מה דעתך בנושא השכרת קרוואנים ישנים

../images/Emo66.gifמה דעתך בנושא השכרת קרוואנים ישנים

רבות אני נשאל ע"י מטיילים לגבי האפשרות לשכור קרוואנים בני שלוש \ ארבע שנים או יותר על הכביש שהם זולים יותר כמובן. מה היית ממליץ? חוץ מזה, האם הנהיגה בצד שמאל היוותה לך בעייה?

עוד שתי שאלות קטנות

הראשונה לגבי הקגנגרוס הדרוסים - אני יודע שזה נושא מסוכן ודורש תשומת לב. השני - טיילת בחורף האוסטרלי - כיצד זה השפיע על רמת ההנאה בטיול? מיצוי האפשרויות? עומס מטיילים?

olefler

New member
אבי תשובות על חורף אוסטרלי

אבי, ראשית כמות הקנגרו הדרוסים זה מטורף ... לא יאומן המשאיות ממש טובחות בהם בדרכים אני הקפדתי שלא לנהוג לפנות בוקר ובלילה כך שלמזלי לא פגעתי באף אחד הקנגרו זו חיית לילה והיא רצה לכביש וכמובן מסתנוורת מאורות כלי הרכב ואז קופאת ונדרסת בגלל מחסור בגשמים באזורי המדבר יש הצטברות של ירק טרי בצידי הדרכים ולכן הם מגיעים לשם לאכול... החורף האוסטרלי לא היה קשה במיוחד ולא פגם בטיול נהפוך הוא אפילו יצר תחושה נוחה יותר שמקומות מתויירים היו עבורי בלבד אין בעיה בכלל לטייל בחורף.. זה עלה לי 12 דולר נוספים לקניית מפזר חום והלילות היו חמים יותר אגב בדרך גם הצטרפתי לטיולי צעירים שכללו לינה בשק שינה בשטח .. היה קר אבל נפלא עופר

olefler

New member
שלום לאבי ברסלר

אבי , ראשית אני לתת לך מנסיון החיים שלי בכלל .... זול עולה הרבה כסף כשמשהו קורה. אני לא הייתי ממליץ על רכישת רכבים זולים ראייתי מטיילים המחפשים את המוצא מהתיקונים הרבים. כלי רכב שנוסע במרחקים האין סופיים של אוסטרליה חייב להיות מטופל כמו שצריך ומומלץ מאוד לשכור רכב חדש ולא ישן . אני נהנתי משרות מדהים של חברת אפולו שכלל החלפת רכב בדרווין בשל בעיית מדחס במזגן שבקרוון. הרכב הראשון שקיבלתי היה עם 13 אלף קילומטר והרכב השני עם קרוב ל 20 אלף . הם היו מאוד נוחים ונתנו לי שקט מהצד המכני . באוסטרליה תשתית השילוט בדרכים מדהימה ויש לנו הרבה מה ללמוד מהם בנושא כבישים ותשתית. הנהיגה בצד שמאל מחייבת זהירות יתרה אך אחרי כמה קילומטר כבר מתרגלים אני הקפדתי על נהיגה זהירה מאוד כל הזמן 10 קמ"ש פחות מהמותר הסכנה בדרכים זה בעלי חיים ומשאיות רכבת של למעלה מ 50 מטר משאית עם עד חמש נגררים. ערב טוב עופר

אלדד(מ)

New member
דעה אישית לגבי קרוואן ישן.

בניו זילנד שכרתי קרוואן בן 4 שנים. הכל היה בסדר פרט לבעיה קלה של סתימה בירידת מים במקלחת שפתרתי די מהר. כמו כן בדקתי את המזרונים מיד עם קבלת הרכב וביקשתי להחליף 2 שמיד הוחלפו. אבל בניו זילנד המרחקים קצרים והסכנה שתיתקע רחוק ממקום ישוב קטנה. לאוסטרליה עם תנאי מזג האוויר בקיץ והמרחקים הגדולים לא הייתי מסתכן בשכירת קרוואן בן יותר משנה.שנתיים. לנהג ישראלי שנוהג מספר שנים לא תהיה בעיה להתרגל מהר לנהיגה בצד שמאל. נהגתי ברכב פרטי שכור בצד שמאל כבר במספר מדינות, ובכל זאת קצת חששתי כי הקרוואן יותר רחב, כבד וגדול- אבל חששותי עברו מהר מאד אחרי שנהגתי זמן קצר.

למעלה