שבת בקרוואן באירופה.

../images/Emo66.gif שבת בקרוואן באירופה.

תכופות אני נשאל ע"י אנשים לנושא השבת בקרוואן. ישנם מספר נושאים עיקריים שחוזרים על עצמם וכעת באדיבותם של אבי שכטר ומשפחתו קיבלתי משוב רציני בנושא השבת שעברה עליהם בקרוואן. לפיכך מצאתי לנכון לעניין את המתעניינים. אני מביא את הדברים והתמונות כלשונן כפי שקיבלתי אותן: לאחר הניסיון, הנה יש לי מספר טיפים : הנעילה החשמלית היא בדלתות הקדמיות בלבד. בדלת של " תא המגורים " יש מפתח מכני, כך שאין בעיה להכנס לרכב. כמובן שיש להתחבר לחשמל לפני שבת. ניתן להשאיר אור בפנים, אשר ישאר דלוק כל השבת. זרימת המים במטבח ובשירותים מפעילה משאבה ולכן לא ניתן להשתמש במים אלו. ניתן לשמור מים בבקבוקים/ מים מינרלים לצריכה במהלך השבת. כמובן שאין כל בעיה להשתמש במים ובשירותים של אתר ה CAMPING. כדאי להקים עירוב מסביב לרכב, על מנת להגדיל את שטח המחיה בשבת. איני רב, אך על מנת לטלטל חפצים לשירותים ( מגבת, מברשת שיניים, נייר טואלט וכו' ) - יש לאתר או ליצור " מקום פטור " ( יש לדעת כיצד להשתמש בו. לא אפרט כרגע ). חימום מזון - אפשר להשאיר להבת גז דולקת, ביום שישי אפשר להשאיר פחמים דולקים. לסיכום - אין כל בעיה לשהות " בשטח " בשבת.

למעלה