איפה הצ´אי הטוב ביותר בהודו?

  • פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך

liti

New member
../images/Emo66.gifאיפה הצ´אי הטוב ביותר בהודו?

היכן בעולם שתיתם את הקפה הטוב ביותר? היכן אכלתם ומאיזה סוג הייתה מנת הבשר העסיסית ביותר? ואיפה בהודו ניתן למצא את הצ´אי הטוב ביותר?
והפעם- שיתוף פעולה בין פורום ביקורת מסעדות ופורום תרמילאים. אתם מוזמנים לשתף אותנו בחוויותיכם ממסעדות זולות ברחבי העולם, מדוכני אוכל מקומיים וממאכלים אקזוטיים טעימים, משביעים ובלתי מוכרים, במחירים שמתאימים לכל כיס ובמיוחד לכיסם הדל של התרמילאים.
 

syair

New member
the best pie

המקום שאני רוצה להמליץ עליו הוא מסעדה במקום שנקרה לוכינבר בצפון מערב סקוטלנד. מלבד המסעדה מוכרים פה פאי שניתן לאכול בפנים או לקחת החוצה (ואז מקבלים הנחה, מכיוון שעל אוכל לא משלמים מס בבריטניה, וישיבה במסעדה נחשבת מותרות), ולשבת על אחד הספסלים הסמוכים ולצפות בעיירה הקטנטנה, ובנמל שמשמש לדייג. הפאים נאפים מדי יום, והם הטעימים ביותר שטעמתי בכל בריטניה, והייתי בבריטניה שנה, לכן טעמתי לא מעט. בכל מקרה אפילו ניתן להזמין בתוך בריטניה פאים שמגיעים אליכם בדואר. מחיר פאי אחד הוא מ-1.8 פאונד עד 3 פאונד, ואני הייתי שבע מאחד, ואני ידוע בתור בן אדם די רעב. ישנם פאים מתוקים, ופאים עם בשר, אני הכי אהבתי את הפאי את ה-Venison & Cranberry (בשר צבי עם אוכמניות).
 

SigurRos

New member
ה-T-BONE הטוב ביותר

שאכלתי היה במסעדה קטנה ב-HARVEY BAY,נק´ קטנה ומתוקה בחופה המזרחי של אוסטרליה.{את שם המסעדה אני לא מצליח לשחזר,סורי}.
 

liti

New member
../images/Emo68.gif מאפה אורז פינלנדי

בפינלנד יש מאפה אורז שעשוי מקמח שיפון במילוי פודינג אורז שהוא מאוד פופולארי שם, זול ומאוד טעים ומשביע. ניתן לקנות אותו כמעט בכל מכולת שכונתית ובכל פינת רחוב, ויש גם וואריאציות שלו במילוי תפוחי אדמה. הפגישה הראשונה שלי עם המאפה הזה הייתה במעבורת של VIKING LINE משטוקהולם להלסינקי, שם פגשתי בחור פיני שחברתו ואם בנו בגדה בו באותו הלילה עם החבר הכי טוב שלו, והוא הזמין אותי לארוחת בוקר, כדי שהיא תראה שהוא מסתדר מצויין גם בלעדיה (ועוד עם בחורה שמראה שונה לחלוטין מהמראה הסקנדינבי, שזו כידוע אטרקציה גדולה מאוד עבורם). בהמשך של אותו הטיול- לאחר הפרידה הכואבת מאותו בחור (בחיי שכאב לי הלב... הוא בכה לי לכל אורכה של ההפלגה) עיקר התזונה שלי בפינלנד התבססה על המאפה הזה ונהניתי מכל רגע ורגע. למי שמתכנן גיחה לפינלנד בקרוב, ממליצה מאוד לטעום, ולאמיצים שביננו ממליצה גם לשנן את השם בפינלנדית- KARAJALANPIIRAKAT -לא פחות ולא יותר!
 

Amoureuse

New member
מתכון הנודלס הטוב ביותר

אחרי חודש בויאטנם לא יכולנו להסתכל, להריח ובוודאי לא לאכול נודלס. אבל זה השתנה כשהגענו להאנוי, היכן שיש הרבה מערביים וניתן למצוא אוכל עשוי היטב, גם אם הוא אוכל ויאטנמי באמת. מסעדת La Brique שייכת לצרפתי-אלג´יראי שחי בהאנוי הרבה שנים, וה"ספצייליטה" של המסעדה הוא מאכל מסורתי של האנוי בשם Cha Ca . הוא כולל נודלס, צרור עשבי תיבול טריים, נתחי דג ובוטנים. את כולם מקפיצים יחד ממש בסמוך לשולחן, כך שגם המראה מלבב. המחיר אולי לא בדיוק של תרמילאים (ארוחה שלמה לשניים עלתה כ -20$) אבל לתרמילאים חובבי אוכל טוב - מומלץ ביותר. Pho ha Tho 6 Hoan Kiem District ממש קרוב לאגם הקטן במרכז
 

syair

New member
סט פטרסבורג, רוסיה

שתי המלצות לאוכל בעיר זו. הייתי גם במוסקבה, אבל מכיוון ששם הייתי עוד טירון לגבי האוכל הרוסי. אני מעדיף לדלג על המלצות במוסקבה. בקיצור, ישנן מסעדות שמגישות אוכל רוסי עממי, מסעדות אלה מתאימות לרוסי הממוצע (מחיר ארוחה משביעה כ-7$). מסעדה אחת כזו שאני יכול לציין נמצאת בפינת הרחובות Gorokhovaya ו-Sadovaya (ליד תחנת מטרו עם אותו שם). ואפילו לא צריך להתאמץ כאן עם שמות המאכלים. פשוט אתה רואה מה שיש, והם שמים לך את זה על הצלחת, בקיצור מסעדה בשירות עצמי. מומלץ לתאום את הקבאס, שאין להשוות אותו למה שמוכרים בבקבוקים בארץ. לממהרים או לחוסכים, ישנם דוכנים ברחובות הראשיים של בלינצ´ס. זה לא בדיוק דוכן, אלא מין קראוון כזה מסודר. הבלינצ´ס מתבשלים על מחבת מיוחדת במקום, ויצאים פשוט מדהים. מומלץ גבינה עם נקניק ופטריות. ישנם גם בלינצ´סים מתוקים, ואהוב עליי זה עם חלב משומר. הבלינצ´סים יוצאים פריכים, חמים וטעימים. התמונה שצירפתי היא מדוכן הבלינצ´ס.
 

yoadmike

New member
הצלעות הכי גדולות בעולם.

אכלת לפני כמה שבועות את הצלעות הכי גדולות בעולם ....נראה לי שזה היה צלעות באפלו.... אל תתפסו אותי במילה. עכשיו בקשר למיקום ..אז זה היה בארה"ב בניו יורק ברחוב ברודווי מול מלון הילטון. המסעדה נקראת טקסס גריל משהו אגדי ....לא היה להם צלחת מספיק גדולה לארבע צלעות האלה משהו בסדר גודל של 4 ק"ג.... מטורף לחלוטין ..אבל מה לעשות ואני לא רואה בעיניים כשאני רואה אוכל אז בלעתי את זה בקלות....רוטב ברביקיו מתוק... טוב טוב אני מפסיק ...יורד לי ריר ..(מגעיללללללללל) פרה באה פרה הולכת ואני תמיד נותן ביססססססססס
 

yoadmike

New member
אוכל צרפתי...חובה לקורא למבינים

תהיה לי קצת בעיה לשים את האצבע על מסעדה או על אוכל מסוים כי זה בלתי אפשרי ... כל מסעדה שעברתי אמרתי זה הטוב ביותר והשני הטוב ביותר ...זה היה קשה . אז אני אומר רק מספר מילים ..צריך לבוא לפריז לטיול מסעדות לפחות שבוע ימים .. צריך לעשות תכנון מדוקדק על איזה מסעדות ללכת וגם צריך להזמין לפחות חודש עד חודש וחצי מראש כי אחרת אין מקום (אני לא צוחק זה ככה ...זה קרה לי כמה פעמים ואני התעצבנתי ...אבל למדתי בסוף ). לבקר מסעדות של גאי סבוי ... וכמה ביסטרויים מעולים (הרחבה בקשר לביסטרו - זה מעיין מסעדת פועלים אבל זה מטעה כי האוכל לפעמים יכול לעלות ברמתו על כמה מסעדות נחשבות בפריז ...כן כן שמעתם נכון) חבל שאני לא זוכר עוד כמה שמות ..אבל בהמשך אני אזרוק עוד כמה שמות שהייתי שם והיה מ.ע.ו.ל.ה גן עדן ...ואני לא מדבר רק על האוכל אלא גם על האווירה המיוחדת. אם יפתח נושא על המסעדות שאסור ללכת לשם אני אהיה מוכן לתת שם של מסעדה שנחשבת למסעדה הטובה בעולם בה´ הידיעה כל ארוחה עולה 1500 ש"ח ואני חוויתי את נפילת חיי עם המסעדה הזאת .
 

liti

New member
../images/Emo12.gif סיקרנת אותי,

אתה חייב לספר לנו על המסעדה הזו!
 

liti

New member
המלצות נוספות

שפורסמו בפורום תרמילאים, ניתן לקרוא כאן. נשמח כמובן להתעדכן במאכלים ובמקומות מומלצים נוספים!
 

פינליש

New member
ממממ....אנפנאדה ../images/Emo8.gif

משהו שהטעם שלו לא ישכח לעולם זה מאפה אנפנאדה שאכלתי בצ´ולואה... אי קטן בצ´ילה. עד היום לא מצאתי משהו דומה. והגלידה הכי משובחת שאי פעם אכלתי הייתה בבארילוצ´ה ארגנטינה. למי שמגיע לשם יש שם מלא גלידריות קטנות שעושות את הגלידה לבד. ככה זה... יש דברים שאת הטעם שלהם אי אפשר לשחזר... אלא לחזור לטעום אותם. וכמו שאתם שמים לבד אני לא מדברת על הבשר בארגנטינה כי ככה זה שאתה מוצ´ילר שיש לו כמה חודשים בדרום אמריקה והבשר יקר כמו שלושה לילות באכסניה... היום הטיול שלי היה נראה אחרת
 

syair

New member
גלידה בארץ

לא שאני מכיר את כל הגלידריות בארץ, אבל עוד לא טעמתי גלידה איטלקית בארץ יותר טובה מאשר בגלידריה טוני, שנמצאת במדרחוב בנתניה (ליד הים). המקום כשר, ולכן הוא סגור בשישי בערב ועד צאת השבת. ישנם איזה 50 טעמים (אולי אני מגזים במספר), והמחיר גם לא יקר במיוחד. המקום מנוהל ע"י יהודים שעלו מאיטליה, לכן יש גם אווירת חו"ל, ויש סיכוי שלא תשמעו אפילו עברית בעת שתעמדו בתור לקבלת הגלידה.
 

liti

New member
ממליצה לך...

לקפוץ ליריד האוכל שמתקיים בדיזינגוף סנטר בימי חמישי אחה"צ ושישי בבוקר. יש שם דוכן שמוכר אמפנדות מעולות במילויים שונים- פטריות, חצילים, בשר, תירס ועוד, שמוגשות טריות וחמות ועושות יחסי ציבור טובים למאפים הדרום אמריקאים (נדמה לי שמי שמכין אותם הם מדרום אמריקה, כך שה- TOUCH המקורי נשאר). החסרון היחיד הוא במחיר- יחידה אחת עולה 8 ש"ח שזה סביר כשקונים אחת אבל שקונים שתיים זה כבר יוצא מוגזם מה גם שאפילו אני אוכלת שלוש כדי להתחיל לחוש שבעה. אמנם יש להם מבצע- כמדומני על כל 5 אמפנדות מקבלים אחת חינם, אבל דיר באלק, 40 ש"ח על 6 אמפנדות???
 

פינליש

New member
תודה על ההמלצה וסליחה בכתיבת השם

הבעיה עם הדברים האלה, כלומר המאכלים האלה שאחרי שאכלת את המקור, שום דבר לא מתקרב בטעם לאותו מאפה אי שם בצ´ילה... אכלתי ביריד האוכל וזה לא התקרב... יש לי תוכניות לחזור לדרום אמריקה נחכה עד אז
תודה
 
למעלה