"שערי ממלכת השוקולד..."

../images/Emo67.gif"שערי ממלכת השוקולד..."../images/Emo185.gif

שערי ממלכת השוקולד נפתחו בבריטניה - - - מוזיאון המנציח את חייו ויצירתו של סופר הילדים רואלד דאהל נפתח בכפר בו התגורר. שרי בלייר נאמה בפתיחה והוכיחה שאינה מכשפה - - מצורף להודעה כתבה מיתוך אתר "וואלה" על המוזיאון החדש לרואלד דאל ("מטילדה", "צ'רלי ושוקולדה", "מכשפות" ועוד...) - - שירלי.

maore

New member
אחרי רולינג תלך באופן טבעי לדאל?

לא בטוחה שהבת שלו (שאמרה זאת) קראה את ספריה של רולינג... הרי באופן טבעי (אם יש דבר כזה) תלך לאנדה אחרי רולינג, ואם אני צריכה לבחור עוד כמה אז אולי לינגרדן ובטח שלאורסולה קרבר לה גוין.
ומישהו קרא משהו של ז'קלין ווילסון שמוזכרת יחד עם רולינג? מצאתי, שמה מאוית Wilson Jacqueline, באיזה סקר על ספרי המילניום היא הגיעה שניה אחרי רולינג עם מספר קרוב מאוד של הצבעות. כותבת סיפורים ריאליסטיים.
OK, פשוט כותבים את שמה בג' ולא בז'. דף מחבר בהוצאת ידיעות.
יצאו שלושה ספרים שלה בעברית. אז מישהו קרא

ג'קלין ווילסון- ../images/Emo135.gif

היי, קראתי 2 מיתוך 3 הספרים שלה שיצאו לאור בעברית. קראתי את "סודות" ואת "חברות בפיג'מות". אלו ספרים מאוד נחמדים. ומתאימים לדעתי, יותר לבנות מלבנים. יש לג'קלין ווילסון עוד ספר שנקרא "בחצות הליל" שגם יצא בעברית. בחצות הליל מאת: ג'קלין ווילסון. תרגום: גילי בר-הלל-סמו (מאנגלית)
ויולט חיה בצל אחיה המהפנט והשתלטן וויל, שהוא פעם מקסים פעם מאיים. כשוויל מגלה סוד קשה מעברו, המצב מחמיר. ויולט בורחת אל עולם של פנטזיות שבו מככבות הפיות שהמציא הסופר האהוב עליה, קספר דרים, ומנהלת עם הסופר התכתבות סודית. ואז מגיעה לבית הספר תלמידה חדשה ומוזרה, ג'סמין, ומתיידדת מיד עם ויולט. נראה כי חייה ויולט עומדים להשתפר. האם תעזור לה ג'סמין להשתחרר מכבלי הכישוף של וויל? רומן מלא קסם, מסתורין ותשוקה לחברות ולאהבה.
חברות בפיג'מות- מאת: ג'קלין ווילסון, ניק שרת תרגום: גילי הר-הלל-סמו (מאנגלית) חברותיה של דגנית במועדון האלף בית- אסנת, בלה, גליה והדס- חוגגות כולן את ימי ההולדת שלהן במסיבת פיג'מות לכל החברות. גם דגנית רוצה להזמין אותן למסיבת פיג'מות, אבל יש לה בעיה: אם תעשה זאת, היא תאלץ להפגיש אותן עם אחותה... ואיך היא תחשוף לא רק את סודה של אחותה אלא גם את ביתה הצנוע לעיניה של גליה, יריבתה האכזרית? הוריה של גליה עשירים, היא אוהבת להדגיש זאת, ואינה מחמיצה שום הזדמנות להשפיל את דגנית ולהתעלל בה! סיפור אנושי מאוד, נוגע ללב ומרגש, ויחד עם זאת גם משעשע ומעודד.
סודות מאת: ג'קלין ווילסון איור: ניק שרת תרגום: גילי בר-הלל-סמו (מאנגלית) " אני כותבת יומן," אמה טרז'ר. "גם אני כותבת יומן," אמרה אינדיה, והסמיקה. "בנות!" אמרה נונה."טוב, אני לא כותבת יומן. אני את הסודות שלי לא מגלה לאף אחד." אינדיה גרה בווילה גדולה ומרווחת, עם אמא שהיא לא סובלת ואבא שטרוד בעניינים אחרים. בהשראת גיבורת התרבות שלה, אנה פרנק, כותבת אינדיה יומן, ומתעדת בו האת הסודות שגילתה תוך צפייה בבני ביתה. טרז'ר גרה בדירת שיכון עם סבתא שלה, נונה, שאותה היא אוהבת בטירוף. אבל היא מפחדת שיכריחו אותה לחזור אל אימה ואל אביה החורג האלים. גם היא מנהלת יומן, שמתחיל ברישום כל העונשים שמציאה לאביה החורג:"המרדיך הרשמי להתעללות התעללותית בטרי." גישה מקרית בין השתיים מציתה חבות אמיצה. כטרז'ר נאלצת לברוח מביתה, אינידיה מוצאת לה מקום מחבוא מושלם, וזה הסוד הכי גדול מכולם. ספר מרגש מאת אחת הסופרות הפופולריות באנגלייה, כלת פרס גרדיין על ספרה the illustrated, ופרס סמרטיז על ספרה double act. - - -

../images/Emo13.gif../images/Emo19.gif

קראתי את "סודות" והוא מקסים. "בחצות הליל" גם נחמד, אבל אהבתי אותו פחות. הדמויות כל כך אנושיות, זה מדהים.

למעלה