אור בלב

New member
../images/Emo66.gif

איזה יופי של פורום. מישהו יכול לתת מתכונים פיניים? תודה, אור בלב.

FashionVictim

New member
מתכונים פינים??../images/Emo5.gif אתה בטוח שאתה

רוצה? אז מתכון מאוד מוכר כאן הוא ה"מקרוני לאטיקו" (לא אוכלת גם אם ישלמו לי) שזה בתרגום ישיר= "קופסאת מקרוני" בעצם, פשטידת מקרוני. לא כשר. מרתיחים מקרוני קרניים (כוס וחצי) לאחר הבישול, מכניסים לתבנית מערבבים יחד עם 200 גרם בשר טחון (שטוגן קודם לכן עם 1 בצל קצוץ) מוסיפים חצי ליטר חלב 2 ביצים חצי כפית מלח 1 כף מרגרינה 1 כפית פפריקה מתוקה את התערובת מכניסים לתבנית עמוקה ומרובעת (ומשומנת) מכניסים לתנור שחומם מראש (200 מעלות) למשך 40 דקות. *(לא חלק מהמתכון אבל מומלץ להוסיף פלפל שחור ובזיליקום- להשגת טעם כלשהוא)

אור בלב

New member
../images/Emo6.gif

מבינה למה את מתכוונת... יש לך אולי את המתכונים של Maksa laatiko ja Karjalan piiraka? (סליחה על הכתיבה השגויה, אולי את יודעת איפה אוכל למצוא אותיות פיניות שלא נמצאות במקלדת רגילה?). תודה, אור בלב.

אור בלב

New member
Kiitos,Kiitos

יופי של אתר, הלן. למה? כי טעמתי כמה מאכלים ו...אהבתי!
אין אף מאכל פיני שחביב עליך? אור בלב.

FashionVictim

New member
האמת... לא. את המאפים\עוגות כאן

אני אוהבת אבל חוץ מיזה ממש כלום גדול. אוכל זוועתי יש כאן. אז אני מבינה שהיית בפינלנד. ואו מדהים שאהבת פה את האוכל (חוץ KARJALANPIIRAKKA את זה אפשר להבין) לא מכירה עוד מישהו זר שאמר שהאוכל פה טעים לו....

אייל136

New member
תראו תראו!

כל המילים בצד מתחילות או בK/L/M/S/J/P וכווולן, כולן (חוץ מEtusivu שמשמעותה "ראשי" או משהו כזה.. אולי "דף-בית"?) נגמרות בבאות ניקוד כלשהי ואחריה T...
חי חי חי...

python 4

New member
אייל, יש לי שאלה רצינית -

Etusivu קשור בצורה כל שהיא ל- Euroviisut?
אה כן - אני מדבר פינית רדודה, אני יודע. בתמונה - פינית רדודה

FashionVictim

New member
נגמרות באות T מפני שזו הסיומת

לרבים, ברוב במקרים גם אצלנו יכלו לומר שהכל נגמר ב-ם מאכלים מאפים מרקים.... ואכן ETUSIVU=דף הבית\דף ראשי

הממ

אני עדיין לא ממש קורא פינית (מתחיל קורס של השגרירות בנובמבר), כך שאם למישהו יש מתכון טוב ל-Karjalanpiirakka בעברית או אנגלית, אני אשמח מאוד. Hyvaa Yota!

python 4

New member
תודה וברוכה הבאה../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif

האם אנחנו על סיפו של מהפך? נראה כי הפינים משתלטים על הפורום, והסקר מוכיח את זה - בגרף העליון ניתן לראות את תוצאות הסקר מלפני כשבועיים שלושה, כשיתרונה של שבדיה הוא ברור. אך מאז התרחש מיני מהפך(בגרף התחתון): פינלנד עקפה את נורבגיה בסיבוב (שכוחה היחסי לא השתנה) וכעת היא היא מאיימת על ההגמוניה השבדית! (וכמדומני זה פעם ראשונה בהיסטוריה הסקנדינבית שזה קורה). איזה מזל שלא היה לי רעיון לסקר חדש..

אור בלב

New member
חן חן ../images/Emo140.gif

ואולי אם יהיה כאן רוב "לפינים"
תתנו קישור נוסף לאותיות פיניות ולא רק שבדיות ושו"ת? אור בלב.

p i n g o

New member
מה רע באותיות שוודיות??

תוסיפו שוודית, יש לכם את כל האותיות שצריך גם בפינית. ואם אתם עצלנים כמוני, תעשו alt+0228 כשאתם על אנגלית ותקבלו ä תעשו alt+0246 כשאתם על אנגלית ותקבלו ö מה עוד אתם צריכים בשביל השפה המוזרה הזאת??

למעלה