בנות באימונים.....ובזירה...

../images/Emo68.gifבנות באימונים.....ובזירה...

מ...http://www.iwomen.co.il/show_article.asp?article_id=88417,msn=no הצלחת סרטו של קלינט איסטווד "מליון דולר בייב" מאיר קרן זווית חשוכה בדרך כלל – אגרוף נשיי. אז נכון שבנותיהם של המתאגרפים האגדיים מוחמד עלי, וג'ו פרייזר עוסקות בספורט זה באופן מקצועי ומאבקים שלהן זוכים לפרסום רב, אך הנושא בכללותו, מעורר ויכוח וחוסר הסכמה בולט. איגרוף מזוהה עם תוקפנות, אלימות ויש האומרים אפילו חוסר אנושיות, מה שאינו עולה בקנה אחד עם דימוי נשיי. גם חסידי הספורט אינם משלימים בקלות עם כניסתן של נשים אל בין חבלי הזירה: יש הרואים בהן מי שלוקות בהפרעה נפשית או שאינן בטוחות במינן. הסופרת האמריקאית לאה האגר כהן חיברה ספר מרתק ומצליח : "ללא התנצלות- נשים והתשוקה ללחום" כוללת בספרה את תולדות הספורט והויכוח. כמי שנשבתה בקסמה של הזירה היא מיטיבה לבטא את קולן של המתאגרפות עצמן. אלה המתמודדות עם אמונות תרבותיות מגוונות, נתמכות ונלעגות ע"י הפמניסטיות ומתנגדיהן, חשופות ללעג ולאזהרות חוזרות ונשנות של הממסד הרפואי. טים דלברג עתונאי באסוסייטד פרס כותב:... הוליווד יכולה לגרום לך לצחוק, לבכות, לחשוב, בחשכת אולם הקולנוע היא יכולה אפילו לגרום לך להאמין במשך שעתיים... אך המציאות בדרך כלל שונה בתכלית. לוסיה ריז'קר המגלמת את "דובה כחולה" המתאגרפת "הרעה" בסרטו של איסטווד לא קיבלה אוסקר על תפקידה בסרט, גם לא מליון דולר. היא אמיתית מידי לטעמה של הוליווד. ריז'קר גילתה במהלך הקריירה שלה שנשים לא משלמות על מנת לחזות בנשים המכות נשים אחרות ואילו וגברים מעדיפים לראות אותן מחליקות בבוץ ולא מדממות ומכוערות, כך שדימוי המליון דולר מופרך מעיקרו: הענף הזה אינו מגלגל מליונים. אפילו ריז'קר הנחשבת לאשה המסוכנת ביותר בעולם, ומבקשת שיתייחסו אליה ברצינות כאתליטית מצליחה בקושי "לגמור את החודש". היא נחשבת לבעלת פה גדול ומשמיצה את המתחרות: המוחמד עלי של הנשים. אז מה גורם להן לנערות ונשים צעירות לצאת נגד כל המוסכמות לחטוף ולהחטיף? מניין הן שואבות את מאגרי האנרגיה והרגשות הנדרשים לאגרוף? מהו הפרופיל הסוציולוגי והפסיכולוגי שלהן? האם באמת יש פתולוגיה מאחורי אגרוף נשיי כפי שטוענים רבים? על שאלות אלה ורבות אחרות ננסה לענות בכתבה הבאה.

עכשיו לשאלות....

מה אתם אומרים על זה.... הייתי שמח גם לשמוח חוו"ד נשיות בנוסף... יניב

קצת על קיק בוקס ונשים,

קיק - בוקס והמין הנשי לא פעם נתקלתי בשאלה מהסוג של: קיק בוקס לא גברי מדי בשבילי? כן,זו מסוג השאלות הנשאלות לא פעם ע"י נשים,אנסה פה לעמוד בקצרה על היתרונות והחסרונות באימוני קיק-בוקס לנשים. יתרונות האימון: 1. מעניק תחושת ביטחון עצמי. 2. מקנה לך ידע בהגנה עצמית. 3. מעצב ומחטב את הגוף. 4. מפתח את סיבולת הלב,ריאה. 5. מפתח סיבולת שריר. 6. מפתח גמישות ואת טווח עבודת השריר. 7. מחזק גידים ורצועות בגוף. 8. מגדיל את טווח תנועת המפרקים בגוף. 9. מפתח את יציבות הגוף. 10.מפתח קואורדינציה. חסרונות: החיסרון היחידי הוא למעשה פציעות ו"סימנים כחולים". כעיקרון על החיסרון הנ"ל ניתן להתגבר ע"י לבישת ציוד מגן וע"י כך למנוע פציעות מיותרות,אך בל נשכח כי כל ענף ספורט עלול וגורם לפציעות כגון מתיחת שריר,נקע וכדומה.מצד שני חוסר העיסוק בספורט גורם לבעיות הרבה יותר חמורות כגון:בעיית השמנה,כולסטרול גבוה,בעיות נשימה,מתחים נפשיים וכדומה. כמובן גם כי קיימת האפשרות לעסוק בקיק-בוקס לשם הספורט והכושר ולהתאמן בתוכנית עבודה אישית ללא מגע פיזי באימון עם בני זוג וע"י כך להימנע מפגיעות. בשנים האחרונות מושך אליו הקיק-בוקס,נשים רבות,חלקן בשביל הספורט שבדבר וחלקן אף לתחרויות ואליפויות.הקיק-בוקס מספק את כל עבודת הכושר הנדרשת ואינו פוסח על אף קבוצת שרירים בגופנו,נשים וגברים מרגישים את השינויים החיוביים בגופם כבר אחרי מספר אימונים. האימונים אינם "מנפחים" שרירים כי אם מחזקים ומגמישים אותם וכך למעשה נוצר החיטוב בגוף,ההורדה במשקל גם היא נגזר של האימונים ובכלל כל מערכת חילוף החומרים בגוף מתפקדת בצורה טובה ונכונה יותר,דבר המשרה על המתאמנות הרגשה נעימה,רוגע נפשי או במילים אחרות שלוות נפש. כמובן שמומלץ להיוועץ ברופא לפני תחילת האימונים!!!

Pyongwon

New member
נחמד, נחמד. אבל אפשר לומר זאת לגבי

כל סוג של אומנות לחימה, נכון? אני נראית שברירית, (נכון אור? :) ) וגם כל החברה של הטאקוונדו. אבל במצב של קרבות... נו, את התוצאות אתם כבר מכירים...:) ג'ס.

dascalu jacob

New member
עם כל הכבוד לטאקוונדו ויש לי כבוד

אין מה להשוות מה שעוברת מתאגרפת בדרך לזירה באימונים ובזירה עצמה לעומת מה שעוברת ספורטאית מענף הטאקוונדו. כמות המגע לכל פרק זמן נתון גדולה פי כמה וכמה, עוצמת החבטות והאינטנסיביות של הקרב בכל פרק זמן נתון גדולים פי כמה וכמה. הכושר הכללי הנדרש גדול פי כמה. זה שני ענפים שונים לגמרי מכל הבחינות למרות שבתחילת הדרך היה דימיון חשיבתי בין הטאקוונדו התחרותי לאיגרוף החובבני.

מעוללה

אבל אצלינו אנחנו רק זכרים, זה ל שמהו שעושה לי טוב............... זה עושה לי רע............ מתאים לי שיבאו להתאמן קתץ, אתן לכן לנצח;)

אצלנו יש הוכחה מנצחת......

הגר שמואלפלד.... היא כל הזמן מתאמנת עם בנים, בחורה קשוחה מאוד, יודעת את העבודה, ויודעת להרביץ.... יניב

למעלה