החופש הגדול - הזדמנות גדולה ../images/Emo24.gif
איספו אותה בשתי ידים
במשך כל השנה אנחנו רואים את ילדינו, שלא להגיד מדברים איתם שיחות חולין, לעיתים נדירות!! ההורות של רבים מאיתנו מתבטאת בלהעיר בבוקר, להאכיל בצהריים ובערב, ובין לבין עזרה בש.ב וקביעת זמן לחזור מחברים/איסוף מחוגים. הרבה מהחיים שלנו יחד הולך על עניינים טכניים. חבל. החופש הגדול עבורי זו הזדמנו נפלאה להתחבר שוב אל הילדים, ולקבל את המושכות של ההנהגה והחינוך לידים, במלא המרץ: כחודש לפני החופש, אני תולה בבית רשימה עם פעילויות שבא לי לעשות ביחד במשך החופש. פעילויות מורכבות ופעילויות פשוטות, פעילויות מיוחדות ופעילויות שיגרתיות, מכל תחומי החיים ומכל הסוגים. ככה במשך החודש אנחנו מוסיפים עוד רעיונות והצעות. את ההצעות הנבחרות רושמים על "לוחופש" גדול שאנחנו מכינים ביחד ותולים על דלת הבית מבפנים.(גם זו פעילות בפני עצמה...) אנחנו יודעים שלא נספיק להגיע לכל הפעילויות המוצעות, וזה בסדר גמור!! ככה יש לנו מבחר גדול של דברים, שמתוכו נוכל לבחור מה לעשות ומה הכי מתאים למצב הרוח באותו יום. זה גם מבטיח להמנע ממצב, שנמרח יום שלם של בטלה ושיעמום, ולא מגיעים לסוף אוגוסט עם המשפט הסיוטי: "א-מ-א..... משעמם לי....". אני לא אומרת שצריכים כל יום, כל היום, להיות ב"אטרף" של יציאות/אטרקציות ועשיה. ל"לעשות כלום" יש ערך חשוב מאד בעיני, קצת זמן לתת למחשבות להתקיים ולשהות בראש בנחת, בלי שמחשבה אחרת תדחק בה מהר להמשיך הלאה... ממליצה תמיד לחייך הרבה, לצחוק, ולרקוד הרבה עם הילדים. סה"כ, אלא החוויות שהילדים הכי זוכרים לחיים!! חופש נעים
קרן