טיול בקרוון - מי התנסה?

• פותח הנושא RNG
  • פורסם בתאריך

RNG

New member
../images/Emo66.gifטיול בקרוון - מי התנסה?

היי לכולם, אנחנו משפחה מארץ הקודש שמתכננים טיול בקרוון בניו זילנד. הילדים שלנו בני 8, 5.5 וחצי שנה. נשמח לשמוע ממי שנסע לטיול קרוון משפחתי: איך הסתדרתם? איך הסתדרתם עם תינוק? איך מנעתם ריבים ומתחים, "כללים משפחתיים" והסכמים שעזרו לכם ועוד חוויות. תודה

אנחנו!!

מצבינו היה קצת שונה משלכם כי היינו רק עם ילדה אחת בת שלוש וחצי, אבל יש לי כמה טיפים. טיילנו חודשיים, ודוקא בחורף, ב off season. בסוף הטיול כולנו הסכמנו שהרווח העיקרי שלנו ממנו הוא ההכרות שיכולנו לפתח זה עם זה. יצאנו מהמסגרת של "זוג פלוס ילדה" והפכנו ממש למשפחה. תוך כדי הטיול הבנו שלכל אחד מאתנו יש קול שוה בגוף שאנחנו יוצרים יחד, למדנו להקשיב זה לזה ברצינות ולתת לכל אחד מאתנו את הכבוד המגיע לו. אני מקוה שמה שאני כותבת יוצא ברור... הכוונה שלי היא שברגע שיוצאים מהשגרה נוצרת הזדמנות לפגוש את האנשים הכי קרובים, ולגלות אותם מחדש. לגבי ריבים ומתחים - היו גם היו, אבל למדנו לפתור אותם תוך כדי. כללים משפחתיים והסכמים - סיכמנו שמתחשבים בצרכים של כולם עד כמה שאפשר, שאין סתם כפיה (דבר שמאוד קל לעשות עם ילדים, דרך אגב), אלא מאמץ להגיע לעמק השווה ולהשיג את הסכמת כולם. אם ידוע שלמישהו יש קשיים קבועים בקשר למשהו - השתדלנו להתחשב. למשל: אני לא מתפקדת בבקר (עובדה מצערת, אבל עובדה) - לכן היה ברור שארוחת בקר לא באחריותי. לעומת זאת בערב אני ערנית לחלוטין, בעוד שבעלי שוקע יחד עם השמש. פיתחנו סדר יום שהיה מותאם לאופיים השונים שלנו. אותו כנ"ל גם לגבי הילדה, שהפכה להיות שותפה מלאה בטיול, כולל תחומי אחריות משלה. בקרוון אין הרבה מקום ולפעמים חוסר הפרטיות מקשה - אל תשכחו לפנות לכם וגם לילדים שלכם זמן פרטי. לכמה זמן אתם נוסעים? אם לא להרבה זמן - וותרו על האי הצפוני ורדו ישר לדרומי. בכל מקום יש מסלולים מתאימים לכל גיל ולכל רמת כושר, ולא קשה לברר עליהם. אם תשתפו את הילדים בתוכניות שלכם, ותחלקו תחומי אחריות, יהיה לכם קל יותר לתפקד ולהשיג ביחד מה שאתם מתכננים. בילוי נעים ובהצלחה!

RNG

New member
תודה דנה השניה

היי, תודה על האינפורמציה. אנחנו כבר משפחה מרובת ילדים (אמרת שכך הפכתם למשפחה..) לטוב ולרע במקרה הזה. הגדולים חברים-יריבים. יעסיקו אחד את השני אך גם יתכסחו אני בטוחה.. אנחנו מתכננים כחודש בניו זילנד, עדיין לוותר על האי הצפוני או שזה נראה לך מספיק לשניהם? הבנתי שאמנם הדרומי הוא השווה.

למעלה