איריס מזרחי - האשה

siv30

New member
מדברת מהרחם?

הפסקה הזאת בכתבה כבר העלתה בי שאלות קשות: מה זה מדברת מהרחם? ואם אין לאישה רחם (כי הוציאו לה אותו) היא לא אישה או היא לא פמניסטית או אולי היא לא שניהם גם יחד. הזיהוי הזה של אישה= רחם רק מעצבן אותי וגורם לי לאנטגוניזם חזק. מעבר לזה אני בוודאי לא אישה על פי אמות המידה של הכותבת:בנוסף לתכונה המופלאה שלה לדבר מהרחם, " היא מבינה בלחיצות ידים" (אני לא), "היא ילדה 7 ילדים" (אני בוודאי שלא) ואלוהים ישמור עדיף שלא להתקרב אליה כי היא גורמת לכוויות. מעבר לכל אני שונאת אנשים שמאחרים (שעתיים!!!) זה מצביע על חוסר רצינות וזלזול. והכי מעצבן אותי שהיא משתמשת ברקע שלה כתירוץ למה שהיא. http://images.maariv.co.il/cache/ART532625.html נו שויין, ככה לא בונים חומה.

שש שבע

New member
דוקא הסכמתי עם רוב הדברים שלה.

אבל גם אני שונאת שמאחרים, זה מראה על שחצנות, או חוסר אפשרות לנהל את הזמן... שזה קצת מוגבלות הייתי אומרת...

מצאה חן בעיני.

ואז מה אם היא ילדה 7 ילדים? כאשה שאין לה ילדים בינתיים אני מסתכלת על זה בפליאה ובהערצה מסויימת. והאומץ הזה, לחיות כפי שאת מוצאת לנכון הוא נדיר וראוי להערכה. מעצבן שהכתבת מנסה לתייג אותה שלא לצורך בתיוגים מפליאים יותר ויותר- רחם, מטבח, לימור. בשביל מה זה צריך, כמו שאומרים בפולנית? למה כל כך קשה לבילי מוסקונה הזו לקבל מישהי שיש לה מודעות מזרחית, "ובכל זאת" מתנסחת היטב , שהיא די-ענייה ומראש פינה "אבל" מעיזה לרדת על המרכז הבטוח-בעצמו, שמרשה לעצמה ולסביבה להיות לא-יפים "אבל" יש לה דעה והיא דואגת שישמעו אותה? מהדברים של איריס מזרחי נראה שאצלה כל אלו הם לא "אבל" ואינם סותרים, אלא באים מאותו מקור. מוסקונה ניסתה לפרק אותם לסתירות, אולי כי מזרחי מאיימת גם עליה ואולי כי היא רצה להקל על קוראייה, שלהם היא כנראה מייחסת תפישה שלפיה מזרחית וענייה=אותנטית אך מוגבלת=חסרת זכות ויכולת להכנס למרחב הציבורי, וודאי לא להביע דעה מנומקת הייטב. ואשר לאיחור- אכן מעצבן אך לא בטוח שלו המאחרת הייתה אישה ש"יש לה סיבה לאחר" כי היא סלב/מנהלת בנק/וכו' , זה היה נכנס לכתבה.

שש שבע

New member
אז מה אם היא ילדה 7 ילדים?

אז מה? מה זה נהפך למשהו נחות? איפה פריצקי איפה שאחנוק אותו במו ידי. אני ילדתי 8 ולו יכולתי היתי יולדת 18. אני גם שונאת סיגריות ועשן, שונאת לעמוד ליד מאפרות חיות, אבל שתעשה מה שהיא רוצה אם זה לא היה אירוני היתי אומרת עליה "אחלה גבר"

אהבתי את ההפרדה שעשית

בין איריס מזרחי לבין בילי מוסקונה לרנר.. לא בטוחה כלל שקשה לה לקבל; מה שלי ברור זה שבילי מוסקונה היא מקצוענית.. למה? כי היא התנסחה באופן שיעורר תגובות, שבו הדעות על מושא כתבתו חלוקות כמו אלו שראינו כאן.. הכשרון שלה מתבטא ביכולת שלה ליצר מצב שבו קוראיו אינם אדישים.

siv30

New member
אבל למה התיוג הזה?

אישה = רחם, ילדים ועוד כמה סטראוטיפים בלתי נסבלים. או קיי היא אישה דעתנית, אבל היא היתה יכולה להיות כזאת גם בלי כל הדברים הנלווים כמו "כוויות".

שש שבע

New member
אני חושבת ש"רחם," זה מחמאה לאישה,

ואני לא נעלבת אלא גאה, שיגידו שאני אינקובטור לילדים שלי,ף גם מספיק, הרי זה דבר ענקי מאין כמוהו.

יונית א

New member
"רחם" בפני עצמו אינו עלבון-

מאידך "חושבת מהרחם" או "כותבת מהרחם" ..זו אמירה שאינה מוצאת חן בעיניי. כלומר לא ראיתי עד כה שמציינים לגבי גבר כלשהו שהוא "שר מהזרבובית" או "חושב מתאי הזרע". רחם הוא איבר שמטרתו ברורה. אינו משמש (חוץ מספרי מדע בדיוני) לפעילות אחרת.

siv30

New member
יונית הרסת אותי רק עכשיו קראתי

את התגובה שלך. בגלל זה הכתבה הזאת עיצבנה אותי, שתפנה לאינטיליגנציה שלי לא לרגש שלי המצב יראה הרבה יותר טוב.

למעלה