וזה מה שהרגשתי אחרי ביקור

אסתי ה

New member
../images/Emo67.gif וזה מה שהרגשתי אחרי ביקור

אצל רופאה תעשוקתית. לפני שבוע היתי אצל ראמטולוג שלי היה לי קשה להסביר לו מה קורא איתי אני בכיתי לו (פיזית) משום שנמאס לי ממצבי ההולך ומידרדר היום כשנתיים וחצי מאז שהובכנתי אני במצב של ירידה תמידית (אולי לא היתי צריכה להתחיל לבלוע את כל אותם כדורים) לאחר כל פעם שהגל המגעיל של הפיבר' עובר עלי. בכל פעם שאני מגיעה אליו הוא מחליף כדורים שוב עושים ניסיון ושוב הכדורים משפיעים עלי לא טוב ושוב עובר גל מגעיל וכן הלאה. כל מה שיכולתי לומר לו שנמעס לי מתופאות לוואי (של הכדורים) ותופאת לוואי הנלוות לפיבר' ואצלי אחד התופאות הן המעי הרגיז. אני מרגישה כאילי המעיים צועקים, צורחים בדרכם שלהם עם שלשולים שגורמים לי לירידה במישקל (ואני די רזה) וחוסר התאבון בעיקבות כאבי הבטן ה נ ו ר א י י ם וכמובן הכאבים בגוף ואני לא מפספסת אף נקודה הכעב מטייל לו כל פעם בנקודה אחרת כל פעם במקום אחר והתשישות הכרונית שגוברת לאחר לילה לבן. הרופא שלי כמובן מחליף לי שוב כדור ואומר שהוא חושב שצריך לשקול תמיחה נפשית. הסברתי לו שאני מתחילה להפגש עם עובדת סוצילית והוא היה נחמד ואפשר לעו"ס שלי להתיעץ עם העו"ס של ביה"ח שהיא מבינה, מקירה ומיקצועית בפיבר'. עד כאן הכל היה בסדר אלה שיומיים לאחר מכאן אצל הרופא התעסוקתית היא החליתה שאני צריכה לראות פסיכיאטר..... הבנתם זאת, כן אני הופנתי לפסיכאטר שהבדוק אותי כדי שהיא תוכל לאשר לי יום עבודה מקוצר, ללא הבכנתו היא לא יכולה לתת לי אישור, הסברתי גם לה שאני מתחילה להיפגש עם עו"ס והיא הרופא מבטלת את התמיכה הזאת, מתעקשת לשלוח אותי לפסיכיאטר ואני מצתת "פסיכיאטר זה לא עו"ס עם כל הכבוד". ואני שואלת האם אני צריכה אבכון לא די במחלה המקוללת הזאת שמשגעת גם בן אדם בריא בנפשו, אסור לי להיות מצוברכת או עצובה וחלילה וחס אולי קצת עצבני כי כשקשה לי ואני מרגישה כמו סחבה אבל אני לא יורדת מהפסים, לפעמים אני חושבת איך זה שאני נשארת שפויה אחרי גל של כעב עיפות וחוסר יכולת לתפקד ובאותו הזמן להרגיש שאני נורא רוצה לעשות משהוא הפילו פעולה קטנה שבקטנים. אולי אני באמת יוצאת מדעתי התחלתי לחשוב???? למרות שהראומטולוג שלי אמר לי יומיים קודם לכן שזה לא אצלי בראש. הרגשתי שאני חיבת לספר ולהוציא את זה. אני מודה לכם שאתם כאן.

dorgad

New member
אסתי חביבה

כל מה שאת מתארת מוכר (וכמובן, לא חביב). את יכולה להיות רגועה לפחות בעניין אחד: לא השתגעת! יחד עם זאת, ההפניה לפסיכיאטר מטרתה להתאים לך את הטיפול הנכון במינון הנכון. כלומר: התרופות המכונות "פסיכיאטריות", הניתנות לחולי פיברומיאלגיה במינונים נמוכים יחסית לאלה שמקבלים חולים "פסיכיאטריים", אמורות לסייע בהפחתה של הסימפטומים השונים של התסמונת. כך שאל תחששי להתייעץ עם פסיכיאטר מסיבות לא רלווניות (סויגמה וכדו'). מידע רב תוכלי למצוא באתר של עמותת אס"ף. בהצלחה!

yamit23

New member
דורגד.. ואח"כ גם לאסתי../images/Emo24.gif

שימי לב לפרטים שאסתי כללה בהודעתה. ההפניה לפסיכיאטר איננה מהרופא המטפל, אלא מהרופאה התעסוקתית, במסגרת אבחון לטובת גמלה (מקווה שאני זוכרת נכון את המטרה, קראתי בבוקר את ההודעה של אסתי, אך לא יכולתי להגיב אז). פסיכיאטר שיתן חוות דעת לגמלה לא יטפל במינוני תרופות, ואיננו קשור לכך שבפיברו' מטפלים גם בעזרת תרופות שיש להן התווייה פסיכיאטרית. זוהי הפניה שמקורה בבורות
ואולי אף חמור מכך. אני בהחלט מבינה את אסתי שחוששת מההפניה הזאת. נשמע כאילו הרופאה התעסוקתית מנסה לחפש אבחנות אחרות, שעלולות להיות בעייתיות מבחינת אסתי. למרות שאסייג את דברי בהמשך. ולאסתי - אני מקווה מאוד שלא כך הדבר, ושלא תיפגעי מהמפגש עם הפסיכיאטר. אני שומעת שיצאת מאוד פגועה מהמפגש עם הרופאה התעסוקתית. אני מאוד מבינה את הכאב, במצב כזה של בלבול ויאוש, גורמים עוינים ולא מודעים יכולים מאוד להזיק לנו. הדבר הכי חמור שיכול לקרות לך כתוצאה מהביקור הזה הוא שתפסיקי להאמין בעצמך. אני משוכנעת שאת יודעת מה מצבך, מה יש לך ומה אין לך. שמרי על הידיעה הזו. נסי לעשות לעצמך סדר בראש, "למיין" את הדברים - מה שייך לאן. הזכרת שתתחילי טיפול אצל עו"ס. זה נשמע לי רעיון מצויין, אני מקווה שהיא תדע לללוות אותך בכיוונים הנכונים. נשמע לי שאת צריכה כרגע הרבה עזרה בתחום ההתמודדות עם המחלה, ויצירת ההבחנות בין מה שקשור למחלה, למה שקשור למסביב. עמותת אס"ף מפעילה קבוצות תמיכה לחברי העמותה בכמה מקומות ברחבי הארץ. נראה לי שהשתתפות בקבוצה כזאת תוכל להועיל לך מאוד. לפרטים על הקבוצות הפעילות פני לעמותה דרך האתר שלהם (בקישורים), או דרך קו העמותה (באתר יש מס', והוא פורסם גם בפורום, חפשי בשרשורים קודמים. לפני סיום, אני רוצה קצת לסייג את דברי לגבי הפסיכיאטר. אחת התלונות השכיחות של חולי פיברו' היא על בעיות קוגניטיביות שונות. ישנם נוירולוגים ופסיכיאטרים שהתמחו בנושא הקוגניטיבי, וכבר נתקלתי במישהי שבמסגרת של הערכת נזקים שנגרמו לה עקב הפיברו' הופנתה לפסיכיאטר שהתמחה בתחום הקוגניטיבי, כדי שיערוך לה בדיקה בתחום זה. אין מדובר כאן על אבחון פסיכיאטרי מקיף, או על חשד לבעיות על רקע נפשי, אלא ספציפי על בדיקה היכולות הקוגניטיביות, ומידת הפגיעה בהן. אסתי, נסי לבדוק מדוע נשלחת לפסיכיאטר. יתכן וזהו הרקע, ואם כך הדבר, אז ראשית - חבל שהרופאה שהיית אצלה לא הסבירה עצמה טוב יותר, ומנעה מך לחץ מיותר. וחוץ מזה, זה דווקא עשוי לפעול לטובתך, שיהיה לך קייס יותר חזק, משהו מוחשי שהמחלה פגעה בו. המון המון
, בריאות, ושולחת לך הרבה
ים,
,
, ו
ים ימית

ששרון

New member
הי ימיתוש, כרגיל, כתבת נפלא...

אין כמוך! אענה בקרוב למיילך גם
חזרתי לא מזמן ואני שפוכה רצח... התרוצצתי בעל כורחי היום, אז אענה תשובה רצינית כשאתאושש...

חשוב לזכור שאם הוא (הפסיכיאטר)

יחליט שיש בעיה, זה תוספת % לנכות (אם זוהי מטרתך) יש לי חברה עם מחלה קשה. במקביל למחלה היא מטופלת בתרופה נוגדת דיכאון. הנכות שנקבעה לה, ושמאפשרת לה לקבל קיצבה סבירה, מורכבת מנכות פיזית + נכות נפשית. לנפי שנבהלים כדאי לבדוק מה המטרות, והאם ההפניה משרתת אותן. ואולי גם: האם את יכולה לחיות עם המחיר (אם יש). מה דעתכן?

תקחי בחשבון../images/Emo73.gif

שמידע אצל המוסדות על טיפולים פסיכאטרים ו/או שימוש בתרופות פסיכאטריות מוצא דרכו למשרד הבריאות ועלול להביא לשלילת רשיון הנהיגה. למי שרשיון נהיגה חשוב במיוחד לחולים במחלות התשישות שהרכב חיוני מאד בשבילם כדאי שיחשבו פעמיים. לא מדובר באיום וירטואלי אלא במכתב שמגיע ביום בהיר ממשרד הרישוי שרשיון הנהיגה בוטל.

בגלל ובעיקר בגלל שימוש בתרופות

פסיכיאטריות שנותנים גם לחולים בפיברומיאלגיה ושעלולים לסכן אותם בנהיגה כהגדרתם. המצער הוא שהיד שלהם קלה על ההדק . כל מי שמגיש בקשה לביטוח לאומי לגימלת נכות על בעית חרדה או דכאון נתקל בסיטואציה הלא נעימה הזאת במידה ויש לו רשיון נהיגה.

פרם שי

New member
הייתי חייב להגיב

זה מיתוס נוראי שאין לו ביסוס. אם זה קרה למישהו, כולי צער, אבל היו סיבות נוספות. לא שוללים לאדם רשיון בגלל תרופות פסיכיאטריות, אלא אם הסיבה לתרופות היא אפליפסיה, לדוגמא, וגם אז לא שוללים ישר אלא בודקים את העניין.

טוב שהגבת, תודה!!

האם המידע נובע מידע פנימי על עבודת הביטוח הלאומי או מניסיון או...??? אוריתוש, השאלה מופנית גם אליך זה חשוב שנדע כי רבים מאיתנו משתמשים בתרופות

מדובר בידע אישי ממי ששללו לה

מישהי שקיבלה נכות מביטוח לאומי ושם מופיע שמשתמשת בתרופות נוגדי דכאון באופן קבע. במשרד הרישוי אמרו לה שזה הנוהל ועליה לפנות למכון הרפואי לבטיחות שנמצא במשרד הבריאות. שם הסבירו לה שמדובר בכדורים שגורמים לסיכון בעת נהיגה ולכן אסור לה לנהוג כלל. עליה לפנות שנית עם אשורים רפואיים כאשר היא מפסיקה שימוש בכדורים אבל אז הם מעבירים את המידע לביטוח לאומי ועלולים לשלול לה את הקיצבה. נוסף לזה מישהי שביקשה תו נכה על שסובלת מבעיות הליכה בגלל פיברומיאלגיה הוזמנה לבדיקה במכון לבטיחות אחרי ששילמה אגרת בדיקה של כמה מאות ש"ח ושם הצליחה לשכנע אותם בקושי שהיא עדיין כשירה לנהיגה גם אחרי שנחקרה שאינה לוקחת כדורים שאינם מסכנים את נהיגתה. כדאי שעמותת אסף תפנה למשרד הרישוי ותיידע את כולם בסיכונים האלו למרות שאינם מתנדבים לספק אינפורמציה והקלות שהם שוללים את רשיון הנהיגה היא מדהימה.

ברק 188

New member
על בהלה כדי לבטל רשיון נהיגה...

צריך להיות "מסובב על הראש" ואחוזי נכות מאוד מאוד גבוהים... ולא נראה לי שחולה פיבר' יכול להגיע למצב שכזה.

tiaa1

New member
אני לא מאמינה שלחולי פיברו/תשישות

יבטלו רשיון נהיגה רק בגלל לקיחת תרופה אנטי דכאונית. הרבה מהחולים מטופלים בתרופה זו אחרת ואף אחד לא סיפר שרשיונו נשלל.לדעתי זה עוד נסיון לדמורליזציה בכל הקשור לפניות לביטוח הלאומי.

איש הישר בעיניו יעשה

אני רק הזהרתי. כל אחד שיעשה כרצונו. למי שלא שם לב כמו מוסכמות ומיתוסים נשברו במדינה בזמן האחרון. שום דבר לא בטוח ומוסכם מאליו.

זאת דעה קדומה שנובעת מחשיבה הגיונית

אבל במציאות זה לא כך. קיצבאות הנכות הפכו לפצצת זמן במדינה בעיקר בגלל העליה מחבר העמים ומחפשים כל דרך להתנכל למקבלי הקיצבאות במטרה להקטין את הוצאות הממשלה. שים ללב לגרף שהורדי מהאתר של הביטוח לאומי ותבין על מה מדובר

למעלה