אז הילד רצה גרבים של ברבי

אבא גאה

New member
../images/Emo68.gif אז הילד רצה גרבים של ברבי

אז מה? אז נתתי לו לבחור בחנות גרביים והוא בחר לו שלושה זוגות גרביים בצבע ורוד ועם מיטב הברביות מככבות עליהן עם מיטב מחיוכיהן.... אז מה? אמרתי לעצמי, זה כולה עולה 4.32$ קנדי לשלוש זוגות.... ואז עברנו ליד המעילים ואמרתי לו שהשנה צריך מעיל חדש...הוא מיד הצביע על מעיל סגול מעוטר בכוכבים מוזהבים ובסיום כל שרוול יש כזו פרווה וורודה מבריקה.. עכשיו אני שואל אתכם: מה להגיד? מה לעשות? המעיל עולה 150$ ואני לא מתכוון להוציא סכום כזה רק כי הילד רוצה, מה אם אחרי שהוא יילך עם המעיל פעמיים יעירו לו יותר מידי והוא כבר לא ירצה אותו? לקנות מעיל אחר? מה עם אפשרויות הבחירה של הילד? האם ללכת במעיל סגול מנצנץ ולשמוע את הערות הסביבה ואת החברים צוחקים עליו לא יגרום לו יותר נזק מאבא שמטיל וטו אידיוטי על המעיל? אני יודע שזה נושא שדשנו בו לפני קצת זמן, אבל זו דילמה אמיתית חיה ובועטת. מה לעשות?

Freeda

New member
חשוב ללמד לקבל החלטות

את ילדי לימדתי ללקט ולבחון את הנתונים, לשקול ולהחליט בעצמם, כל השנים ממש מגיל 0. כיום הם עוד באים להתייעץ איתי, וכמעט תמיד כל שנותר לי לעשות הוא לחבק ולנשק ולשבח את היסודיות והתבונה בשיקול הדעת שהם מציגים. זכורה לי הדילמה הפשוטה שהצגתי לבני בגיל שלוש כאשר ביקש שאקנה לו חפיסת שוקולד בצורת גמדים, במחיר מופקע להחריד. לקחתי את החפיסה ביד אחת, וחפיסת שוקולד מלבנית באותו מחיר במשקל פי 4, הסברתי לו את הנתונים, וביקשתי שיבחר. הילד קבע שציור הגמדים ממילא נזרק לפח, ובחר באריזה הגדולה. צחוק צחוק - היום הוא דוקטור לכלכלה. לגבי המעיל, אני הייתי מציגה לילד כמה אופציות, מראה לו מה לובשים ילדים אחרים בני גילו, ובונה כמה חבילות במחיר 150 CAN$ כל אחת. ושיחליט בעצמו. אולי המעיל הנוצץ הוא משאת נפשו (אילו הייתי במקומו זה מה שהייתי בוחרת כמובן ולא יעזור שם הגיון - בדוק) חיבוקים יערה

אבא גאה

New member
מותק שלי, אולי בת"א קונים מעיל

ב 50$, ועוד נשאר כסף לגלידה (כי חורף בארץ ראוי שיהיה לו גלידה ביד) פה, כשיש -28 מעלות כולם מעדיפים שהילד יהיה עם מעיל של 150$ ורוד, סגול או כתום......העיקר שישמור על הילד נושם...

"זה יקר מדי"

זה מה שאני אומרת לו, כשהוא מגיע בעיניים בורקות עם הסחורה הכי מפתה בחנות. לגבי פרטי לבוש 'של בנות', נראה לי שאומר לו שבנים בד"כ לא נוהגים ללבוש בגדים כאלה, ושאולי ילדים אחרים יגיבו על זה בלעג, אבל אם הוא בוחר להתעלם ממה שהם אומרים כי זה מה שהוא חושב שעושה לו טוב, אני מקבלת את בחירתו בשמחה. כמעט אמרתי לו את זה פעם, אלא שפלג אחר של המשפחה הטיל וטו החלטי ("את זה לא!") וסגר ענין, אז לא באמת יצא לי. בעיקר בגילו הרך, נדמה לי שילדים לא עושים משום דבר ענין גדול, אם מציגים להם הדברים כפשוטם. לא כשהמתוקיק הגיע לגן מחופש בימים של חול (בד"כ לגיבור-על,או חיה טורפת), ולא כשהוא מתרוצץ שם בבגדי נשים ששלף מארגז התחפושות של הגן.

אבא גאה

New member
לפרידה וטוסבהינדא

וברור לי שלו תינתן הבחירה לילד הוא יבחר בסגול המנצנץ (זה באמת יותר מרשים) אבל עם כל הכבוד לחופש הבחירה, הילד עדיין לא לגמרי מכיר את חוקי החברה, ולא שהחוקים כ"כ חשובים בעיני, אבל לו יבחר בסגול הסגול ההוא, סביר להניח שיצחקו עליו וסביר להניח שלא יהיה לו נוח לבוא יותר ככה וסביר להניח שאצטרך לקנות מעיל אחר. ואני שוב אומר, לכשיהיה הילד בן שש או שבע ויחליט נאמר שלמרות כל הילדים בביה"ס הוא שם על כולם כבד קצוץ והוא רוצה ללכת עם שמלה, אז תפדל...שיילך איך שבא לו, אני אבטיח לו שאבוא לדבר עם המורה לו יאמרו לו משהו... אבל עכשיו? הוא בן 3......

Freeda

New member
לא הבטחתי לך גן של ורדים

השאלה הבאה היא עד כמה ולכמה שנים הוא יזכור את המעיל הנוצץ הזה שלא קנית לו כי התחשבת באחרים. אם הוא בן 3 בלתי זוכר קיפוחים - זכית. למה נדמה לי שחינכת אותו להיות מודע לעצמו, רגיש, מביע את דעתו, וזוכר קיפוחים ? כדאי לעניות דעתי הבלתי קובעת לשתף אותו בדילמה בין מעיל נוצץ והערות לא נעימות, ומעיל "רגיל" ושקט סביבתי. ראשית - תיהנה מחוכמתו התמימה והבלתי מכוסחת בגיל הזה. שנית - אם הוא יחליט, סבירות גבוהה שלא תיווצר תחושת קיפוח. לא מבטיחה שזה יעבוד, אבל תודה שהניסוי מעניין
חיבוקים יערה

אבא גאה

New member
אבל דווקא יש לי גן של ורדים

ה"בעיות" הללו הן קוצים קטנטנים בקצה של הגבעול - לא נחשב! את חושבת שווה לשתף אותו בדילמה ולהסביר לו שיצחקו עליו? האם זה לא יגרום לנזק? הוא הרי לא יבין למה יצחקו.... נראה לי שאני אבחר בנתיב הקל והשנה פשוט אומר לכל המעילים הנוצצים לא "כי זה יקר מידי" (ולא חשוב מה המחיר) והשנה הבאה כשהילד יהיה בן 4 וחצי ומבין בנבכי החברה (אני מסתמך על דבריה של הרבנית הידועה הנסיכה פיונה) ואתן לו לבצע החלטה שקולה אז.... הניסוי מעניין - מודה!

Freeda

New member
הצפור הצבועה

לא - ממש לא מציעה להקריא לו את הספר של יז'י יוז'ינסקי. אבל אפשר לשאול, כבר בגיל הזה, מה ילדים עושים למישהו כשהוא שונה. לא לקבוע מסמרות לגבי הדילמה מה לעשות עם זה. אבל על הילדים כבר עתה להיות מודעים לקשיים ולהתמודדויות המצפים להם בחיים, אפילו בגין דבר פעוט כמו מעיל סגול נוצץ. ותמיד בסוף אפשר להגיד "זה יקר". וכשהזאטוט יתפוס אותך בקניה גחמתית יקרה אל תגיד שלא הזהרתי אותך. מה הרבה יותר חשוב מהתשובות הנכונות ? השאלות הנכונות חיבוקים יערה

אבא גאה- חשבתי עליך

לפני כמה זמן (כן, אז כשהתעטשת
): חיפשתי ב Amazon ספר שנקרא Lesbian Raising Sons ויש שם דוגמית של 10 עמודים מהספר (שאם הבנתי נכון הוא אוסף סיפורים), ודווקא הסיפור שמובא שם יכול לדבר אליך. בטח לך הרבה יותר קל להשיג את הספר מאשר לנו הלבנטינים
. ואם מישהי כאן מכירה את הספר (או שעלי לשאול- אם מישהי כאן בכלל מצליחה להכנס לתפוז בימים האחרונים)- אני אשמח לשמוע עליו ביקורות.

למעלה