מרק עגבניות עם אורי. ../images/Emo185.gif
טוב - זה לא "מתכון" - זה פשוט סדר הפעולות שאני עושה כשבא לי לשתות מרק עגבניות. עגבניות בצל שום מעט שמן זית (גזר) (שורש סלרי) (שורש פטרוזיליה) מקלפים את העגבניות (חצי דקה-דקה במים שרתחו - ואז הן מתקלפות בקלות). מטגנים בסיר את הבצל (במעט שמן-זית). [כאן מגיע שלה הוריאציות - ראו בהמשך] מוסיפים שום חתוך לפרוסות - מטגנים עוד קצת (רצוי לא לשרוף את השום...) מוסיפים את העגבניות (אפשר לחתוך אותן לחצי או לרבעים כדי לחסוך זמן). בשלב הזה אני סוגר את הסיר ומשאיר אותו על אש קטנה. מידי פעם מציץ ונותן ערבוב. העגבניות יתרככו ויוציאו מיץ. אחרי שהעגבניות כבר מץ´-מץ´ יש שתי אפשרויות - או למעוך הכל (במכשיר שמשמש להכנת פירה) או להשתמש ב"וררר-וררר" (יש אנשים שקוראים לזה מערבל ידני משום-מה) - כדי לקבל מרק אחיד יותר. איך שבא לכם. אני אוהב, אחרי המעיכה/ערבול, להכניס עוד כמה פרוסות שום ואולי סלרי-עלים בשביל הטעם. מלח, פלפל (קצת מיץ לימון סחוט אם בא, אולי עלי דפנה.... איך שבא לכם). ועכשיו כל הכיף - וריאציות... אחרי טיגון הבצל (לפני הוספת העגבניות) - אפשר להוסיף לו ימבה דברים - גזרים מרוסקים שורשים (סלרי ופטרוזיליה) מרוסקים או חתוכים לקוביות קטנות אולי קצת מרגרינה בטעם חמאה לטיגון בשביל הטעם (וכדי שהמרק לא יצא בריא מידי) אחרי שלב המעיכה/ערבול - אפשר לזרוק פנימה גם כלמיני דברים- הקלאסי - זה אורז (שעבר כבר "חצי בישול") אולי תפוחי-אדמה חתוכים לקוביות... או כל דבר אחר שבא... דווחו לנו אם מצאתם דברים מעניינים. בשלב זה יש להוציא את הלחמניות הטריות שאפיתם בתנור - ולגמור את קערת המרק עם טבילות בלבד. בתאבון. (אגב, למרות ההודעה הארוכה - מדובר כאן במשהו כמו 10 דקות עבודה נטו - כולל הוריאציות)