שאלה של מתחילים

תירתיר

New member
../images/Emo68.gifשאלה של מתחילים

בספקטרום אני ממש לא מתחילה
אבל לאחרונה התחלתי להתעניין בתזונה, תוספים וכולי. אני שואלת דווקא לגבי בני הצעיר שאינו בספקטרום, אבל הוא ילד די היפראקטיבי, שלצערי גם מרביץ לילדים (בן 4) התזונה שלו די גרועה- הוא פשוט סרבן אכילה ולא אוכל בכלל ירקות ופירות. הוא אוהב לאכול רק דברים מפוקפקים. והוא גם נראה צעיר בשנה מגילו. מבחינה בריאותית הוא מהילדים המנוזלים, ויש לו ירידת שמיעה די משמעותית. כרגע אנחנו בטיפול הומאופטי עם שיפור בנזלת אבל השמיעה עדיין "בקרשים". ההומאופטית המליצה להוציא מהתפריט מוצרי חלב וסויה- מאוד קשה ליישום. (הוא מת על מוצרי חלב, ובעצם אין תחליף אם שוללים גם סויה) איזה תוסף תזונה מומלץ במצב כזה?

ברוכה הבאה

קשה לאבחן דרך האינטרנט... כל תשובה שאתן לך תהייה חלקית ומנוחשת. אני מציעה שתתחילו מקריאת מאמרי הפורום. אחר כך, אני ממליצה שתיצרו קשר עם מלווה מאלה המנויים במאמרי הפורום או תלמה. מלווה כזה יכיר אתכם ואת הילד, יוכל לערוך בדיקות ולבנות תוכנית מותאמת אישית. במקרה של היפראקטיביות אני הייתי חושדת באלרגיות ורגישויות מזון, בפרט לנוכח מה שאת מתארת. יש כמה דייאטות שנועדו לטפל בהיפראקטיביות - בעיקר דייאטה נטולת סוכר לבן וממתקים (שוקולד הוא בעייתי מאוד), ודייאטת פיינגולד שמורידה מזונות עם סיליצילאטים שיש הורים שאומרים עזרה להם מאוד. אלימות יכולה להיות קשורה גם לאלרגיות ורגישויות, גם לטפילי מעיים, וגם לשורה של דברים אחרים. בדרך כלל, כשאנחנו מטפלים, אנחנו לא מטפלים סימפטומתית אלא מערכתית. מחפשים מה השתבש במערכת ומטפלים בזה, ואז סימפטומים נפתרים או משתפרים - לא פעם כמה סימפטומים לכאורה בלתי קשורים במקביל. ההמלצה להוציא מוצרי חלב וסויה מהתפריט היא טובה. אם קשה לכם להחליף את התזונה כרגע, אני הייתי מתחילה מאנזימים (אנא קיראו את המאמר בנושא). ניתן לקנות אנזימים איכותיים אצל יעקב מהפורום או אונליין, האנזימים של יוסטון. במקרה שלכם הייתי נותנת את האנזימים עם כל ביס שהילד אוכל, כולל חטיפים. אחר כך, הייתי שוקלת ברצינות החלפת התזונה לתזונה בריאה יותר, בלי שטויות ועם אוכל מלא. אני מודעת לקושי אצל ילדים שאוכלים רק שטויות, אבל תאמינו לי שאתם לא הראשונים. יש גם קשר סיבתי בין אכילת שטויות לאי אכילת אוכל מזין, כמו ירקות ופירות. משום מה, כשמורידים מהתפריט דגנים ועמילנים - בעיקר אלה עם הגלוטן - הילד נפתח לסוגי אוכל אחרים. מניסיון
. ובלי תזונה טובה, יש גבול עד כמה התוספים יכולים להועיל. לכן הם נקראים תוספים, ולא תחליפים. אילו עוד פרטים את יכולה (או מוכנה) לחלוק לגבי הילד? איך היציאות שלו (תדירות, מירקם, ריח)? האם הוא נוטה לאלרגיות? האם ההיפראקטיביות נוטה להופיע יותר בזמנים ובמקומות מסויימים? אחרי מזונות מסויימים?

תירתיר

New member
קצת פירוט

הילד לא בדיוק היפראקטיבי. כשהוא מקבל יחס אחד על אחד הוא פורח ומקסים, הבעיה היא שהוא רוצה יחס כזה כל היום... ככה הוא, נסיך מפונק ובן זקונים. בגן- אין יחס אישי והוא עושה הרבה שטויות. הידיים שלו כל הזמן עפות לכיוונים לא רצויים, והוא מרביץ בעיקר לקטנים ממנו. זה קורה גם בגן שעשועים- ושוב, הוא לא ירביץ לגדולים אלא רק לילדים קטנים וחסרי ישע. זה לא קשור לתזונה לדעתי אולי זה ממקום יותר רגשי. (להרגיש עליונות) במחשב יש לו ריכוז מדהים. לא איכפת לו להיות יום שלם במחשב, שזה כמובן רע מאוד. והוא גם מוכשר לגילו- יודע לעשות פאזלים של 50 עד 100 חלקים בקלי קלות. הוא גם טוב בדברים כמו "קליק" ולגו. לגבי היציאות שלו אין לי הרבה מה להגיד. סטנדרטי. הוא אוהב לשתות די הרבה (יחסית אלי בכל אופן) ותמיד כשרעב יבקש לחם עם משהו (למשל עם קוטג', שוקולד, מיונז, גבינה צהובה) ארוחות סטנדרטיות הוא מסרב לאכול. מקסימום יאכל כמה כפות אורז או פסטה, בלי מנה עיקרית. אין לו בעיה לאכול לחם מלא. לא ידוע לי על אלרגיות אצלו. חוץ מהקאות קבוע כשנוסעים. הנזלת אצלו מגיל אפס, יש לו שקדים מוגדלים מאוד ושקד שלישי מוגדל, וכמובן הנוזלים והקושי בשמיעה. קראתי קצת על האינזימים- למה אני אמורה לצפות? מה יקרה לו מזה? והאם זה יכול לסתור את הטיפול ההומאופטי?

אענה כמיטב יכולתי

אני מקווה שאחרים בעלי ידע ישלימו. לעניין הרגשי אני מעדיפה לא להיכנס בפרוטרוט, זה לא שייך בדיוק לנושא הפורום ויש לי גם דעות לא מקובלות בנושא (אני אישית לא חושבת שיום שלם במחשב זה כזה רע... או שילד שרוצה יחס של אחד על אחד ובלעדיו הוא אלים הוא נסיך מפונק). רק לידיעתך, גם עניינים רגשיים עלולים להיות קשורים לתזונה. אולי לא כגורם בלעדי, אבל זה בפירוש משפיע. לגבי נושא השתייה - האם בדקתם בעיית סוכר? נראה שהילד ניזון בעיקר מעמילנים. הרבה ילדים כמוהו הם בדיוק הילדים שנשכרים הכי הרבה מדייאטה שמצמצמת את כמות העמילנים. אלרגיות מזון בודקים בדייאטת אלימינציה (באמת הגיע הזמן לכתוב על זה מאמר....). לרוני אנטן המנויה ברשימת המלווים במאמרי הפורום יש ניסיון רב בדייאטה כזו. אחת הדרכים לטיפול היא דייאטת רוטציה, אבל דייאטת רוטציה היא דייאטה מסובכת למדיי, אז בואי נניח את זה בצד לרגע. אני כן מציעה שתקראי את המאמר על דייאטת רוטציה כי יש שם מידע על אלרגיות ורגישויות. בשל תופעת ה"מיסוך", יש אפשרות שלילד יש אלרגיות שאתם לא מודעים אליהן, ושיתגלו באלימינציה. לגבי אנזימים - הטעם שלהם די מגעיל, אז יש לצפות להתנגדות. אנזימים בטעם סביר הם האנזימים בצורת סוכריות של יוסטון. אם לילד יש טפילי מעיים, ייתכן שעם מתן האנזימים תראו בהתחלה התדרדרות בתיפקוד ובהתנהגות, כתוצאה מכך שהטפילים מתים ומשחררים רעלנים לתוך הגוף. התופעה הזו אמורה להימשך לא יותר משבוע שבועיים, וזו ירידה צורך עלייה - אחר כך תראו קפיצה בהתנהגות ובתיפקוד למקום טוב יותר משהיה קודם. יש גם סיכוי שהילד ייפתח למאכלים וטעמים חדשים. לגבי טיפול הומאופתי - אני מציעה שתשאלי את המטפל שלך. הפורום אינו מקום לדיון בטיפולים הומאופתיים היות שאלה אינם טיפולים ביו רפואיים.

למעלה