תזונה נכונה בחורף.

shiravivi

New member
../images/Emo66.gifתזונה נכונה בחורף.

אני סובלת מאוד מקור מה הכי מומלץ לאכול בחורף תודה רבה שירה
 
בכיף, חמודה! ../images/Emo8.gif

ומעתה אימרי: "תודה ריבה!" (זה גם יותר טעים..
) אז חום את רוצה? הנה המלצותיי: -רדי כמה הודעות למטה. (את לא לא מרגישה את האדים מכאן? אני כבר רטובה כולי..) -מרק!!!!!! (יש המוווון, בקשי כאן והלת´ תיגש לפעולה..) -תה בכל צורותיו. -פוך סינטטי. -סשה ארגוב. (ושוב פנייה ללוחמים: מי אמר שמוסיקה מזרחית זה רע?! סשה, זוהר, הכל אותה זוועה..) והכי חשוב: אנשים שאת אוהבת..
 

דורון ק

New member
שירה...

מה!? גם לך הודעות על טופו ועידכונים שבועיים עושים את זה!? וחשבתי כבר שאני היחיד...
 

vegan

New member
לאכול אנשים שאת אוהבת? ../images/Emo2.gif

זה קשור לרדי... כמה הודעות למטה? טוב, למה לא? גם מחמם גם מזין. לאכול פוך סינטטי כבר פחות נראה לי. אבל לאכול את סשה ארגוב????
 

ayalab

New member
חיפשתי מתכונים ולא מצאתי

שלום, אני חדשה כאן. קראתי את התשובה שלך ולא מצאתי מתכונים למרק. צריכה עזרה
 

haleth

New member
לאיילה ולשירה אביבי

באיזה מרקים אתם מעונינות? רק תגידו. לשירותכן!
 

vegan

New member
מתכונים למרק

אתם מוזמנים להתקיל את הלת´ ולהרוויח עוד כמה מתכונים טובים, אבל בינתיים: מרק עדשים - הכנסו למעלה ל"מאמרים" ותמצאו מתכונים רבים. באגף המרקים תמצאו מרק עדשים. מרקים מאנונימוס - אפונה, דלעת וטופו, מרק ירקות תאילנדי, מינסטרונה וגם גספאצ´ו שהוא דווקא מרק קר שמתאים יותר לקיץ. מרק ירקות ובתגובה לו המתכון האגדי של אורי למרק קורנפלקס סיידר צ´יפס וטבסקו.
 

ayalab

New member
את רצינית../images/Emo6.gif

סבבה, אז אני רוצה מתכון ל: מרק עגבניות עם אורז מרק כרוב אני בטח צריכה עוד כמה אבל אני לא זוכרת, אשאל בהמשך
אילה
 

xenocide

New member
יש לי אמנם

את המתכון של מרק עגבניות עם אורז-וואו זה כל כך כל כך טעים. אבל הוא לא אצלי, נתתי לחברה שלי את הדף הזה כדי שתוכל להכין לעצמה (לא צמחונית אבל חולה על עגבניות). מאחר ואני לא זוכרת אותו בעל פה איני יכולה לתת אותו כרגע אבל זה אמור לחזור אלי מחר ואם עד אז לא יענו אוסיף את המתכון.. בתיאבון אנשים רעבים. ותשתו הרבה הרבה תה. מכל הסוגים! זה טוב, זה טעים
(מצטערת-יש לנו קבוצת תמיכה קטנה של מכורים לתה..)
 

aradori

New member
מרק עגבניות עם אורי. ../images/Emo185.gif

טוב - זה לא "מתכון" - זה פשוט סדר הפעולות שאני עושה כשבא לי לשתות מרק עגבניות. עגבניות בצל שום מעט שמן זית (גזר) (שורש סלרי) (שורש פטרוזיליה) מקלפים את העגבניות (חצי דקה-דקה במים שרתחו - ואז הן מתקלפות בקלות). מטגנים בסיר את הבצל (במעט שמן-זית). [כאן מגיע שלה הוריאציות - ראו בהמשך] מוסיפים שום חתוך לפרוסות - מטגנים עוד קצת (רצוי לא לשרוף את השום...) מוסיפים את העגבניות (אפשר לחתוך אותן לחצי או לרבעים כדי לחסוך זמן). בשלב הזה אני סוגר את הסיר ומשאיר אותו על אש קטנה. מידי פעם מציץ ונותן ערבוב. העגבניות יתרככו ויוציאו מיץ. אחרי שהעגבניות כבר מץ´-מץ´ יש שתי אפשרויות - או למעוך הכל (במכשיר שמשמש להכנת פירה) או להשתמש ב"וררר-וררר" (יש אנשים שקוראים לזה מערבל ידני משום-מה) - כדי לקבל מרק אחיד יותר. איך שבא לכם. אני אוהב, אחרי המעיכה/ערבול, להכניס עוד כמה פרוסות שום ואולי סלרי-עלים בשביל הטעם. מלח, פלפל (קצת מיץ לימון סחוט אם בא, אולי עלי דפנה.... איך שבא לכם). ועכשיו כל הכיף - וריאציות... אחרי טיגון הבצל (לפני הוספת העגבניות) - אפשר להוסיף לו ימבה דברים - גזרים מרוסקים שורשים (סלרי ופטרוזיליה) מרוסקים או חתוכים לקוביות קטנות אולי קצת מרגרינה בטעם חמאה לטיגון בשביל הטעם (וכדי שהמרק לא יצא בריא מידי) אחרי שלב המעיכה/ערבול - אפשר לזרוק פנימה גם כלמיני דברים- הקלאסי - זה אורז (שעבר כבר "חצי בישול") אולי תפוחי-אדמה חתוכים לקוביות... או כל דבר אחר שבא... דווחו לנו אם מצאתם דברים מעניינים. בשלב זה יש להוציא את הלחמניות הטריות שאפיתם בתנור - ולגמור את קערת המרק עם טבילות בלבד. בתאבון. (אגב, למרות ההודעה הארוכה - מדובר כאן במשהו כמו 10 דקות עבודה נטו - כולל הוריאציות)
 

aradori

New member
מרק, מרק ושוב מרק... ../images/Emo96.gif

אין מה לעשות... אני עם שירה בעניין... (המרק כמובן.) יש כל-כך הרבה מרקים וכל-כך הרבה וריאציות שזה יספיק לך לכל החורפים - מינימום עד 2010. זה חם, זה מפנק וזה טעים! (אנחנו עדיין בעניין המרק, כן?) את יכולה לשחק עם תוספות שהופכות את המרק לארוחה - אורז (במרק עגבניות למשל), לאפות בעצמך לחם בשביל לטבול או כדי להכין קרוטונים (או למתקדמים - את סיום הבישול של המרק להמיר באפייה כשהבצק של הלחם משמש כמכסה... מומלץ עם מרק בצל), לתלות איזו מסננת או קוסקוסוייר על הסיר המרק עם קוסקוס בפנים (תוצרת בית למשקיענים... או קנוי לי) ועוד ועוד... נ.ב. הכוס בכותרת מכילה מרק עגבניות כמובן.
 

PumpkinPie

New member
תגובה+../images/Emo32.gif

קודם כל, קבלי מתכון למרק נחמד =) יש לי עוד הרבה אם את רוצה. מרק כרוב וגזר מצרכים: -3 כפות שמן -1 בצל גדול פרוס -כרוב לבן בינוני, גצוץ גס מאוד -גזר גדול מגורר -6 כוסות מים -2 כפות אבקת מרק בטעם עוף [פרווה כמובן] -200 גרם [חצי קופסה] עגבניות קטושות ברסק -2 כפות פטרוזיליה קצוצה [לא מיובשת] -מלח, פלפל שחור לפי הטעם - חצי כפית קימל טחון -כפית סוכר -מיץ מחצי לימון ההכנה: 1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שייתרכך. מוסיפים את הכרוב והגזר וממשיכים לטגן עוד 3 דקות תוך כדי בחישה. 2. מוסיפים את המים, אבקת המרק והעגבניות. מבשלים עד רתיחה ואז מקטינים את האש וממשיכים לבשל כשעה. 3. לפני ההגשה מוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל וקימל וכן סוכר ומיץ לימון לפי הטעם. בתיאבון
 

lilithmm

New member
מתכון לכל סוגי המרק עם תוספות

את התוספות להכין בנפרד. לשים בצד. לבשל את הירקות שאתם רוצים למרק במים עד שיתרככו. כדאי בכל מרק להוסיף חתיכת גזר ובצל מטוגן.כנ"ל לגבי מרק עגבניות,עדשים,דלעת.....(כן! אותו דבר לכל סוגי המרק!).כשהכל רך מעבירים בבלנדר. סמיך מדי? מוסיפים מים. דליל מדי? ממשיכים לבשל. אפשר להמיס מעט קמח במרגרינה צמחית ולהוסיף. לחמם את התוספת (אם היא התקררה) ולשים במרק. כשמבשלים את התוספת בתוך המרק נוצר טעם לואי. לא לשכוח מלח ופלפל שחור. עדיין טפל? הוסיפו הרבה כמון. עושה פלאים. זה כל הסיפור.
 
למעלה