גיבורים צעירים או מבוגרים?

Rivendell

New member
../images/Emo68.gifגיבורים צעירים או מבוגרים?

אתם מעדיפים לקרוא על גיבורים צעירים, כאלו שקרובים אליכם בגיל, או שאתם מעדיפים גיבורים מבוגרים יותר, שעולמם שונה משלכם? עם איזה סוג קל לכם יותר להזדהות?

tam1989

New member
../images/Emo177.gifזה די תלוי...../images/Emo176.gif

לפעמים אני מעדיפה גיבורים בגילי כי עברתי חלק מהדברים שאני קוראת עליהם וקל יותר להזדהות איתם אבל מצד שני אני מוצאת שגיבורים מבוגרים הם יותר מעניינים ומסקרנים ורב הספרים שאני קוראת הם על מבוגרים. בקיצור אני מעדיפה גיבורים מבוגרים.

אמממ...

לי לפחות, מה שמשנה זה פחות הגיל אלא יותר האופי וההחלטות שהגיבור לוקח...

The Mad Hatter

New member
....

אם הספר כתוב בצורה אמינה, הגיל של הדמויות לרוב לא משנה, אבל תהיה לי העדפה לדמויות לא מבוגרות מידי ולא צעירות מידי, כאלה שהגיל שלהן מעורפל יותר, אולי. בדרך-כלל אני מעדיפה דמויות שהן לא בדיוק בגיל שלי אלא כאלה שקצת מבוגרות יותר. בגילאי 20-30, נניח. קצת מוזר לי לכתוב את ההודעה הזו. בכל פעם שאני מתכוונת לכתוב שדמויות בגילאים מסוימים לא מעוררות אצלי הזדהות, אני נזכרת בדמויות בגיל דומה שכן הזדהתי איתן. אני כבר לא יודעת..P:

1אריאדנה

New member
זה לא ממש משנה...

כל עוד הדמות כתובה בצורה טובה ואמינה, קל לי להזדהות איתה.

ממרום שנותיי...

ניסוח השאלה פונה בעיקר לצעירים שבחבורה,ובכל זאת-ממרום 27 שנותיי,וכמי שאוהבת לקרוא ספרות "מבוגרים",ספרות נוער ואפילו ספרים לילדים ממש,אין לי תשובה חד משמעית משום סוג.אין לי שום בעיה להזדהות עם דמות של ילד/ה או נער/ה וגם לא עם דמות של מישהו מבוגר ממני בהרבה.למעשה,כשאני חושבת על זה,דוקא ספרים שמתיימרים לייצג את גילי מפריעים לי לפעמים-או כי הם לא מייצגים או כי אני לא מייצגת... מה שכן,אני זוכרת שכילדה אהבתי לקרוא ספרים שגיבוריהם גדולים ממני-בעיקר בנוגע לתקופת הסמדר שיר-גלילה רון-פדר למיניהם,ספרים שהיום אני לא מעריכה והיום גם אין לי כל עניין בהם,אבל בנעוריי אהבתי מאוד ולכן כבודם במקומם מונח.בז'אנר הזה,בגיל -13-12 נהנתי לקרוא על בני 16-17-18,אולי מפני שזה היה השלב בו רמת הספרים האלה התאימה לי,אולי אז ה"גדולים" נראו לי ממש גדולים,לא יודעת.

Athaclena

New member
זה לא מה שמשנה לי

זה האופי והאישיות. האמת שאין לי דוגמא כל כך טובה בספרים... אני לא חושבת שהגיל משפיע עלי במיוחד, וחוץ מזה גם הגיל שלי משתנה

למעלה