אני מתחילה בשנה הקרובה לימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה וחשבתי לשלב לימודי מידע כמשני,מישהו המליץ לי על כך.. מה בדיוק לומדים שם ? זה מעניין? קליל? האם אתם ממליצים? תודה רבה!
לימודי מידע - אותי, לפחות, זה מאוד מעניין. זה מקצוע מעשי. יש בו הרבה התעסקות עם מחשבים. מאוד נחמד. אחרי הלימודים הופכים להיות ספרנים/מידענים. כיום המקצוע תופס תאוצה והדרישה אליו גוברת והולכת.
צריך להיות טובים במחשבים או שזה לא קשור? הבעיה היא שבחוברת של בר-אילן לא כתוב אם יש אפשרות לשלב אותו כמשני.. בגלל זה לא ניסתי להרשם מלכתחילה.. יש לך מושג אם זה בכל זאת אפשרי..
למדתי סוציולוגיה ראשי ומידענות משני סוציולוגיה קליל לפי דעתי זה המקצוע הכי קל במדעי החברה יותר מפסיכולוגיה, קרימינולוגיה ועוד. רק קורסי מבוא, כמה קורסי בחירה בסוציולוגיה, סמינריון וזהו ניראה לי. לימודי מידע זה ממש קל גם אבל כמו שאמרו מעליי יש התעסקות רבה עם מחשבים, התמצאות באיתור ודליית מידע וזה ממש יתרון רציני כי זה עוזר למצוא חומר ומידע רב בשביל עבודות הגשה, מבחנים במהלך התואר. אבל לידיעתך, יש חובה 160 שעות עבודה מעשית (סטז') בספרייה ואפשר לעשות את זה בשנה שניה חלק מהשעות ובשנה שלישית את השאר זה לא נורא בכלל ואפילו נחמד כי זה נותן לך נסיון. לגבי הקורסים - יש כל מיני קורסים מעניינים שנותנים לך התמחות בנושא מסוים כמו קטלוג, משאבי אינטרנט ועוד וזה ממש לא מסובך רק הרבה פעמים נותנים תרגילים להגשה ואפשר בהחלט לקבל ציונים טובים. מבחינת הפרקטיות, לימודי מידע יותר פרקטי . עם סוציולוגיה כמשני אין הרבה מה לעשות בעתיד. זה סתם "טיול". אז תחשבי מה הקריטריונים החשובים לך. אם את רוצה מקצוע משני סתם בלי מטרה לעתיד אז תקחי סוציולוגיה ואם את רוצה מקצוע שיעזור לך בעתיד אז קחי לימודי מידע. מקווה שעזרתי ולעוד שאלות אני כאן
אני מבינה עכשיו הרבה יותר.. אבל יש לי עכשיו יותר שאלות ..מקווה שזה לא יבהיל.. 1. מאיזו בחינה מידענות זה פרקטי, מעבר לזה שזה עוזר בתואר עצמו? לפי מה שהבנתי אפשר להיות ספרנים..? 2. אם אין לי מחשב צמוד באוניברסיטה(אני באה רק בסופי שבוע לבית) זה יפריע לי בלימודי המידע או שאין צורך במחשב צמוד? ובכלל..צריך ידע קודם במחשבים.. כי ממש אין לי כשרון למחשבים?! 3.אולי זה ישמע טיפשי.. אבל איזה מהם יותר קל? ואיזה יותר מעניין? 4.וכמה שעות בשבוע זה יוצא במשך השנה של הסטז'? (אחרי הסטז' נהיים ספרנים? לא כ"כ הבנתי..) מצטערת על מבול השאלות אבל אני כ"כ לא יודעת מה לעשות והתשובות ממש מכוונות אותי.. אז שוב תודה!
1. אכן אפשר להיות ספרנים. לעבוד בכל ספריה כלשהי אבל יש כאלה שעובדים עם זיקה מסוימת לתחום כלשהו למשל היי-טק אבל בגדול אפשר לעבוד בכל ספריה זה לא קשה. אפשר גם לעבוד כמידען בארגונים, חברות גדולות אשר תפקידו לאתר מידע וכו'. 2. אממ בלימודי המידע יש צורך להגיש תרגילים וחלק מהם זה בשימוש במחשב את יכולה להשתמש במחשבים של המעבדה באוניברסיטה או במחשב שלך בבית בסופי שבוע. זה לא בעיה. לא צריך ידע מוקדם במחשבים. לומדים את זה בקורסים כל מיני דברים, תוכנות של ספרייה, מאגרי מידע וכו'. 3. אמממ קצת קשה לי לענות על השאלה. לדעתי סוציולוגיה יותר קל זה סתם "טיול" במיוחד שזה מקצוע משני . אבל זה לא פרקטי. מעניין? סוציולוגיה בהחלט מעניין. קורסי המבוא משעממים אבל קורסי הבחירה של סוציולוגיה בהחלט מעניינים ואפשר להנות מזה. בלימודי מידע חלק מהקורסים לא מעניינים אבל זה מאוד פרקטי בשביל העתיד. 4. סטז' - יש חובה לעשות 160 שעות בספריה כלשהי. יכול להיות בספריה באוניברסיטה או במקום אחר. תשלום שכר לא בטוח שיהיה. לגבי שעות בשבוע זה לא משנה זה תלוי רק בך ובגמישות של מערכת השעות שלך ובהסכם עם הספרייה שבה תעבדי. בעיקרון את יכולה למשל בחופש שאחרי שנה א' לעשות 30 שעות ובשנה השנייה עוד 40 שעות ובשנה האחרונה את שאר השעות. או שבחופש את יכולה לעשות את 160 השעות תוך חודש-חודש וחצי. עדיף לך לחכות עם הסטז' לפחות עד אחרי שנה ראשונה כדי שתצברי קצת ידע בקורסים של לימודי מידע. הסטז' לא מעניק לך תעודת ספרן או משהו. זה רק חלק מהחובות לתואר. הכל ברור כעת? את יכולה לשאול אותי עוד שאלות
תודה רבה! רציתי רק לחדד את השאלה הראשונה: אם אני יודעת שאני ממש לא רוצה להיות ספרנית.. היית עדיין אומרת לי שזהו מקצוע פרקטי? כלומר הוא פרקטי בגלל הספרנות.. או שהתכוונת לזה שזה עוזר לדלות מידע? כי אני לא מתכננת להיות ספרנית אז מה היית ממליצה לי לבחור? (לפי מה שאמרת עד עכשיו נשמע לי שסוציולוגיה יותר מעניין.. אז נראה לי שזו שאלה אחרונה כי אני על סף החלטה) ביי!
אממ בקשר לספרנות לא התכוונתי שזה יהיה מקצוע לעתיד אלא שזה יכול להיות מקצוע טוב לעבוד בו בעתיד. לא חסרים מקומות שמחפשים ספרנים אקדמאים/מידענים. גם אני לא התכוונתי להיות ספרנית וגם לא מתכוונת להיות. זה רק פותח לי אפשרויות נוספות בעתיד. הפרקטיות בו שאפשר לעבוד בזה בעתיד (לא רק בספרנות אלא גם במידענות זה משולב ביחד), וגם שזה עוזר במהלך התואר למצוא מידע וחומר שדרוש לקורסים השונים שתלמדי בחוגים שלך. אני מציעה לך לפני שאת מחליטה תכנסי לספר מערכת השעות החדש באתר של בר אילן תקראי את המסלול המשני של סוציולוגיה ושל לימודי מידע (תוודאי שזה משני ולא ראשי) תראי איפה יש פחות עומס (ניראה לי שבסוציולוגיה יש פחות עומס) תקראי גם סילבוסים של הקורסים וזה יעזור לך יותר בקלות להגיע להחלטה סופית.
בהרבה מהקורסים של לימודי מידע פשוט רוכשים מיומנות במאגרי מידע ובתוכנות וכו' ואפשר בהחלט להוציא ציונים טובים מאוד, ולפעמים נותנים אפשרות להגיש עבודות מסכמות במקום מבחנים. בסוציולוגיה את פשוט צריכה ללמוד ולשנן את החומר למבחנים. כך שמהבחינה הזו יש קצת יותר עומס ולחץ בסוציולוגיה. כמו כן, בלימודי מידע יש הרבה קורסים סמסטריאליים(של סמסטר אחד) והחומר לא רב - יש עבודות/תרגילים להגיש,מבחנים . המפתח פה זה לרכוש מיומנוות כבר במהלך הקורסים ואז יהיה לך מאוד קל בתקופת הבחינות והעבודת. לגבי סוציולוגיה יש קורסים שנתיים לרוב והרבה חומר וצריך ללמוד ולשנן. בפאן הזה זה כבר סובייקטיבי ותבחרי מה יותר נוח לך זה או זה.
מקומות העבודה המחפשים כיום מידענים הולכים ומתרבים רק לא מזמן חיפשו בארכיון של עיתון הארץ במחלקת זכויות יוצרים מידען לסיוע, וישנם מידענים בהרבה מאוד חברות גדולות בארץ ובעולם כמו רפא"ל, אינטל, יבמ, מיקרוסופט ועוד המון מקומות.
אני מתחילה באוקטובר ללמוד בבר אילן סוציולוגיה ואנתרפולוגיה ראשי ומידענות משני...קראתי כבר את כל מה שייעצת , אך אם יש לך עוד מה להוסיף בייחוד על סוציולוגיה...כלומר יהיה מה לעשות עם זה בסיום התואר..כמו לעבוד במשאבי אנשו-כוח אדם וכו? ומבחינת הלימודים אם יש לך משהו להוסיף אשמח....תודה ויום טוב...