מלחמת העולם השנייה

maya200404

New member
../images/Emo67.gifמלחמת העולם השנייה

מה היו הנסיבות שבהן הצטרפה ארה"ב למלחמת העולם השנייה? תודה לעוזרים ומועדים לשמחה

את שואלת ברצינות?

אל תעלבי אבל זו שאלה בסיסית ביותר, זה בערך כמו לשאול מי היה בן גוריון, אני מנחש שאת תלמידת תיכון,אז בבקשה תתכבדי לפתוח את ספר הלימוד ולקרוא. אני אתן לך רמז, תחפשי את הדף שבו כתוב על ההתקפה היפנית על פרל הארבור שבהוואי בדצמבר 1941.

ברור שהיה רקע....

אבל התקפה צבאית בפתע ללא התגרות שהורסת עשרות ספינות והורגת 2,500 חיילים זה לא מספיק? צריך עוד סיבות? בכל אופן ארה"ב מאד לא אהבה את המיליטיריזם היפני והכיבושים באסיה והעריכה שתצטרך יום אחד לחסל את האימפיליזם היפני ובמקביל היתה מאד מודאגת מהנאציזם וכיבושי גרמניה ומאד רצתה שאנגליה תנצח במלחמה, בעיקר האליטות הפוליטיות ורוזוולט, אבל בגלל אוירה ציבורית נגד הצטרפות יזומה למלחמות בחו"ל, ארה"ב פעלה רק כשהותקפה.

maya200404

New member
האמנה האטלנטית

לא קשורה לזה? בשאלה רשמו סיבות,זה רבים לא?

Boogieman

New member
"לא אהבה" זה ניסוח בעייתי

אתה מניח שהרקע להצטרפות ארה"ב למלחמה הוא ערכי. זה לגיטימי, אבל הייתי נזהר מלהציג את זה כעובדה. בד"כ גם אינטרסים הם חלק מהסיפור לא פחות מאשר ערכים, ואם שואלים אותי, יותר.

mishauli

New member
"ללא התגרות?" ארה"ב לחצה (בצדק!) על

יפאן באוקיאנוס השקט, הטילה אמברגו על אספקת נפט ליפאן, כדי שיפאן תחדל מתוקפנותה במערב האוקיאנוס. לכן אין לומר שתקיפת מפרץ הפנינים הייתה "ללא התגרות". במקרה זה ארה"ב אכן פעלה נגד תוקפן מרושע להגנת החלשים ממנו.

Y. Welis

New member
היתה גם הטבעה של ספינת נוסעים

שסיפקה את התירוץ להכריז מלחמה על גרמניה (פרל הארבור היתה על יפאן), אבל הסיוע הפעיל לבריטניה החל כבר ב-1940.

liorhikri1991

New member
אתה בטוח?!?!?!

ההטבעה היתה במלחמת העולם הראשונה ב1917 כשגרמניה הטביעה אוניה בריטית בה היו 130 אזרחים אמריקאים,שם האונייה הוא לואיזינה. לא נראה לי שפה זה עניין עם הטבעה של אונייה!

Y. Welis

New member
תיקון: ההכרזה היתה ב-11 לדצ' 41'

3 ימים אחרי ההכרזה על יפאן, ויום אחד אחרי ההכרזה של גרמניה ואיטליה על מלחמה נגד ארה"ב. טיבוע הספינה היה אכן רק ב-1917.

maya200404

New member
../images/Emo59.gifאז מה היתה../images/Emo27.gif

הסיבה השנייה? אני צריכה כמה סיבות

אין עוד סיבותנוספות

תקראי את השתובה של הנדרסון מלך הגשם - הוא רשם לך במדויק צריך גם להבחין בין סיבות לנסיבות. הסיבה לכניסת ארה"ב למלחמה- ההתקפה על פרל הארבור הנסיבות- כמו שנרשם כבר: המיליטריזם התוקפני של יפן בסין ואסיה, השתלטות גרמניה הנאצית על אירופה- שני תהליכים שהפחידו והדאיגו עד מאוד את הממשל האמריקאי לגבי המשך התוקפנות של שתי המעצמות על חשבון אירופה הדמוקרטית בתחילה וחשש מהמשך התוקפנות כלפי יבשת אמריקה בשלב הרבה הרבה יותר מתקדם.

Y. Welis

New member
האמריקאים ניסו להיות נייטראלים עד

הסוף, ורק ההכרזה הרשמית של גרמניה ואיטליה סיפקה את התירוץ (הם בכל מקרה כבר עברו למצב מלחמה).

2500 אמריקאים נהרגו במתקפת הפתע

בפרל הרבור, בדצמבר 41. ארה"ב הכריזה מלחמה על יפן וגרמניה, איבדה כרבע מיליון חיילים, והתקשורת לא האשימה את רוזוולט "שהמלחמה מיותרת". בספטמבר 2001 נהרגו יותר אמריקאים במתקפת הפתע על מגדלי התאומים. הפעם התקשורת מאשימה את בוש וממשלתו במה שלא האשימה את הנשיא דאז. מה לדעתכם יסיקו מכך מנהיגי הג'יאהד העולמי?

Y. Welis

New member
שים לב לחוק ה-20 - אירועים שקרו

לפני פחות מעשרים שנה, לא ידונו בפורום.

למעלה