מקומם מגעיל ודוחה

KingTino

New member
../images/Emo67.gif../images/Emo46.gifמקומם מגעיל ודוחה

מישהו ראה את זה זה הדבר הכי גועלי שנעשה היום כלפי המצרות בארץ הנאורה כמו ישראל

salt of earth

New member
מתארגנות גלי מחאה אדירים דרך הפסייבוק

מדהים כמה שהאינטרנט יכול להשפיע . מאות אנשים שולחים תלונות וכדאי שכל אחד ישלח.

בורות שוברת כל שיא! אין מה להגיד חוץ מלרחם

עליו!! מחאה אינטרנטית ומכתבי תלונות אינם מספיקים לדעתי, יש לטפל בזה משפטית!!!!

התוכנית ירדה מתחת לכל רמה נסבלת,

אני לא נוהג לצפות בתוכניותיו של ליאור שליין, הסאטירה שלו אינה מצחיקה אותי כלל. בנוגע לתוכנית שהובאה לכאן בקישור, אינה ראוייה ליותר מאשר הבעת סלידה וגועל. לאחר שראיתי את הקישור שתינו הביא לכאן, פניתי במכתב תלונה לנציב קבילות הציבור של הרשות השניה. אני מקווה שבעקבות ריבוי התלונות, יפסיקו לאדון שליין את תוכניתו, או לפחות יעמידו אותו במקומו וידרשו ממנו התנצלות פומבית. אכן, ישנו ויכוח בין הנצרות הקטולית לבית היהדות על הכחשת השואת שאירעה לעם היהודי ועל הרצון להכשיר את מכחיש השואה לשוב ולשמש בתפקיד בכיר בכנסיה. הויכוח חרג כבר מזמן מגבולות "נוצרים - יהודים", ורבים מבכירי הכנסיה הנוצרית קמו כדי לגנות את אותו איש ולדרוש לבטל את חזרתו לכנסיה, בכל זאת, ולמרות הויכוח, לדעתי אין שום מקום לתוכניות סאטירה לעסוק בנושאים אלה. עדיף היה להשאיר נושאים דתיים מחוץ לתחום הסאטירה

להכחיש את השואה זה דבר מגוחך, אבל אין מקום

לטפל בנושא ע"י פגיעה כה חמורה בעקרונות וביסודות הדת! לעג כלפי אנשי דת ומנהגים נוצריים שונים כפי שהיכרנו במדינה מזה שנים רבות, עוד ברמת סיבולת סבירה, אך פגיעה בעקרונות וביסודות הדת, פגיעה בתמונתו של אדונני ואמו הקדושה בצורה כה עלובה, אינה מקובלת במדינת חוק כמו ישראל!! תודה היחיד על התמיכה

ד ר א ל

New member
מהו הדבר הגועלי? למען חברי הצ'ט שלא יודעים

לקרוא ערבית ולמעשה גם לדבר לא יודעים - כמוני למשל.

Thoma

New member
אין צורך לקרוא רק תלחץ פליי על הוידאו ותבין

ד ר א ל

New member
אפרופו ללחוץ פלי, קשה לדעת בדיוק איפה

אבל זה היה הראשון מבין שניים. אגב נדהמתי, אחת מהשתיים או שהכותבים פה מאד מאד מאד רגישים, או שהם חסרים הומור. אני ראיתי את הקטעים וצחקתי למדי. נכון, אינני נוצרי, אולם מאמין אני בישוע המשיח ובקדושת מרים אם האלהים. אולי זה היה מפגר לעשות כמו בגן ילדים - להחזיר להם. אבל שוב, זה נעשה בהומור. והביקורת די לגיטימית לגבי החלטה שגויה לדעתי של הכנסיה. ודבר שני, האם יש פה מישהו שמעולם, מעולם לא צחק על מישהו אחר שנראה לו מצחיק? דבילי? לא מתאים? בגלל אמונתו או בגלל כל סיבה אחרת? קשה לי לתאר שיש אנשים כאלה. שמעולם לא הגיעו למצב כזה שלא צחקו על זולתם. אם יש כאלה, אז אולי באמת מוצדק שתהיה להם ביקורת. אבל מכאן ולהגיד על שליין דברים לא הכי נעימים בלי להכיר את האיש, הדרך רחוקה. ואפילו אם מכירים את האיש, להגיד דברים לא סימפטים כמו שקראתי באחד מהתגובות או יותר מאחת - האם זאת הדרך בא ישוע לימד אותנו? לי נראה שאם ישוע היה צופה בתוכנית היה בהחלט צוחק. אבל מצד שני, אני לא ישוע ככה שאולי אני טועה. אבל דבר אחד בטוח - לא היה נפגע! ובטח שלא כועס.

דראל, לא נראה לי שאלפי נוצרים בארץ חסרי הומור

ורגישים מדיי!! האמת שזה כלל לא הצחיק אותי וכן צחקתי מדי פעם על בדיחות כאלה או אחרות על הנצרות שהם בגבול של הטעם הטוב... אבל זה?!?! בכלל לא מצחיק, זה משפיל, עלוב ומגוחך!! וע אף הערכתי אליך באופן כללי, אני די מופתעת שזה הצחיק אותך! אבל "על טעם וריח אין להתווכח".

ד ר א ל

New member
שלום לייט

עלוב ומגוחך יכול להיות בהחלט מצחיק מאד. אם זה הגיע לידי כך שזה משפיל, לא יודע מה להגיד. לא ראיתי שום דבר משפיל במה שנאמר שם. זאת היתה סאטירה נוקבת. משפיל כנראה אולי שזה היה שפל? פוגעני מדי? מי שנפגע מעיד על עצמו שרגיש הוא. ואולי אני לא רגיש? סביר להניח שלא רגיש. יכולים להגיד לי הרבה דברים פוגעים, אבל בדרך כלל איני נעל, כלומר נדיר מאד שאני נעלב, קשה לי להיזכר שנעלבתי. אז אולי אני השונה פה. ואולי בגלל שאומרים לי שאני סנילי אני לא זוכר? :) בכל אופן אני צריך להתכונן ליום שהוא מאד קשה לאנשים סנילים. - יום הזיכרון. אפרופו יום הזיכרון, מבחינתי הוא יום שאני מלווה את הורי (השנה - רק את אמא) לבית הקברות לקברו של אחי שנפל במלחמת שלום הגליל בלבנון. וכנראה שההומור שלי שחור למדי, כי אני יכול להתבדח על כל נושא שבעולם ולא חשובה מידת רגישותו באופן שאותי משעשע, אבל אנשים אחרים נחרדים.

ד ר א ל

New member
התגובה הראשונה באתר YNET בהתנצלות

נחמדה למדי, מעידה גם היא על חוש הומור

Thoma

New member
אני מניח שהוא לא שמע על דיטריך בונהופר אשר

נלחם בחירוף נפש כנגד המשטר הנאצי, ועל הקדוש מקסימילאן קולבי אשר בחר למות במחנה הריכוז, שני אישים שהצילו יהודים רבים במהלך פיעולתם. הכנסייה הקתולית אינה הומוגנית ותחת כיפתה קיימים זרמים והשקפות רבות. אני הבעתי את מחאתי ואני שינקטו צעדים אמיתיים כנגד החרפה הזו.

איבן Najy

New member
העץ הרע ליאור שליין

"אוֹ שֶׁהָעֵץ טוֹב וּפִרְיוֹ טוֹב, אוֹ שֶׁהָעֵץ רַע וּפִרְיוֹ רַע; שֶׁהֲרֵי בְּפִרְיוֹ נִכָּר הָעֵץ. 34 יַלְדֵי צִפְעוֹנִים, אֵיךְ תּוּכְלוּ לְדַבֵּר טוֹבוֹת וְאַתֶּם רָעִים? הֵן מִתּוֹךְ הַשּׁוֹפֵעַ בַּלֵּב מְדַבֵּר הַפֶּה. 35 אִישׁ טוֹב מֵפִיק דְּבָרִים טוֹבִים מֵאוֹצָרוֹ הַטּוֹב; אִישׁ רַע מֵפִיק דְּבָרִים רָעִים מֵאוֹצָרוֹ הָרָע. 36 וַאֲנִי אוֹמֵר לָכֶם, כָּל מִלָּה בְּטֵלָה שֶׁיְּדַבְּרוּ בְּנֵי אָדָם יִתְּנוּ עָלֶיהָ דִּין וְחֶשְׁבּוֹן בְּיוֹם הַדִּין. 37 מִדְּבָרֶיךָ תִּצָּדֵק וּמִדְּבָרֶיךָ תְּחֻיַּב." לבינתיים ליאור שליין יפרסם התנצלות וכיהודי אני אומר שישוע צדק 23 אוֹי לָכֶם סוֹפְרִים וּפְרוּשִׁים צְבוּעִים, כִּי נוֹתְנִים אַתֶּם מַעַשְׂרוֹת מִמִּנְתָּה וְשֶׁבֶת וְכַמּוֹן, וּמַזְנִיחִים אֶת הַדְּבָרִים הַחֲשׁוּבִים יוֹתֵר שֶׁבַּתּוֹרָה - אֶת הַמִּשְׁפָּט, אֶת הַחֶסֶד וְאֶת הָאֱמוּנָה. צָרִיךְ הָיָה לַעֲשׂוֹת אֶת אֵלֶּה הָאַחֲרוֹנִים וְאֵין לַעֲזֹב אֶת הַדְּבָרִים הָאֲחֵרִים. 24 מוֹרֵי דֶרֶךְ עִוְרִים הָעוֹצְרִים אֶת הַיַּתּוּשׁ בְּמִסְנֶנֶת וּבוֹלְעִים אֶת הַגָּמָל. 25 אוֹי לָכֶם סוֹפְרִים וּפְרוּשִׁים צְבוּעִים, כִּי מְטַהֲרִים אַתֶּם אֶת הַכּוֹס וְאֶת הַקְּעָרָה מִבַּחוּץ וְתוֹכָן מָלֵא גֶּזֶל וְתַאַוְתָנוּת. 26 פָּרוּשׁ עִוֵּר, טַהֵר תְּחִלָּה אֶת תּוֹךְ הַכּוֹס כְּדֵי שֶׁתִּהְיֶה טְהוֹרָה גַּם מִבַּחוּץ.

איבן Najy

New member
תחזקנה ידיכם אחיות ואחים

בעברית: אני מאמין באלוהים אחד, האב הכול יכול, בורא שמיים וארץ, כל הגלוי וכל הסמוי. ובאדון אחד, ישוע המשיח, בן יחיד לאלוהים, אשר נולד מן האב לפני כל הדורות. אל מאל, אור מאור, אל אמת מאל אמת. לא נברא כי אם מולד; עצמו עצם האב ועל ידו נעשה הכל, בעבורנו, בני האדם, ולמען ישענו ירד מן השמיים; ובמעשה רוח הקודש נהיה בשר ברחם מרים הבתולה והיה לאדם. נצלב למעננו, סבל בימי פונטיוס פילאטוס, ונקבר. וביום השלישי קם לתחיה כדבר הכתוב, ועלה השמיימה, והוא יושב לימין האב. ושוב ישוב בהוד לשפוט את החיים ואת המתים ולא יהיה קץ למלכותו. אני מאמין ברוח הקודש, האדון, המחייה, הנובע מהאב ומהבן. לו סוגדים ולו נותנים יקר - כלאב וכלבן, והוא אשר דיבר בפני הנביאים. אני מאמין בכנסייה האחת, הקדושה, הקתולית והשליחית, ואני מכיר בכך שישנה טבילה אחת למחילת החטאים, ומצפה לתחיית המתים ולחיי העולם הבא. אמן. בלטינית: Credō in ūnum Deum, Patrem omnipotēntem, factorem cælī et terræ, vīsibilium omnium et invīsibilium. Et in ūnum Dominum Jesum Christum, Fīlium Deī unigenitum, et ex Patre nātum ante omnia sæcula. Deum de Deō, lūmen de lūmine, Deum vērum de Deō vērō. Genitum, non factum, cōnsubstantialem Patrī, per quem omnia facta sunt. Quī propter nōs hominēs et propter nostram salūtem dēscendit de cælīs, et incarnatus est de Spīritū Sānctō ex Mariā Virgine: et homō factus est. Crucifixus etiam prō nōbīs sub Pontiō Pilatō, passus et sepultus est. Et resurrēxit tertiā diē, secundum Scrīptūrās, et ascendit in cælum: sedet ad dexteram Patris. Et iterum ventūrus est cum glōriā jūdicāre vīvōs et mortuōs: cujus rēgnī non erit fīnis. Et in Spīritum Sānctum, Dominum et vivificāntem, quī ex Patre Fīliōque prōcēdit. Quī cum Patre et Fīliō simul adōrātur et cōnglōrificātur, quī locūtus est per Prophetās. Et ūnam, sānctam, Catholicam et Apostolicam Ecclēsiam. Confiteor ūnum baptisma in remissiōnem peccātōrum, et expectō resurrectiōnem mortuōrum, et vītam ventūrī sæculī. Amen. קרדו מתוך המיסה של באך

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאכן אחרי מעקב עם התפשטות העצומה

הכמה קבוצות שקמו בפייסבוק בין לילה, ואלפים שחברים בהם..אני כן מצדיעה לעולם האינטרנט והחשיפה המטורפת והמועילה במצב זה. השואה היא עובדה הסטורית, עצובה , קשה ומזוויעה, אם מישהו יבחר להתכחש אליה-איש דת או אחר, נוצרי או מוסלמי או בודי, זה עסק שלו ומעניין לבדוק מה המניעים שלו מזה. אבל לעשות קונטרה לאותו אדם דרך הכחשת דת שמונה מליונים ומאות מליונים ברחבי העולם זה טפשות לשמה.. אם בדרך זו חשבו להעלות הרייטינג..אז טעו. אני מציעה לא לצפות בתוכנית הערב בכדי לראות את התתנצלות, ולחכות ללינק שנביא לפה, בדיעבד בכדי לראות את זה. כי זה רק יתן לו אלפי צופים נוספים שיעלו את הרייטנג לערוץ שממילא על סף סגירה כפי שהתפרסם לאחרונה!. תודה לגיבוי..כל נפש ישרה ואדם שפוי ידע שהומור על סוגיו וסאטירה על מגרעותיה..לא צריכים להתעסק בקדשי הקדשים של אלוהים!!

איבן Najy

New member
זה לא פעם ראשונה שזה קורה ולשמחתי לא אצלנו

ז'וזה סראמאגו כתב ספר שלא נאה ולא יאה שאני אזכיר את שמו ואת תוכנו בפורום שעוסק בבשורה . קראתי את הספר לפני שנים רבות וזה היה לפני הפיוס הגדול שלי עם הברית החדשה וכשאני אומר פיוס גולשי הפורום יודעים שלא מדובר בקבלת אמונה דתית זו או אחרת. הספר המדובר היה מועמד לפרס ספרותי מטעם האיחוד האירופי וממשלת פורטוגל נענתה לדרישת הואתיקן להסיר את מועמדותו של הספר. הפסקתי לקרוא את סראמאגו מאז שהשמיע שהשתלח בצורה מכוערת בעם ישראל ובתורת ישראל.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאכן..ובכל מקום שזה יקרה צריך לגנות!

את הפיוס שלך אני מברכת ומוקירה

מוחמד5

New member
ה לא הומור ,זה גועל נפש

רק אדם נחות מסוגל לאשר כזה מערכון. מר שליין !! אתה גועל נפש.

new2008

New member
מה שמקומם הם המאמינים

עורכי דין? תביעה? אלו הכלים להגנת אלוהים? עדיף לנו להתפלל למען העיוורים ולסלוח לאחרים ולא להכריח אותם להתנצל! הם אינם יודעים מה הם עושים כבר נאמר מה ישוע היה עושה במצבים כאלה אה? מתקומם וזועק לעזרת הרשויות או שפונה לאל ומבקש רחמים ופיקחון עיניים לעיוורים! לא צריך להתעצבן בגלל שטויות כאלה שיצחקו..

למעלה