יש לי שאלה חשובה

25מאיה

New member
../images/Emo66.gifיש לי שאלה חשובה

מישהו קרא את מרכבות האלים? ואיך התרשמתם ממנו? אשמח אם תענו

גל נעים

New member
ספר יקר וחשוב אף עם כל זאת...

אריך פון דיניקן במשנתו הנפרסת על 3 ספרים העוסקים בחקר הממצאים המובילים לטענתו למפגש עם "אלים" מן השמיים מבוצע באופן מאלף, כלומר-לשיטתו הוא מביא ראיות מתחומי הארכיאולוגיה,מתמטיקה,ספרות קדומה ושלל הוכחות אלה ואחרות. ברור שאפשרי לחלוק עליו,אך בלתי אפשרי להתעלם ממנו ומכתביו. הסבירות שאכן ישנן ישויות שביקרו בכדוה"א בעת העתיקה הינה גבוהה. וההתאמה לכתובים העתיקים (כולל הספרות המקראית) אכן תואמת את הנחת היסוד הזו. אך עם כל זאת ישנם אנשים טובים ממנו שחולקים עליו נמרצות. בכל מקרה ספרים מאוד מעניינים ומומלצים.

לא קראתי את הספר עצמו, אבל למיטב

הידוע לי, אף מדען לא מתייחס ברצינות לטענותיו, שנחשבים כגיבוב של עובדות שהוצאו מהקשרן ומסקנות חסרת שחר ועתירות דמיון. אבל במחשבה שניה, האפשרות של ביקורים של יצורים מן החלל החיצון אינן מופרכות יותר מן האפשרות שאלוהים עצמו התגלה לעם עבדים קטן על הר סיני תוך שימוש בפירוטכניקה שרק המאה העשרים מסוגלת לייצר. ואולי אלוהים עצמו הוא מן החלל החיצון, לך תדע.

על אמינות העובדות שבספר

הספר, אם כי הוא מרתק ומקורי, לוקה מאוד באי הקפדה על העובדות והממצאים שבשטח, ודוגמא: המחבר מביא בספר צילומים של סימונים מסתוריים ממדבר נאזאקה, שההסבר הכי סביר לדעתו הוא, שאלו "עמדות חניה לרכב חלל". הבעיה היא שהוא מביא רק חלק מהצילום, בצילום המלא רואים בבירור שאלו אצבעות ידיו של קוף משונה.... זה מה שאני זוכר כרגע בעל פה, ומלבד הקוריוז הוא לא ממש שווה מאמץ, או איך להגיד, אם ללמוד שפה זרה אז עדיף סינית ולא חייזרית...

למעלה