סגולות עצומות לחג הפסח לנשים

../images/Emo66.gifסגולות עצומות לחג הפסח לנשים../images/Emo66.gif

בס"ד בס"ד בית הכנסת "סיני" רחוב השחף 2 חולון טלפון 03-5564010 נא לשמור על קדושת הדף סגולות עצומות לחג הפסח לנשים חג הפסח , חג הגאולה , חג החרות , שייך יותר לנשים , נשים טורחות בעבודתן לקראת פסח עד כלות הנפש , ולהבדיל מחגים של רוב השנה , הגברים טורחים , {סוכה 4 מינים ושופר } בגלל שנים כל כך טורחות להכנת החג הן הרבה פעמים יוצאות מגדרן ומשתמשות בימדת הכעס והופכות את ילדיהן לקורבנות מאוד מומלץ לשמור של קור רוח בימים האלו במיוחד ,שתיים עשרה בימים הראשונים של חודש ניסן הם כנגד שתיים עשרה חודשי השנה , ואיך שאנחנו מתנהגים בכל יום מהימים האלה , כך בונים את שתיים עשרה חודשי השנה{דוגמא יום ראשון של חודש ניסן הוא כנגד חודש תשרי } כל אישה צריכה לדעת שעבודות לקראת פסח הם זכות גדולה אישה מכניסה את עצמה בקדושה וטהרה על ידי שטורחת לקראת פסח בעבודה קשה שגומרת לה להזיע , אישה שמזיעה בעבודות הפסח ,הזיעה הזאת היא כמו טבילה במקווה טהרה, הצדיק רבי לוי יצחק מברדיצ`וב בן שרה סאסא זצ|ל אמר שבכל פעולה כמו שפשוף גרוד ניקוי ריסוס וכדומה , נבראים אותם מלאכים שיוצאים מתקיעת השופר של ראש השנה, אחרי שנים טורחות כמה חודשים עבור פסח , מגיעות בסיעתא דישמיא ליום של ערב פסח , קודם ליל יד` בניסן , צריכות לבדוק היטב את הבית וחדר המדרגות ,במיוחד ברגעים האחרונים , צריכים לבדוק את הכיסים של הבגדים , המדרגות ,מומלץ ניקיון כללי בכל הבית, לפני בדיקת חמץ שצריכה להיות לאור הנר, ביום יד` בניסן שזה ערב פסח מותר לאכול חמץ רק 4 שעות הראשונות מעלות השחר , אחרי זה צריכים לנקות היטב את הפה והשיניים ,עד שעה 10:00 בבוקר צריכים לגמור שרפת חמץ , בערב פסח ,לזכר הברכות שיצחק אבינו ברך את יעקב אבינו ,צריכים לברך ולהתברך , לא לשכוח ארת חשיבות הצדקה כמו בערב חג , ביום של ליל הסדר בבוקר ,הבכורים מתענים , קודם חצות היום צריכים להסתפר , לגזור ציפורנים ולהתחרץ , מחצות היום , אסור לאכול מצה בערב פסח , הנשים צריכות להיות מאוד זהירות בבדיקת החזת והכרפס שמכינות לליל הסדר בגלל סכנת התולעים ,מאוד מומלץ להשתמש רק בקלחים של החסה, צריך לסדר את שולחן ליל הסדר מבעוד יום , לשתף גם את הבעל בסידור השולחן - סגולה בית , הכסא של בעל הבית הוא מאוד טהור וקדוש , וצריך לסדר אותו בכריות , רק מי שבטהרה יכולה לעשות זאת, מאוד מומלץ בערב פסח לנוח שיהיה כוח לליל הסדר ,לפני ליל הסדר עוד באור יום לומר מהמחזור של פסח את התפילה של קורבן פסח {נמצא בהתחלת המחזור של פסח }ולאחר מכן לקרוא את האיגרת של רבי שמשון מאוסטרופולי {יש מחזורים של פסח שהתפילה נמצאת שם }, כל מי שאומר את האיגרת של רבי שמשון מאוסטרופולי בערב פסח מובטח לו שתהיהי לו שמירה מפורעניות לכל השנה , ליל הסדר ה חובה לנשים לקיים את כל המצוות של ליל הסדר , הנשים לקיים את כל המצוות של ליל הסדר , הנשים צריכות לשתות את הארבע כוסות מיץ ענבים בשלמותן וכל כוס בבת אחת בלי הפסקות,, כשהילד שואל מה נשתנה , זוהי רצון לבקש על זרע בר קיימא וגידול של ילדים טובים , סגולה לשמירה ופרנסה :להשאיר חתיכה קטנה מהמצה של האפיקומן , לאחר שסיימו לאכול את האפיקומן , ולהצניעה בבית כל ימות השנה ,{אורחות חיים בשם ספר יפה ללב} אכילת מצה צריכה במהירות האפשרית , ליל הסדר זה ליל הודיה ,להשתתף באמירת ההלל, כשמזמינים את אליהו הנביא , כל אחד שזקוק לישועות ניגש לפתוח את הדלת ומבקש את משאלות ליבו , {זיווג פרנסה ,זרע בר קיימא וכדומה } בליל הסדר יש סימנים ששמים בקערה , למחרת ליל הסדר לאכול אותם -סגולה לריאת שמים, ביום הראשון של פסח מתחילים את ספירת העומר עם סגולת המלח , בחול המועד של פסח צריך לאכול אוכל של חג וללבוש בגדים חגיגיים , הבית צריך להיות בחג , אסור לכבס לגהץ ולתפור, יום שביעי של פסח שזה קריעת ים סוף - סגולה להתפלל על כל הנושאים הקשים שה כמו קריעת ים סוף{זרע בר קיימא , פרנסה וזיווג }ביום הזה צריכים לקום מוקדם בבוקר החג , זה עדיין חושך ולומר שירת הים , אחר כך בבית הכנסת בשחרית לומר שוב שירת הים ופעם שלישית לומר בקריאת התורה, בסך הכל לומר שלוש פעמים את שירת הים , בזכות נשים צדקניות הייתה גאולה במצרים ,ובזכותן תהיה גאולה ממש אמן כן יהי רצון , , כל עם ישראל ישועות טובות להקמת שכינתא מעפרא לביאת משיח צדקנו ולבנין בית מקדשנו ותפארתנו שיבנה במהרה בימינו אמן , הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך

סגולות עצומות לקראת חג הפסח לשפע גשמי בזכות ר

בס"ד בית הכנסת "סיני" רחוב השחף 2 חולון טלפון 03-5564010 נא לשמור על קדושת הדף סגולות עצומות לקראת חג הפסח לשפע גשמי בזכות רבי אלימלך מליזענסק זי"ע ב-כא` באדר יום הילולת הרבי אלימלך מליזענסק זי"ע , ישב המגיד מקוזניץ וסיפר בשמו 3 סיפורים שהם מסוגלים לפרנסה להכניס את הפסח בקלות מאוד מומלץ ביום הילולת הצדיק - כא` באדר, שכל אחת מאתנו תספר בבית שלה את שלושת הסיפורים ואלו הם : ********** סיפור א` היה עני שמצא את עצמו לפני פסח ללא פרוטה , הוא כתב מכתב לבורא עולם והניח את המכתב ביער על ידי גזע עץ , למחרת , הופיע המלך הגוי של המדינה עם הקבוצה של לעשות ציד, המלך הבחין במכתב , כשראה שזה כתוב לכבוד המלך ,חשב שהפניה היא אליו , המלך שלח ליהודי סכום גדול של כסף לפי הכתובת שרשומה של המכתב וכך היה לעני שפע רב לקיים את חג הפסח כמו שבורא עולם עזר לעני ,כך שיעזור לנו, סיפור ב` ********* יהודי שחי בתקופת רבי אלימלך היה ללא פרנסה ולא היה באפשרותו לקיים את חג הפסח , בעקבות מצבו הכללי , עלתה בלבו החלטה להעביר חביות עם יין שרף לארץ השכנה ושם יוכל למוכרם במחיר גבוה ותהייה לו פרנסה בכדי שיוכל לקיים את חג הפסח , אבל השלטונות סירבו להעביר את יין השרף דרך הגבול ואז הוא ביקש את ברכתו של רבי אלימלך והרב ברך שכל החביות יהיו מים, הברכה התקבלה ושכהיהודי עבר דרך המכס הגויים צחקו ממנו שהוא מוביל לארץ השכנה חביות עם המים ,היהודי רץ פעם שניה לרבי אלימלך לומרלו שעכישו הוא צריך ברכה שהמים יהפכו ליין שרף, הרב ברך והנס קרה , היהודי מכר וחזר עם הרבה כסף כמו שבורא עולם עזר לאותו לקיים את חג הפסח ביד רחבה ,כך שיעזור גם לנו, סיפור ג` ********** במזרח אירופה בתקופת עוני קשה חי יהודי ששמו משה , במקצועו הוא הוא היה חייט , כל שבוע היה יוצא רגלי מהבית ,נודד ממקום למקום ועושה תיקונים לקראת שבת היה חוזר הביתה ונותן את המעט פרוטות שהרוויח לאשתו שיהיה לה במה להחיות את נפשה עד שבוע הבא ,יום אחד כשיצא לדרך ,עברו לידו הפריץ ואשתו במרכבה , הפריץ שהיה ידוע כשונא ישראל ושתוי מצא הזדמנות לעשות צחוק מהיהודי , הוא עינה אותו והרים עליו אקדח בניסיון להורגו , ובורא עולם הצילו בכך שאשתו של הפריץ הזיזה את ידו של בעלה והכדור נפל ליד היהודי והוא נשאר בחיים ,מרוב בהלה משה החייט התעלף והפץיץ החליט לקחת את היהודי במרכבתו כדי להמשיך לענות אותו , בורא עולם עשה נס ווהפריץ מרוב שיכרות נרדם ולא הספיק להמשיך את העינויים ,בזמן שהפריץ הזמינה אותו שיבוא כל שבוע לארמון שלהם והיא תיתן לו עבודה ,משה החייט התחיל לעבוד בארמון הפריץ והיה נראה שהשמש זרחה בשבילו , כי כל שבוע היה מביא יותר פרנסה והתחיל לשלם את חובותיו ,יום אחד אשתו של הפריץ , נסעה ומשה החייט פגש את הפריץ ,הם התחילו לשוחח , הפריץ שאל את משה" איך הפרנסה "?ומשה ענה שבזכות בורא עולם ברוך השם יש לו פרנסה , הפריץ מאוד כעס ואמר "הפרנסה מאשתי שהיא מפרנסת אותך מדי שבוע" ובזעם גדול גרש אותו מהארמון ,הימים היו לפני פסח, משה החייט חזר הביתה בדיים ריקות ובלי תקווה שיחזור לעבוד אצל הפריץ ,אבל הוא היה בעל בטחון מאוד גדול וידע שבורא עולם לא יעזוב אותו , בינתיים הפריץ ההי נהנה כל לילה לפני השינה מהמטבעות זהב שהיו לו ,הוא היה סופר אותם ומסדר אותם בשקיות ומכניס אותם לכספת שלו , הוא היה נוהג לפזר אותם על השולחן ובדוק כל מטבע בשיניים לוודא שהמטבע מזהב אמיתי, הפריץ היה מסתובב בכל מקום עם קוף , הקוף הסתכל על תנועותיו של הפריץ וברגע שהפריץ יצא מהחדר, הקוף חיקה את תנועותיו של הפריץ , במקום לנגוע במטבע ,הקוף בלע את המטבע , וכך המשיך לבלוע את כל המטבעות שהיו על השולחן , הבטן התמלאה והקוף נפל על הרצפה ללא רוח חיים ,כשהפריץ חזר לחדר ראה פגר על הרצפה ובאותו רגע צץ לו רעיון לצחוק ממשה החייט , הפריץ החליט ללכת באמצע הלילה אל ביתו של משה החייט , ולזרוק את הקוף בביתו של משה ,חשב ועשה ,בביתו של משה החייט נשמע רעש גדול מאוד באמצע הלילה , כל בני הבית ניגשו לראות מה קרה , הם ראו קוף מת על הרצפה ומהקוף יוצאים מטבעות זהב ,משה הרים ידיים לשמיים בהודיה גדולה לבורא עולם , שהוא לא עוזב אותו ושולח לו כסף בכדי שיוכל להכין את חג הפסח באותה השנה ,כמו שבורא עולם עזר למשה כך שיעזור לנו שנוכל להכניס את הפסח רוחני וגשמי, בשבת "מברכים "של חודש ניסן {שבת מברכים זוהי שבת שקודמת לראש חודש} משתמשים שוב בסגולה לפרנסה : שוב מספרים 3 סיפורים אבל הסדר משתנה מהסדר הקודם , סיפור א`- נאשר אותו הדבר {היהודי ששלח מכתב למלך} סיפור ב` -משתנה ובמקומו בא הסיפור הבא: סיפור ב`: ******** יהודי אחד עשיר היה נוהג שבכל פסח היה מזמין הרבה אורחים לליל -הסדר , הגלגל התהפך והוא הפך לעני מרוד , הימים התקרבו לפסח והוא ואשתו היו מאוד עצובים , פתאום הוא שומע מבחוץ כרוג מחצר המלך ,ברכוז נאמר שאבדה טבעת מאוצרו של המלך ומי שיצא את הטבעת יקבל פרס גדול ,היהודי קפץ משמחה ורץ לחדרו של המלך , הוא הציע למלך שינתן לו חצי מסכום הפרס בכדי שיוכל לעשות את החיפושים ,המלך נתן לו חצי מהסכום ומהכסף הזה היהודי הכין את הפסח ביד רחבה והזמין את האורחים כמו תמיד , בליל -הסדר אחד השרים הלשין על היהודי שהוא לא מחפש את הטבעת , המלך החליט ללכת עם השרים אל ביתו של היהודי , המלך והשרים הגיעו אל ביתו והציצו דרך החלן בכדי לאמת את דבריו של השר, להפתעתו של המלך ,ראה בית מואר עם פאר גדול ושולחן ערוך וכולם אומרים "דיינו" המלך פנה לשרים ואמר: היהודי גילה לי מי לקח את הטבעת , לאחד מהשרים קראו דיינו ,המלך עצר את השר ערכו חיפושים בביתו ומצאו אצלו את הטבעת של המלך , מרב שמחה המלך השלים היהודי את הסכום של הפרס לאחר הפסח , כמו שליהודי היה אפשרי להכניס את הפסח כיד המלך , כך בורא עולם יעזור גם לנו סיפור ג` נשאר אותו הדבר {משה החייט} פסח כשר ושמח לכל בית ישראל

לדבר עם השם תפילה למצבי לחץ

בס"ד לדבר עם השם תפילה למצבי לחץ * ********************************* רבונו של עולם ,עזור לי לזכור תמיד : מה התכלית מכל ענייני העולם הזה? הרי כולנו רק אורחים כאן לזמן קצר ,אז ,גם אם התקופה עכישו לחוצה ואני מרגיש שאני לא מספיק כלום ושהדברים לא מסתדרים כמו שרציתי , זכה אותי בזכרון של קדושה - שאתה עושה את כל במעשים , עזור לי אב הרחמן , לדעת שאתה מנהל את העולם והכל תלוי ברצון שלך ולא ביכולת שלי ,לכן למד אותי שאם לא הספקתי מה שרציתי - זה משמים ,לכן לא אפול לעצבות ולא ארגיש כישלון - כי אתה עושה את הכל , והעיקר בחיים - זה אלו דוקא להצליח בתוכניות שלנו ,אלא להתחזק תמיד בשמחה ובאמונה , תעזור לי להפוך את התקופה הזאת למנוף לעליה בעבודת ה' ולא בעצבות ח"ו תן לי בינה שדוקא ברגעים של לחץ וכל כך הרבה משימות אדע להפוך את המצב לאתגר נפלא עבורי ,לא להתרחק ממך ,לא ליפול בכעס או בעצבות ,אלא ,מתוך דביקות של שמחה על קשר איתך, אני יודע ומאמין שהכל ממך , ושזה רק אם תעזור לי רבונו של עולם , רחם עלי ותן בי כוחות הנפש והגוף לפעול בזריזות ובמהירות אך לא מתוך לחץ ,זכה אותי בחיוך של שמחה אמיתית באופן שאוכל להאיר פנים למשפחתי וכל הסובבים אותי ,הכל מצב, הרי כל מצב יכול להפוך לעבודת קודש , אם רק אזכור לדבר איתך ולהתפלל לפניך במילים פשוטות , תוך כדי עשיה , אנא ה' יתן בליבי שקט נפשי ע"מ שאוכל לבטוח בך בלב שלם בלי לפחד :" מה יההי ?" ואשען רק עליך , ואסמוך רק על רחמיך האינסופיים ועל יכולתך הבלתי מוגבלת לעשות הכל ועל אהבתך כלפי , ושלא יהיה לי שום ספק שאתה תמיד רוצה בטובתי, יהי רצון שתתן לי עיניים טובות ושכל ישר להבין מה אתה בא הקטנים ,היומיומיים ,ושאדע דוקא ברגעים אלו לאחוז חזק באמונה לשמוח בקשר שלי איתך- למרות כל מה שמסביב ,

תוספת לעקרת הבית :../images/Emo66.gif../images/Emo178.gif../images/Emo178.gif

בס"ד תוספת לעקרת הבית : ****************************** רבונו של עולם ,תעזור לי להפוך את עבודות הבית לעבודת קודש שגם ממעמקי העלים והבלאגן אני תמיד אזכור ואזכה לדבר איתך במילים פשוטות, או לומר לפניך כמה מזמורי תהילים שאני זוכרת בעל פה , ואשנן לעצמי תמיד שגם אם קשה לי עם עבודות הבית , הרי זה רצונך ואתה קבעת שנשים יהיו פטורות ממצוות רבות ,כדי שיהיו פנויות להיות עיקרו של הבית! הרי זו עבודת ה' שלי ! עזור לי שלא לראות את עבודות הבית כעול מכביד אלא כשליחות והשליחות הכי חשובה של היא להתחזק ולהתקדם יותר ויותר בשמחה ובאמונה בך , ולא אתן לשום דבר להרחיק אותי ממך , וכמו שלימוד התורה והמיצוות שהגבר מחוייב בהן ,מקדמות אותו לגלות את התפקיד המיוחד שלשמו הוא בא לעולם , כך ,תזכה אותי שיעלו לפניך כל עבודותך הבית שאני עושה מתוך שמחה וקשר איתך ,שאזכה גם אני להתקרב לתפקיד המיוחד שמיועד לי, אני יודעת שלפי המצב שלי , כך אני משפיעה על מצבו הרוחני והנפשי של הבית , אנא ממך זכה אותי להיות שליחה נאמנה להכין לבעלי ולילדים , בית נעים וראוי להשארת השכינה , שאחזק אותם תמיד בשמחה ,באהבה ובאמונה כדי שיעשו נחת רוח לפניך ,

מרתון מתכוני פסח של מתכונים.נט ../images/Emo23.gif../images/Emo141.gif

כהרגלנו בחגים עמוסי מתכונים, הנה שוב קיבצנו כאן אוסף של מתכוני חג. הפעם ריכזנו מעל ל-250 מתכונים! - הכל כשר לפסח, כדי שנוכל לצלוח בשלום את ימי החג מבלי לרעוב.... חילקנו את המתכונים לקטגוריות, כדי להקל על ההתמצאות, וניתן להגיע אליהן מכאן בניווט מהיר: חרוסת כל מתכוני החרוסת המגוונים המוכרים לנו.. חזרת באמת שאין סיבה לקנות חזרת מוכנה, אם אפשר לדמוע עליה בבית כל הדרך אל השולחן.. לחמניות ותחליפי לחם העיקר שיהיה משהו פחמימתי לנעוץ בו את השיניים.. מרק, קניידלאך, איטריות לפסח כל מה שנותן תוכן ממלא ומנחם בצלחת המרק.. דגים מתכונים ממזרח ומערב... גפילטע פיש, חריימה, וגם סביצ'ה.. אוכל, אוכל.. תבשילים, מאפים, לארוחות החג ולמהלך חול המועד קינוחים שיהיה מתוק בפה, אחרי הארוחות וביניהן.. עוגות שפע של עוגות ללא קמח, מכל סוג צורה וטעם.. עוגיות שיהיה מה לנשנש בין לבין.. מימונה תרבחו ותסעדו - איך תכינו לכם ממתקי מימונה אם אין חבר/שכן מרוקאי שיזמין אתכם...

תורתו של משיח

תורתו של משיח *********************************** רעיון לחג הפסח-מעובד עפ"י דברי הרבי שליט"א מליובאויטש מלך המשיח ******************************************************************** חג הפסח ,אשר חל בט"ו בניסן , הוא היום שבו יצאו בני ישראל ממצרים , כהכנה לקראת היציאה ממצרים ,נצטוו בני ישראל ע"י משה רבנו לקבל עליהם , לקים את מצוות ה' ,ובמיוחד את מצות - קרבן הפסח במצוה זו נצטוו לקחת שה ולהחזיקו בבית עד י"ד ניסן, ואז להקריבו לקרבן פסח, חכמינו ז"ל מסבירים כי למרות שהשה היה נחשב לאליל בעיני המצרים , בני ישראל לא התחשבו בכך ועשו את ציווי הקב"ה ,מסירות נפש זו ,הביאה את הגאולה ממצרים ,ובני ישקאל יצאו לעבר הר -סיני לקבלת התורה ולעבר ארץ ישראל , הפסוק אומר :כימי צאתך מארץ- מצרים אראנו נפלאות " כלומר הגאולה האמיתית והשלימה תהיה באופן דומה לגאולה ממצרים :כשם שהיציאה ממצרים היתה מפני שבני ישראל קימו את מצות הקדוש ברוך הוא במסירות נפש, כך גם בגאולה העכשויתל עלינו לקבל על עצמנו בהחלטיות ובשמחה לקים את כל מצוות ה' , ולהשתדל לקימן ! לילדי ישראל חלק חשוב בתהליך הגאולה , בקריעת ים-סוף " הם הכירוהו תחלה ", הילדים ראו את כבוד ה' עוד לפי המבוגרים ,וכך תהיה גם הגאולה העתידה !כן אנו רואים ,שמצות קרבן -פסח היה חלק לכל ילד, אפילו התינוקות הקטנים היו שותפים במצוה , בני -ישראל עוד בהיותם במצרים ,כבר התכוננו לבנית המשכן , והביאו ממצרים קרשים מיוחדים לבנין המשכן גם בתרומות למשכן היה חלק אותו הביאו ילדים וילדות קטנים , גם מתחת לגיל בר -מצוה , וגם הם היו שותפים במילוי ציווי ה' - "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם" ************************ גם היום :על -ידי כך שהילדים ,וגם המבוגרים ,יעשו את ביתם משכן לה' , כלומר שנתנהג כפי שה' רוצה ,אזי נזכה שביתנו אכן יהיה בית יהודי אמיתי , ונזכה לבנין בית המקדש השלישי ,בגאולה האמיתית והשלימה ע"י הרבי שליט"א מלך המשיח בקרוב ממש,

מליאל

New member
רות יופי של מתכונים לפסח....הקדמת קצת...נתחיל

בניקיונות ואח"כ בטוח זה יהיה שימושי יותר....♥

../images/Emo151.gif../images/Emo66.gif../images/Emo163.gif../images/Emo99.gif../images/Emo140.gif../images/Emo6.gif../images/Emo197.gif../images/Emo122.gif

קישור מעולה כל מאכלים לכבוד פסחחח

כל מה שצריך לעוגות של פסח, זה בעיקר הרבה מאד ביצים, כשהעיקרון המנחה הוא, שבמקום קמח יש בהן הרבה מאד... אוויר. אמנם הרבה אוויר, אבל זה לא מונע גם מהקלוריות להשתתף בחגיגה. לנמנעים מקטניות בפסח, באמת אין הרבה מה לאכול וכשנמאס מהמצה, אפשר להתנחם בחתיכת עוגה... או שתיים... או שלוש. או, בעצם... אפילו... ארבע! קישור מעולה כל מאכלים לכבוד פסחחח

ההלכה מוקדשת מצה עשירה

ההלכה מוקדשת לרפואה שלימה לחנה בת אסתר הוקדש ע"י בנה יצחק לחץ כאן להקדשת הלכה הדפס מצה עשירה מהי מצה עשירה? כתב מרן השלחן ערוך (סימן ת"ב) מי פירות (כגון מיץ שסוחטים מתפוזים, או יין) בלא תערובת מים אין מחמיצין כלל, ומותר לאכול בפסח מצה שנילושה במי פירות אפילו שהתה כל היום. כלומר, קמח חטה, שהיה מעורב במי פירות, כגון מיץ או יין, במשך זמן ארוך בלי אפיה, מותר לאכול את אותו הקמח ואת הנעשה ממנו בחג הפסח, מפני שמי פירות אינם מביאים את החטה לידי החמצה. אלא שאין יוצאין בה ידי חובת אכילת מצה בערב פסח, מפני שהיא מצה עשירה, והכתוב אומר "לחם עוני", עד כאן דבריו. וכן היה מנהג הספרדים במקומות מושבותם, כדעת מרן השלחן ערוך להקל לאכול בפסח מצה עשירה. אולם האשכנזים נהגו להחמיר בזה, מפני שכך דעת כמה ראשונים, וכן פסק הרמ"א בהגהתו בשלחן ערוך (שם), שאין לאכול מצה עשירה. ובארץ ישראל, בעיר תל אביב, רצו שני בעלי מאפיות של בסקויטים לייצר מצה עשירה לפסח, דהיינו קמח עם מי פירות בלבד בלי שום תערובת מים, לאחר הכשרת מכונות האפייה כדת ובהשגחת תלמיד חכם ירא שמים, ורב העיר הגאון רבי איסר יהודה אונטרמן זצ"ל, לא רצה להרשות להם לעשות מצה עשירה, מפני שחשש לסברת הרמ"א "שבמדינתם אין נוהגין ללוש במי פירות ואין לשנות אלא אם כן לצורך חולה או זקן הצריכים לכך" ולאחר שנתמנה הגאון רא"י אונטרמן זצ"ל לרב ראשי לישראל, מונה מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א לכהן כרבה הראשי של תל אביב, ובשנת תש"ל הוא שינה את הנוהל שהיה נהוג עד אז ברבנות הראשית לתל אביב, ונתן תעודת כשרות למפעלים שקבלו על עצמם את השגחת הרב ואת כל דרישותיו ההלכתיות. וזאת מפני שיש בתל אביב קהילה גדולה של ספרדים ועדות המזרח, שנהגו מימי עולם להקל בזה כדעת מרן, ולכן בודאי שעבורם מוטל על רב העיר הספרדי לספק שירותי כשרות גם ממוצרים שאינם כשרים למנהג האשכנזים. אולם החנווני המוכר עוגות אלו בפסח, צריך להודיע באמצעות מודעה במקום הנראה לעין, שהעוגות נעשו מקמח (כשר לפסח, כי סתם קמח שלנו הוא חמץ גמור) עם מי פירות, ולפי מנהג האשכנזים יש להחמיר שלא לאכול מהם בפסח, זולת לחולים, זקנים, וילדים שלא הגיעו למצוות. והנה בשנת תש"ס טען הרב הראשי לישראל דאז, הרה"ג רבי אליהו בקשי דורון שליט"א, שמכיוון שנודע שמערבים בעיסה חומר כימי להתפיח הבצק, הרי זה דומה לשמרים שעושים מיין שכתבו הפוסקים (תוספות בפסחים כח:) שמחמיצים, ואין דינם כמי פירות. ומרן הרב עובדיה יוסף שליט"א תמה עליו, ואמר שאין שייכות בין "שמרי יין" לחומר כימי שמתפיח הבצק, משום שנתברר לו על ידי שני מומחים בקיאים בדבר, שחומר כימי זה אינו גורם כלל להתפחת הבצק, ואינו אלא כמנפח במשאבה מבחוץ, שגורם ניפוח והתפחת הבצק (כמו קצף) והחימוץ שאסרה התורה, עניינו אחר לגמרי, שבהתחבר קמח דגן עם המים, ושוהה בו זמן מתאים, משתנה ההרכב הפנימי של הקמח ומתחיל להחמיץ, (כמו שהזכרנו כבר), אבל על ידי חומר כימי, לא משתנה כלום בבצק עצמו אלא רק מראה שנוצר על ידי גאז שמשתחרר בעיסה. נוסף על כך, ביקש מרן הרב שליט"א מהגאון רבי שלמה עמאר שליט"א (שמונה בשנת תשס"ב למשרת הרב הראשי לישראל) שיעיין בנושא זה, והוא כתב תשובה ארוכה להתיר אף לכתחילה לאכול בפסח מצה עשירה כזו. לכן להלכה, מותר לספרדים ובני עדות המזרח לרכוש ולאכול בפסח מצה עשירה המיוצרת תחת מערכת כשרות אחראית, ואף לאשכנזים יש להקל בזה לצורך ילדיהם הקטנים וכדומה.

חייל במצב אנוש, אנא לקרוא תהלים/ללמוד/להפיץ/ו

בס"ד להפיץ כל אתרים השם ישמור אותו שיר למעלות, אשא עיני אל ההרים, מאין יבוא עזרי עזרי מעם ה' עושה שמים וארץ, אל ייתן למוט רגלך אל ינום שומרך. הנה לא ינום ולא ישן שומר ישראל ה' שומרך, ה' צילך על יד ימינך. יומם השמש לא יככה וירח בלילה ה' ישמרך מכל רע, ישמור את נפשך ה' ישמור צאתך ובואך מעתה ועד עולם (מזמור קכ"א בתהילים) חייל במצב אנוש, אנא לקרוא תהלים/ללמוד/להפיץ/וכו' לרפואת יניב בן רחל אמנו!! כתוצאה מפליטת כדור, חדר דרך הלחי הימנית, עבר דרך המוח (השערה של הרופאים במקום), יצא מצוואר שמאל.. אנא להפיץ כמה שיותר לאנשים, אם אפשר להעביר לישיבות וכו'..

ברוך דיין אמת יניב בן מליסה לעילוי נשמתוו

מת מפצעיו החייל שנפצע מפליטת כדור יום רביעי, 26 במרץ 2008, 20:55 מאת: קובי מנדל, מערכת וואלה! חדשות החייל נפצע בראשו ובצווארו מקליע ואיבד דם רב (ארכיון: דובר צה"ל)החייל, תושב המרכז, נפצע אתמול ככל הנראה מכדור שנפלט מנשקו של חברו במהלך ניקוי הנשק. הוריו הסכימו לתרום את אבריו בבית החולים "רמב"ם בחיפה מת הערב (רביעי) מפצעיו חייל צה"ל, שנפצע אתמול באורח אנוש כתוצאה מפליטת כדור בבסיס צה"ל בגבול הצפון. הודעה נמסרה למשפחתו, שהסכימה לתרום את אבריו. החייל, תושב מרכז הארץ, נפצע אתמול בעת שהותו בבסיסו. הוא קיבל טיפול רפואי ראשוני על ידי רופאים בבסיס ולאחר מכן פונה באמצעות מסוק לקבלת טיפול בבית החולים "רמב"ם". מחקירה ראשונית של הארוע עלה, כי ככל הנראה, במהלך ניקוי הנשק פלט אחד מחבריו של החייל את הכדור שפגע בו. מבית החולים נמסר, כי החייל נפצע בראשו ובצווארו מקליע ואיבד דם רב. הוא נותח בבית החולים, אך כאמור, מת הערב מפצעיו. בעקבות המקרה מינה צה"ל קצין בדרגת אלוף משנה לחקור את נסיבות האירוע.

למעלה