עוגת ברבי

2hila2

New member
../images/Emo68.gifעוגת ברבי

אני רוצה לפסל(פעם ראשונה)בבצק סוכר ולהכין עוגת ברבי. אני מעדיפה לפסל ממש את הבובה ולא לשים מפלסטיק. אשמח לקבל עצות/הצעות/טיפים לשלבי העבודה החל מבניית הבובה עצמה דרך החיבור שלה לעוגה(שלא תיפול חלילה) ועד רעיונות לעיצוב השימלה. מודה מאוד מאוד למתייחסים. העוגה היא ליום שבת...
 

brownie65

New member
יש לך נסיון כלשהו בפיסול ?

אם לא - יהיה מעט קשה ללמד אותך בכתיבה כיצד לפסל בובה. בואי ננסה ללכת שלב -שלב: את מתכוונת להכין עוגת ברבי כשהעוגה היא החצאית של הברבי? אם כן, באיזו תבנית את מתכוונת לאפות את העוגה? עם חור/ללא חור?
 

2hila2

New member
../images/Emo178.gifאת העוגה...

אני מתכוונת להכין כך: על בסיס של עוגה מרובעת מצופה בבצק סוכר להניח עוגת קוגלהוף(ככה קוראים לזה?)עם "חור" ואז לחבר את גוף הבובה. צפיתי בהמון תמונות של עוגות בובות למיניהן ויש לי מעט נסיון בפיסול- אם כי לא בבצק סוכר- אלא בפימו, פלסטלינה ... אשמח להוראות מכוונות כדי שאוכל להתחיל במקרה הכי גרוע- למקרה שאכשל כישלון חרוץ- יש לי גוף פלסטיק של ברבי...
 

brownie65

New member
אם יש חור התבנית

מה שאני הייתי עושה זה להכין תמיכה כלשהי לגוף, במקום רגליים - גוש של בצק סוכר. לא הייתי מניחה את החלק העליון של הגוף על החור, כי הוא עלול להתמוטט לתוך החור. הייתי מצפה תחילה את העוגה/החצאית, אחר כך הייתי מתחילה לבנות את החלק העליון של הגוף (מבצק עם מעט CMC), מעצבת אותו רזה וארוך בהתאם לברבי, ונועצת פסטה עבה וארוכה כך שתחבר בין החלק העליון של הגוף שפיסלת לבין התמיכה שבתוך החור, כך שהפסטה תבלוט ואפשר יהיה לנעוץ בה את הראש. אל תשכחי לפסל חזה - ועליו יבוא חלקה העליון של השמלה - סטרפלס או משהו דומה. מחברת ידיים רזות, ארוכות ועדינות וראש (רצוי עשוי מתבנית, למראה הכי קרוב לברבי אמיתית). אח"כ גימורים ושיער. מקוה שלא שכחתי משהו... בהצלחה!
 

2hila2

New member
תבנית?

קראתי פעם איזשהו הסבר על כך. אשמח לקבל הפניות או הסבר חוזר. סה"כ נראה לי שהבנתי... האם יש נקודות תורפה שאני צריכה להיזהר מהן?? את החלקים- איך הכי כדאי להצמיד זה לזה? והאם אני גם מאחדת אותם ממש זה לזה? שוב הממממון תודה!
 
למעלה