איך מספרים לקטנטנים ?

../images/Emo66.gifאיך מספרים לקטנטנים ?

אני בדר"כ מכוונת לגילאי 3-5, משתפת את הילדים ומדברת בניואנסים שהם מבינים. מה קורה כשיש בקשה לשתף גם בני שנתיים ??! הצוציק שלי בן שנתיים ואני לא יכולה לדמיין אותו יושב בשעת סיפור
אבל עובדה שבספריות ומשחקיות יש פירסומים גם לגילאים כאלה ... אז איך אני מכוונת אליהם ? (ולא רוצה כל מיני "שמוליקיפוד" ו"מיץ פטל", כבר אין לי כוח לסיפורים האלה).

סיפור לבני שנתיים

זה שיש פירסומים לגילאים אלה בסיפריות ומשחקיות זה לא אומר שזה בסדר, טווח הריכוז בגיל זה מאוד קצר והגירויים מסביב לא עוזרים (גם המלווים שאיתם) הפרסום שלהם לדעתי נובע משיקול כלכלי בלבד ובכל זאת חייבים להתאים את עצמינו אז הסיפור שאני מספרת הוא כמובן בעל תבנית שחוזרת על עצמה כל הסיפור (אם אין אני מוסיפה) מלווה במוסיקה\שירים כל הזמן, הבובות כל הזמן יוצאות אל הילדים ובעיקר להשתטות קצת. הם מאוד אוהבים את ה"כלב גורג'", "מי ידגור על הביצה" (אגב אפשר להתאים גם ליום המשפחה ויש הרבה חיות) שיהיה בהצלחה.

בוניאן

New member
../images/Emo45.gif צודקת

מומלץ להוסיף ריקוד משותף\ תנועה עושה להם תמיד טוב :)

../images/Emo243.gif גם אני מסכים עם ענבלון ובוניאן

מסכים ואף מתקומם כנגד העניין
אני מבין את הצורך של בעלי משחקיות כבעלי עסק פרטי ומסחרי כשהם מנסים להרחיב את טווח הגילאים של הפעילות כדי למשוך כמה שיותר קהל שיכניס לכיסם רווח או במקרה הפחות טוב לפחות לכסות את עלות ההצגה\שעת הסיפור הרבה פחות מבין את הספריות בהיותן מסובסדות ומעל לכך אמורות להיות מקום מכובד ולא עוד משחקייה או אולם להשכרה!!! לדעתי האישית על כל אחד ואחת מאיתנו להקפיד על התאמת הגילאים ולציין זאת בפני המזמינים בשלבים הראשונים של ההזמנה ולציין זאת בהסכם או הזמנת עבודה שנשלחים לחתימת המזמין
ישנן כ"כ הרבה סיבות ( מעבר לסיבה הראשית והיא לכבד אתכם ואת עבודתכם ) שניתן לציין בפניהם לשאלה הצפוייה מצידם: למה בעצם??? ואני מאמין שאין צורך לפרט אותן באוזניכם. מומלץ לא להסתפק בכך ולסקור היטב את קהל הצופים ובמידה וישנם עגלות עם תינוקות או ילדים בגילאים נמוכים מדי יש לפנות לאיש\ת הקשר במקום להתריע על כך שוב ובמידה ויש התעקשות על לא להוציא אותם יש לחייב אותו\ה להשאר במקום עד הסוף ולדאוג לטפל בכל הפרעה. *נכון שזו פרנסה ( גם אם לא גבוהה...
) אבל אם מישהו לא מכבד אותי ואת עבודתי על מנת לספק את התנאים המינימליים הנדרשים לטובת הצלחת ההצגה\ ההופעה שזה אינטרס משותף לשני הצדדים - אני באופן אישי מעדיף לוותר על לקוח כזה... הרי שום סכום בעולם לא שווה את עוגמת הנפש שלנו, את חוסר העניין ובעיקבותיו את האכזבה של הגילאים הלא מתאימים וההורים, ההפרעה לאלה שכן ופגיעה בשם ובמוניטין שלנו ללא קשר לאיכות ורמת ההצגה \שעת הסיפור הרי אותו מזמין לא ימהר להזמין אתכם שוב בטענה שהקהל לא נהנה... בספריות אפילו יציינו זאת בדף לספרנים המציע פעילויות לספריות בצירוף תגובות של מקומות שהמופע\ האומן התארח אצלהם כך ששכרנו יוצא למעשה בהפסדנו
חגיתוש, אל תבהלי בבקשה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! עניתי לך אבל כתבתי בעצם לכולםםםםםםםם ולא אלייך באופן אישי ( כמובן בתקווה שגם את תאמצי זאת ) וברור שכל האמור לעיל אינו אומר שאין אפשרות להכין שום מופע שיתאים לגילאים הנ"ל אבל לדעתי זה צריך להשאר מופע לגילאים שנתיים ושלוש ( ולא מעבר )שמראש יותאם, יכתב, יעוצב ויבוצע במיוחד לפי צרכיהם, הבנתם והתפתחותם. תמונות קצרות מעט מלל הרבה ויזואלייות בשילוב מוסיקה ואפקטים מתאימים כמה שיותר המצאות והפתעות קטנות הגשה בצורה הרבאה יותר קטנה, עדינה ורכה כדי למנוע הבהלות ופחד יש לך בבית " שפן ניסיונות " אז מה טוב יותר מזה
מבין לחלוטין את הלאות מהסיפורים שהזכרת
אני לא ממש מתחבר אבל מה עם פינוקי? שיכול לשמש גם את המטרה שלך בקירוב לבע"ח ואגב ממש לא חייבים סיפור אחד ארוך אפשר כמה קצרצרים נראה לי שנתתי לך קצת חומר למחשבה מעבר לאלה שכבר הגיבו ואלה שאולי עוד יגיבו בכל התלבטות, מחשבה או שאלה נוספת אנחנו פה שבוע מצויין ומלא באהבה

למעלה