ברק צור מגיע לאירוח בפורום

oridoron77

New member
../images/Emo66.gif ברק צור מגיע לאירוח בפורום ../images/Emo70.gif

ביום שלישי הקרוב ה-9.3 בשעה 18:00 יתארח בפורום ברק צור- מאמן כושר ויועץ משפחתי לחיים אקטיביים, מפתח ההשתלמות לאימון ילדים ונוער בביה"ס "שיאים", מקדם בריאות בהפקת אירועי ספורט, כתיבה ותוכניות טלוויזיה. ברק יענה לשאלות הגולשים בנושא טיפול בהשמנה בדגש לילדים ולמשפחה וכן בנושא של פיתוח אישי של קריירת המדריכים האישיים. אתם מוזמנים לשרשר לכאן את שאלותיכם
אורי

oridoron77

New member
שאלות לחימום ../images/Emo13.gif

1. מהי גישתך לפיתוח המוטיבציה אצל ילדים בהקשר לאימונים? 2. איך לדעתך אפשר להתמודד עם הצלחה של ילדים בתהליכי הרזייה כאשר הסביבה המשפחתית איננה תומכת (למשל אינם מסכימים לשנות את מצרכי המזון המכשילים לטובת הילד)? 3. תובנה שקיבלת בתור מאמן אישי לאחר שנות ניסיון בשטח? ברוך הבא לפורום "מאמני כושר אישיים"
אורי

baraktzur

New member
לייצר הצלחה לילדים בלי תמיכה משפחתית

הי אורי, בהחלט שאלות לחימום... 1. אני דווקא מגיע מגישה מאוד שמרנית לגבי יצירת מוטיבציה אצל ילדים בספורט, אולי בגלל שבחרתי לעבוד עם אוכלוסיה שכולם מסביב מנסים לגרום להם להתאמן והם עצמם פחות מדורבנים לעניין. אני חושב שהמפתח הוא יצירת גירוי וחשק אצל הילד, תוך העצמה שלו לרמה שאם לא בא לו , שירגיש נוח להפסיק, להחליף אימון ולחפש מסגרת לא רק במתנ"ס ליד הבית, היכן שנוח. אני רואה בטריאתלונים כל כך הרבה ילדים בטירוף עם הורים על הקו שצועקים להם "יותר מהר" ואני לא יכול שלא לשאול את עצמי כמה שנים הם ימשיכו עם הטירוף הזה. אני חושב שאנחנו המבוגרים יותר מדיי מעודדים ילדים להתמדה ולהשגים בחוגים, כשפיזיולוגית הכי נכון היה להם כל שנה לעבור חוג כדי ליצור תשתית רחבה של גירויים. 2. לדעתי חד משמעית אפשר להעצים ילד גם אם אין לו משפחה תומכת , צריך לעשות זאת בחוכמה כדי לו לייצר למשפחה אנטי לתהליך ולא להוציאם בתור ה"רעים", אגב אני עוסק בזה המון כי במקרים רבים המשפחה או האחים ממש שמים רגליים מבלי להתכוון לתהליך. 3. אני חושב שהתובנה הכי גדולה שקיבלתי כמדריך היא שלצערי לא אוכל לעולם לבצע את התהליך עבור המתאמנים שלי...זה אולי נורא ברור אבל אני עדיין נפגע עד עמקי נשמתי שמתאמנים נעלמים לי או שמתאמנים מוותרים לעצמם קצת לפני שרואים את האור במנהרה ואני מת לדחוף וכמעט לעשות עבורם את התהליך, זה לא יקרה וכמטפל הריחוק לפעמים ממש חיוני. ברק

hydroman

New member
מציאת מסגרת מתאימה

עד תקופת הצבא הייתי ספורטאי לכל דבר- כדוריד, כדורגל\ טניס, ריצה וכו'.. מאז שהשתחררתי אני לא מצליח לחזור לתלם. כל הנסיונות להירשם למכון כושר או לפתח הרגלי ריצה או הליכה נכשלו מפאת שיעמום וחוסר מסגרת, כך אינני עושה כמעט ספורט, וכתוצאה מכך אני רק הולך ומשמין עם הזמן (אלוהים יודע שאני אוהב לאכול..). אם כן, מה היית מציע לאחד כמוני שרק מסגרות קבוצתיות מסודרות החזיקו אותי בתנועה מתמדת? האם ידוע לך על מסגרות מסוג זה שהן גם לא תובעניות עבור אנשים שעובדים שעות רבות ביום כמוני? כל טיפ אחר יתקבל בברכה. תודה מראש.

baraktzur

New member
איך מתמידים

אהלן hydroman אתה בחברה טובה כי היום אולי 30% מהמנויים לחדרי הכושר באמת מגיעים אליהם. רוב הציבור נרשם, משלם ולא מנצל את המנוי ואחת הסיבות העיקריות זה העדר מסגרת קבוצתית. תתחיל בלנסות לאפיין מה מדליק אותך: משחקי כדור, אומנויות לחימה, טריאתלון. לכל ענף יש את היתרונות והחסרונות ורק אתה תדע מה מדגדג אותך, אח"כ יש ירידה לתת ענף: כדורסל , כדורגל או משחק כדור אחר. בכל מסגרת ניתן למצוא קבוצת של מתחילים אם תסתבך, תתיעץ עימי ברק

הר ניר29

New member
שלום ברק

מספר שאלות שיתכן ומעניינות את ציבור הקוראים בפורום: 1. מהן אבני הדרך שלך להוציא ילד שמן ממעגל חוסר המסוגלות ודימוי העצמי הנמוך? 2. כיצד אתה מתמודד עם משפחה שאינה תומכת (תזונה, הרגלי פעילות) בילדים שמנים ומקשה על השגת תוצאות. 3. מהי דעתך על אימוני התנגדות לילדים? (בין אם סובלים מעודף משקל ובין אם לא). בברכה איתי

baraktzur

New member
הוצאת ילד ממעגל של דימוי עצמי נמוך

אהלן איתי, אני מאוד אוהב לתת לילדים כמה שיותר התנסויות חיוביות והרבה פעמים משתמש דווקא בעודף המשקל ככלי לבנית ביטחון. ילד או מבוגר כבד משקל בהכרח בעל מסת שריר יותר גבוהה שמסייעת לו לשאת את משקלו. ילד כזה שחובט בשק אגרוף או בכרית ורואה אותי מתקפל אל מול החבטה שלו ( אני גם לפעמים קצת מפריז...) פתאום מבין שהוא לא סתם גדול אלא גם חזק. מבוגר כבד משקל יכול לגלות שהוא דוחק יותר ממני בספת לחיצת החזה. מבחינת עבודה אירובית, אני מאוד מדרבן לצאת לרכב על אופניים, זה כלי אדיר, במיוחד אם מתאימים אותו לאוכלוסיה שבעודף משקל ע"י התקנת כסא יותר רחב וכד'. אוכלוסיהב כבדה גם מזיעה יותר וסובלת מחום והאופניים מייצרים רוח, המשקל ברובו על המושב. כל פעילותשכזו מבחינתי היא ניצחון קטן שאמור להביא להתנסות הבאה. הביטחון העצמי נבנה מהנצחונות הקטנים הללו וזה תענוג לראות זאת מהצד 2. נושא ההתמיכה בילד כשהמשפחה הסובבת לא עוזרת או אפילו מפריעה הוא מורכב מאוד ומושפע מאוד מגיל הילד. כשמדובר כבר בנער בחטיבת ביניים או תיכון העבודה יותר קלה, ילד ביסודי תלוי מאוד בבישול, בקניות של ההורים השפה שאני מסגל להם היא מעולם הרכב " תתחיל להתייחס לעצמך כרכב מרוץ, תסתכל כמה אנשים מזנקים על רכב מירוץ בעצירה שלו לתדלוק ואיזה איכות חומרים מכניסים לתוכו" ואנ ימנסה לשמור על הקו הזה לאורך כל האימונים והשיחה על האוכל. 3. אני לא משוגע על כניסת ילדים ונוער לחדרי כושר לאימוני התנגדות, בטח כשמדובר במכונות ובזויות עבודה מוגדרות. אני מאוד אוהב עבודה במשקל גוף, יציאה לפארקים והתמודדות עם מתקנים. אני עובד המו ןעם גומיות שמקלות את המשקל בדומה לגרויטון ומאוד מעודד ילדים לתרגילי כוח בליווי סטביליזציה - כדור, פיתה, עבודה א-סימטרית וכד' ברק

johnniewalker20

New member
הייתי רוצה לשאול

את דעתך בנושא רמת ההכשרה הבסיסית של מדריכי חדר הכושר בנושאי אימון ילדים? מהיכרות עם מספר לא מבוטל של מדריכים ,רמת הידע בנושא אימון ילדים בחדרי הכושר מאוד נמוכה, הרבה פעמים יש נטיה להתייחס אליהם כאל מבוגרים קטנים.

שאלות

1.מנסיונך, מה הפעילות שמעודדת ילדים להכניס פעילות גופנית לאורח חייהם, האם זה פעילות גופנית גרידא כמו ריצה או הרמת משקולות, או משחקי ספורט על כל סוגיו. ומה מתוכם יותר מצליח אם ילדים? 2.בהקניית הרגלים לאורח חיים בריא ונכון, מה יותר תורם ומשמעותי להצלחת המעבר,פעילות גופנית או משטר אכילה?

baraktzur

New member
מה יגרום לילד להתמיד בספורט

אהלן הבן של קנגה, חד משמעית כדי לגרום לילד להתמיד בספורט, אני אקח את זה לכיוון חווייתי / משחקי היו לי המון נסיונות עם ילדים ונוער שנורא רצו כבר להיכנס לחדר הכושר "כמו גדולים" ובדיוק אחרי 3-4 אימוני םהם בקשו בעצמם לצאת החוצה. הייתי מייצר להם אימוני חווויה בבית, בפארק, מפתיע אותם מאימון לאימון ודרך זה מחזיק אותם במסגרת גם בנושא הקניית ההרגלים לחיים בריאים, אני חושב שיותר קל לזכות בילד דרך הפעילות ורק אח"כ להתחיל ולעבוד על התזונה. אצל הרבה מהילדים התזונה כל כך מקולקלת שהרבה מהשינויים יצריכו בגרות והבנה וגם הליכה אחרי המאמן מתוך ידיעה שמה שהוא מציע זה נכון. זה לוקח זמן לבנות מערכת אמון שכו ולכן הייתי מתחיל עם הכייפ, זוכה בליבו של הילד ואז מתחיל להובילו גם מבחינת התזונה לעולם היותר נכון, מאוזן ובריא ברק

baraktzur

New member
האם יש הכשרה מספקת למאמנים בנושא ילדים ונוער

אהלן johnniewalker20 , אתה בהחלט מתפרץ לדלת פתוחה. הסיבה שפיתחתי את ההשתלמות באימון ילדים ונוער עם "שיאים" היא שהרגשתי שאין מספיק יידע בתחום. נושא חדר הכושר ואימון קטינים הוא קצה קצהו של התחום. מה ההבדל בין אימון אישי לקבוצתי, איך לעבוד בפארק, איך בים, איך בבית ואיך בחדר הכושר ? כל נושא היציבה והפיזיולוגיה, מה עושים שההורה משלם ויש לו דרישות והלקוח האמיתי - הילד רוצה דברים אחרים מאוד מורכב התחום ברק

הר ניר29

New member
אני מרשה

לעצמי גם להגיב לשאלה זו. מאחר ואני עוסק בהכשרת מדריכים, ובין היתר גם בהכשרה לאימון קטינים ומתבגרים. החומר התאורטי הנלמד בכיתה הנו בסיסי אך מספק את כל הכלים הרלוונטיים להבין את השונות של אוכלוסיה זו לעומת אוכלוסיה בוגרת. אכן מגבלת השעות 22 שעות אקדמיות אינה מאפשרת התנסות רחבה מעשית בתכנון ויישום אימון לקטינים. ללא קשר לאימון קטינים ומתבגרים, יכולתו של בוגר קורס "מדריכי כושר גופני ובריאות" להפוך לאיש מקצוע רלוונטי תלויה רבות בו ובנחישות שלו להמשיך להיות צמא לידע מחקרי ואמפירי. אני יכול להעיד על הקורסים אותם אני מלמד בלבד. אין מדריך שיוצא ללא ידע מספק (גם אם בסיסי) לאמן אוכלוסיה כזו או אחרת. יתרה מכך, בעיקר אני מלמד את המדריכים העתידיים לחשוב! להבין שאנשים הם לא נוסחאות דופק או שמועות על כמה % שומן ירד להם בגלל אימון ABCDEF..... לכן לא מעט מקרים בהם אתה נתקל, הם לאור העובדה שמדריך מסוים אומר X, לא מבין מה הוא אומר, ואפילו לא מסוגל לגבות את מה שיוצא מפיו. לדעתי אנשים אלו בעיקר מזלזלים בעצמם ומכתימים את כל העוסקים במקצוע זה. (שצריך להיות הרבה יותר מכובד ממצבו כיום).

johnniewalker20

New member
../images/Emo45.gif לקטע של ללמד לחשוב

יש כל כך הרבה מדריכים ואף בוגרי תואר ראשון בחינוך גופני שלא תירגלו את המיומנות הזאת מספיק.

3 שאלות בנושא "הנעת מתאמנים"

שלום ברק ותודה על הזמן שאתה מעניק לנו, יש לי שאלות מתחום "שימור ההישגים והנעת מתאמנים": 1) אילו דרכים אתה מכיר או משתמש, בכדי ליצור מוטיבציה לפעולה אצל מתאמנים לאורך זמן ? 2) האם אתה משלב באימון גם גישות פסיכולוגיות כמו הגישה הקוגנטיבית/התנהגותית ? 3) איך אתם (אתה והמתאמנים), מצליחים לשמר לאורך זמן את ההישגים ? ושוב... תודה על התשובות.

baraktzur

New member
הנעת מתאמנים

אהלן רונן, אני מאוד שמח להתארח אצלכם נושא ההתמדה לאורך זמן הינו בפירוש בעיה. אני כמאמן החלטתי עם עצמי שאני לא רוצה מתאמנים של שנים אצלי. אם מתאמן לא מצא בעזרתי תוך שנה שנתיים מסגרת ספורט שבה הוא יכול להתמיד, אני מגדיר זאת ככישלון שלי. בפירוש יש אנשים שיצטרכו כל החיים מאמן צמוד בשביל לזוז, כפי שיש כאלו שיצטרכו בנקאי צמוד כדי לא להיות במינוס, אבל השאיפה היא לחשוף אותם לכמה ענפי ספורט, אני לוקח מתאמנים לטפס על קירות, לעשות סקי מים בכבלים או לנסות סקי בסקימולטור. היו לי לא מעט הצלות בעניין .דרך אחרת היא להציב יעד גופני אימתני: טריאתלון, טיפוס לכרמל או טיול אופניים בחו"ל, זה גם עובד מעולה 2. אני חושב שהחלק המנטאלי הוא הוא החלק העיקרי בעבודתנו, לצערי אין מספיק הכשרה וקבלת כלים טיפוליים למאמני כושר ולדיאטנים. יש בזה לא מעט נטיה טבעית של הבנאדם ומי שטוב בזה גם מחפש ללמוד ולהוסיף יידע, אני ממש מאמין שזה קריטי ברק

רות 105

New member
צמצום היקפים

כיצד אפשר לצמצם היקפים ובטן שצצה לה האם פעילות של הליכה מספיקה.

baraktzur

New member
צמצום הקפים בבטן

הי רות, אהבתי את הניסוח " בטן שצצה לה" השילוב הוא קודם כל תזונה מאוזנת, פעילות גופנית כייפית ובחינה עם איש מקצוע גם קצת היסטוריה שלך . איך נראית בעבר, איך המשפחה המורחבת, איך את חיה / ישנה / אוכלת כדי לייצר תיאום ציפיות לאן אפשר להגיע עם השינוי ואם בכלל ברק

oridoron77

New member
מסיבה לא ברורה

ברק עדין לא הגיע לאירוח. הנושא נבדק, עמכם הסליחה
אורי

oridoron77

New member
פורום מאמני כושר אישיים מודה לברק צור

על ההתייחסות והתרומה לפורום

למעלה