתעות. את זה למדתי השנה, כשיהיה לי זמן אני אשלח לך מסר עם איזה תובנה חדשה שלי מהשנה שסגרתי
שגם נתנה לי משמעות פירוש שונה לקלף הכוהנת (עוד זווית ראיה שלו)

../images/Emo24.gif

אם זה לא אישי מדי האם תסכימי לשתף אותנו? אולי נוכל ללמוד ממך?

kikona126

New member
אפשר להגיד שבשנה הזו למדתי משהו שאני קוראת לו

אפקט המראה והכהנת... אני רוצה לכתוב את זה לעצמי קודם כל, בצורה מסודרת, ואז אם אני אראה שזה לא כל כך אישי (מקסימום אני אצנזר) אני אסביר.... בכל מקרה את מוזמנת להעלות שאלות או רעיונות של "מה לדעתך משמעות המושג "אפקט המראה והכהנת"" (את האמת זה שם יפה לפרק בספר... ואני יודעת לאיזה פרק בספר שלי זה מתאים
)

../images/Emo23.gif

אם זה לא אישי מדי האם תסכימי לשתף אותנו? אולי נוכל ללמוד ממך?

kikona126

New member
אחת התובנות הכי חשובות...

כשאנו מסתכלות במראה, אנו מסתכלות על השומנים שעלו או ירדו, על הצבע עיניים ש"למה הוא לא כחול?" ובכלל עם הרבה ביקורת. פעם היה לי חלום, בו הסתכלתי על עצמי מלמעלה, וגם על ה"עצמי" שהיה למעלה מהעצמי שלמטה (ואו יצא משפט מורכב מידי
, מי שרוצה להבין, יש חלום דומא בפתיחה של הספר ארבע ההסכמות, הוא מסתכל על עצמו מבחוץ, תוסיפו לזה הסתכלות של הגוף במה שיש למעלה(מה שמסתכל עלינו) עכשיו הבנתי את החלום הזה, שנחלם שהייתי בת 19/20... כשהנשמה מסתכלת על הגוף שלנו היא לא מסתכל עליו מנקודה של ביקורת, אלא ממקום של הבנה, של אהבה, של הכרה, התעניינות. היא לא שופטת את הגוף, מקבלת אותו כמו שהוא, יודעת שהוא הבית שלה, ששניהם מספקים את החיים האחד לשני. כשהגוף מסתכל על הנשמה הוא רואה משהו לא ברור, חסר צבע, עם צבע, אבל גם הוא לא שופט, הוא מתבונן ומקבל אותה כמו שהיא, מתעניין בדבר שלא ראה קודם לכן. אינני יודעת האם הענן שראתי בחלום הוא אכן הנשמה או אולי גוף אסטרלי או כל דבר אחר, אבל אני יודעת שהבטתי בעצמי ממנו, וממני בו, כלומר הוא גם היה אני. ובטח השאלה עכשיו היא מה הקשר למראה? למה אני כותבת את כל זה? כי בשנה האחרונה, או בשנים האחרונות בכלל, ניתקתי או שנותקו הרבה קשרים שלי עם אנשים. שניים מבינהם היו שתי החברות הכי טובות שלי, האחת מילדות והשנייה מהתיכון. מי שהכיר אותי קצת יותר מלפני שנה הכיר ילדה/נערה עמוסה, אולי גם פגועה, שניסתה "למצוא" את עצמה. ומה למדתי השנה? שכל אחד מאיתנו הוא בעצם מראה, מראה לאדם אחר. כשאנו מכירים אנשים, חוץ מלהכיר חברים חדשים, אנו מכירים אנשים שבעצם משמשים לנו כמראה. בקשרים שלנו עם אנשים אנחנו בעצם פוגשים/מכירים הרבה תכונות אופי שלנו, כל אחד מהחברים שלנו ידגיש פן מסויים בנו בין אם זה חיובי או שלילי. התובנה המשמעותית יותר שאליה הגעתי היתה שלפעמיים כשאנו מכירים אנשים אנחנו נפגשים במראה שהיא מאוד חזקה, שמדגישה אצלנו הרבה צדדים שאנחנו לא רוצים להכיר שקיימים בנו, צדדים שאנו רוצים להשתיק. לפעמים כשהמראה מראה את האמת קשה לנו לקבל אותה, ואנו בורחים ממנה. אפקט המראה והכהנת, כשלמדתי לקרוא בקלפים והגעתי לפריסת "קשר בין אישי" בחרתי לעשות אותה עלי ועל בת דודה שלי (שתינו נולדנו באותו היום בהפרש של מספר שעות, באותה השנה, אנחנו לא מסתדרות אחת עם השנייה) ומה שהציק לי בפריסה היה שבת דודה שלי קיבלה בצד שלה (זאת פריסה של 3 עמדות) את הכהנת, שהיא הקלף שלי! (ברגע שראיתי אותה בחרתי בה כקלף שלי). הבנתי שאני לא מסתדרת עם בת דודה שלי, כי היא היא המראה האמיתית שלי. ואני אתן דוגמא יפה לזה: בשנה שעברה כשהיתה בארץ התברר לי שהיא חוזרת בתשובה. דיי צחקתי עליה וניסיתי להוציא אותה משם החוצה. ומאיפה זה נבע?
אולי מביקורת עצמית על כך שגם אני "חזרתי בתשובה" נכנסתי גם לעולם רוחני אומנם לא של הדת אבל של הקלפים ושל החלומות. זאת אומרת, שראיתי בה בעצם את עצמי, אבל לא קיבלתי את זה... לשאלה למה אני התרחקתי מאנשים עניתי לעצמי, והבנתי מזה שבפעם הבאה לפני שאני בוחרת להתרחק, אני צריכה לבדוק את "המראה שלי" ומה בעצם היא באה להראות לי. בקשר לשאלה למה אחרים מתרחקים ממני? כניראה ואני המראה האמיתית/החזקה שלהם, והם עדיין לא בשלב של ההתמודדות מולה.

kikona126

New member
אה, והכהנת...

כי הכהנת לא מספרת הכל, היא מסתירה הרבה, ואולי זה מהידיעה שלפעמים האמת כואבת... אז היא מביאה כל פעם רמז.... כלומר הכהנת היא מעין מראה - ואנו מגיעים אליה כאשר אנו מוכנים להתמודד איתה.

paloma blanca

New member
טוב, לא תמיד זה נכון...

אני באופו אישי יודעת למה אני מתרחקת מאנשים והסיבוות הן ממש לא מראה שלי .... נהפוך הוא, דרך התנהגותם וערכי המוסר שלהם שונים לחלוטין משלי ולכן ......

kikona126

New member
איפה נעלמה התשובה שלי ../images/Emo122.gif

שלחתי מקודם תשובה וכתבתי בה משהו על תיוג, ועל כך שאותנו לא צריך לעניין דרך ארץ של אחרים, וזה לא בגלל שאנחנו צריכים להיות אגואיסטים אלא בגלל שהתיוג מקומו בעצם לבקר את עצמנו. אנחנו מתייגים משהו כדי להגיד לעצמנו שאנחנו יותר או פחות טובים... ופה הדגש הוא על ההתחלה של מה שכתבתי - שההסתכלות על עצמנו לא צריכה לבוא ממקום של ביקורת, הרצון להצליח או לרדת במשקל ועוד דברים לא צריך לבוא ממקום של ביקורת, ברגע שאנו מסמנים אדם כאחר, ומתרחקים -ופה אני מדברת על התנתקות ולא סגירת קשר - אלא התנתקות שמגיעה מהרצון של חוסר קשר יותר ללא ניסיון בחינה אנחנו בעצם לא מוכנים להתמודד מול הבעיה עדיין. עם אחת החברות שהקשר איתה נותק אני כרגע בקשר, אולי זהו לא קשר כמו פעם של יציאות וקניות ולימודים ועוד... אבל כן נפגשת איתה ומדברת איתה, כשאני מדברת על ניתוק אני מדברת על כך שאחד הצדדים אפילו לא אומר שלום - ופה הסגירה של הקשר הגיעה ממקום של ביקורת וכל ביקורת חיצונית היא גם ביקורת עצמית. (וכמו שאמרתי בהודעה למעלה - לא כתבתי פה הכל, אלא את הדברים הפחות אישיים. את מה שאישי, שאולי גם יסביר לך את הדברים בצורה אחרת, אני לא פרסמתי וגם לא אפרסם.)

kikona126

New member
אופס

פריסת קשר בין אישי - זה 9 קלפים - 3 עמודות ולא עמדות...

../images/Emo24.gifאפקט המראה

הוא מושג מוכר בפסיכולוגיה. לפעמים אנחנו לא אוהבים מישהו והוא מעצבן כי יש בו תכונה שנמצאת אצלינו ואנחנו לא אוהבים אותה אצלינו.... חברויות משתנות עם השנים אם התפתחת רוחנית את עשויה להרגיש תקועה או נשאבת לאחור בחברת חברות שלא התקדמו כמוך...כי מין הסתם הן רוצות אותך כפי שהן מכירות אותך לא נוח להן השינוי שחל בך (וזה טבעי ומובן) לעיתים למרות הכאב צריך לדעת לשחרר אותן לדרכן אחרת את תהיי אומללה שאת לא מגשימה את עצמך לא מתפתחת בקצב לך
ולגבי מראה חיצוני... אני חשובת שהרבה תלוי ב"האם את שלמה עם עצמך מבפנים..." אני יכולה להגיד שהיו תקופות בבגרותי שלא סבלתי את המראה החיצוני שלי תגידי שזה הורומונים בגלל גיל ההתבגרות... אבל עובדה היא שהאף לא מצא חן בעיניי הרגליים אפילו
אצבעות כף הרגל.... הרבה לא השתנתי מאז... אולי קצת שמנתי קצת גוונים בשיער לא עשיתי ניתוחים פלסטיים וכייף לי עם עצמי ובטוח שאני שלמה ומחוברת לעצמי מאוד....

kikona126

New member
אצבעות כף הרגל???

הייתי בטוחה שזאת בעיה שרק לי יש (או יותר נכון היתה... עד לפני כמה שנים)

kikona126

New member
../images/Emo6.gif

אני אספר לך סוד, אבל שלא ישמעו... עשו לנו אתמול בשיעור מדיטציה מעין יוגה עם מדיטציה - קונדוליני יוגה - והיה תרגיל שהיה צריך לתפוס את האגודל ברגל ולהשאר ככה כמה זמן... מזל שאני לא גמישה ולא מגיעה אליו... לא רואה את עצמי מחזיקה אותו מדיטציה שלמה (ואני עוד מגיעה עם גרביים...)

למעלה