סקר - מה אתן שומעות בזמן הספורט?

efroch99

New member
../images/Emo66.gifסקר - מה אתן שומעות בזמן הספורט?../images/Emo79.gif

יוצא שאני שומעת תוכניות אקטואליה - לרוב את התוכנית בגלי צה"ל שמתחילה בשעה שש, שם מדברים על הכותרות של הבוקר עם קצת מוזיקה מדי פעם. מצד אחד זה נורא מעניין, ולכן הריצה עוברת לי בעניין ובכיף. מצד שני, אני מרגישה שאני מתחילה להיות מחורפנת מרוב אקטואליה. ועם כל החדשות הרעות שיש עכשיו, אני לא יודעת אם זה לא עושה לי רע.... יש לי מוזיקה, אבל נראה לי שאני אשתעמם לשמוע סתם מוזיקה. וגם ניסיתי להוריד תוכניות אודיו מהאינטרנט, אבל איכשהו אני תמיד נתקעת על גלי צה"ל.... שתפו מה אתן שומעות
. ואם זה מוזיקה - אז איזה סוג?

../images/Emo9.gif

למרות גילי המופלג, אני בעיקר שומעת טראס והאוס או בעצם רק זה. טייסטו בקלים שבהם, מה שנקרא פרוגרסיב טראנס ועד לכבדים והחופרים. זה מה שנותן לי קצב ופאן בריצה ואפילו באימון רגיל בחד"כ.

בעיקר טראנס

כשאני רצה לבד, וזה לא קורה הרבה, או בריצות ארוכות, גם כשישנם שותפים לדרך, אני מעדיפה טראנס מקפיץ ומעיף ויש לי גם כמה "שירי מוטיבציה" על הנגן. כשאני רצה עם אנשים נוספים, בעיקר ריצות הרים, או באימוני איכות, אין לי צורך במוסיקה. ברכיבה ובשחיה אני לא מאזינה למוסיקה כלל. תכניות אקטואליה? מעצבנות אותי, מעדיפה לא לשמוע אותן, לא באימונים ולא מחוץ לאימונים...

zzebra

New member
נורא לא קשור

אבל אני שומעת הרבה פעמים ג'אז... זה מכניס אותי למצב מדידיטטיבי. זה התחיל בבריכה (קיבלתי ליומלדת נגן למים). בהתחלה שמעתי מוזיקה קצבית אבל שמתי לב שזה מפריע לי לקצב התנועות יותר משזה עוזר. אז אני פשוט שומעת ג'אז.. זה ממש מהפנט אותי. בריצה זה יותר מגוון, לפעמים ג'אז, לפעמים דברים אחרים..) פעם הייתי שומעת בבריכה רדיו באיטלקית שהורדתי מהאינטרנט כדי לא לשכוח את האיטלקית

מוזיקה עברית../images/Emo79.gif או גלי צה"ל - לא חדשות...

מכיוון שאני רצה בערב, יש תכניות מרתקות בגלי צה"ל. אני זוכה להשכיל בהמון תחומים: מתשעה באב ועד רצח פעילי זכויות האדם במיסיסיפי בשנות השישים. דיונים מרתקים בין אנשי רוח. התכניות האלו מסתדרות נפלא עם ריצה. על הפלאפון שלי שמשמש גם כMP3 הורדתי המון מוזיקה עברית (מתוך המאגר של האיש שלי שמעביר פעם בשבוע אימוני שיעור ספינינג עברי). חלק מהשירים הם גרסאות דאנס וחלקם הם השירים המקוריים. חלקם הם גם עיבודים מיוחדים שהוא עשה לבד כמו גרסת ספינינג ל"ילדי הירח"האהוב עלי או ל"יחזקאל" של החלונות הגבוהים. אין על מוזיקה עברית. עושה לי המון אנרגיה.

lahadam

New member
דאנס ישראלי - נשמע מעולה

(בשני המובנים של הביטוי, כמובן)

hartzitzit

New member
מוזיקת "ספונג'ה"

לא נעים להודות, אבל, כשאני רצה לבד, אני שומעת מוזיקת זבל, אבל שמחה וקצבית. הכנתי לי playlist שכולל הרבה בריטני ספירס, ג'ניפר לופז, מדונה (יש לה שיר עם הטקסט הבא: "dont stop me now, no need to catch my breath, I can go on and on and on" - מאוד אקטואלי...), קצת ישראלי קצבי (דנה, קספרים ועוד) ובכלל כל מיני מוזיקה קצבית ושמחה שאני מוצאת. כבר מצאתי את עצמי קצת מפזזת תוך כדי ריצה לא פעם...

את השקט או את הגלים

או את הצעקות של הילדים שנמצאם בפארק... לא נעים לי להודות בפני עצמי, אבל כשיש מוזיקה קצבית מעצבנת מאיזה בית קפה או יומולדת, זה בהחלט יכול להגביר לי את הקצב. אבל אני בחיים לא אבחר לשמוע את זה! כשהייתי רצה עם אם-פי הייתי שומעת בעיקר מוזיקה שאני אוהבת במיוחד, כמו יוני רכטר או ג'וני מיטשל, למרות שזה איטי. כשלמדתי סינית הייתי מקשיבה לשיעורים - לא הכי אפקטיבי תוך כדי ריצה אבל משקיט את המצפון. עד היום יש אזורים בפארק הירקון שמתקשרים לי ל"na li keui may chua che piao she Beiging da?" (איפה קונים כרטיס לרכבת לבייג'ין...) ואז גנבו לי את האם-פי (בסין...) וזה היה לי די טיבעי לא לחזור אליו. במיוחד בים! מי ששמה מוזיקה בים לא יודעת מה היא מפסידה!!!

לא מזמן הורדתי ל-MP3

קורס שלם שהתקיים באוניברסיטת ייל - מבוא לפסיכולוגיה - ושמעתי בזמן הליכות/ריצות. זה היה כל-כך מרתק שהזמן עבר לי הרבה יותר מהר ובקלות מכשאני שומעת מוסיקה. עכשיו הורדתי שיעור ראשון של קורס אחר אבל אני עדיין מתלבטת בקשר אליו - זה קורס בספרות שנראה מרתק, אבל לא קראתי הרבה מהיצירות ואני חוששת שזה לא יהיה לי אפקטיבי במיוחד בלי לקרוא אותן. אגב, חוץ מאוניברסיטת ייל יש עוד אוניברסיטאות שעושות את זה ויש גם אתרים שיש בהם ספרים מוקלטים. אני יכולה לברר מחברה מה הקישור. לרוב אני בכל זאת שומעת מוסיקה ואין סוג מסוים - ערבוב של כל מיני שירים וסוגי מוסיקה שאני אוהבת. אני אוהבת להיות מופתעת.

גם לפתוחה שלנו יש

אני די בטוחה שיש כמה בחינם, אבל אולי זה רק מבוא למדעי היהדות וכאלה

המבוא לפסיכולוגיה ממש מגניב

כי בנוסף לחומר המרתק המרצה משעשע וקומוניקטיבי.

למעלה