לתת כתף,לתמוך עת צרה

../images/Emo68.gif../images/Emo193.gif../images/Emo194.gifלתת כתף,לתמוך עת צרה

בוודאי ניתן לספור יותר משעל כף יד אחד שהייתן בסיטואציה בה תמכתן חברה עזרתן נתתן עיצה מועילה.
האם יש איזו עיצה שנתתן למישהי ששיפר את חייה?
האם עזרתן למישהו וחייה הישתנו?
האם תמכתן במישהי,ובלעדיכן היא לא היתה במקום טוב יותר?
אתן מוזמנות לשתף
 

מממאיה35

New member
לתת עצה

למרות שהיתי במקומות בהם נתמכתי, וכביכול אני יכולה לתת מלא עצות איך לצאת משם, כשאני תומכת במישהי - אני לא נותנת עצות. זה הדבר הכי מעצבן שאפשר לקבל כשרוצים תמיכה. מה שאני כן נותנת זה הקשבה וחיבוק. כל השאר- מה שהנתמכת תרצה - אני אעשה, אדבר, אגיד.
 

nataly36

New member
עזרתי ודחפתי חברה לעבור עבודה.

אני ממש שמחה בעניין הזה. היה לה ממש רע. אבל היא חששה - שלא בצדק. כי היא בעלת מקצוע ממש מבוקש והיא טובה בו.... כיום היא בעבודה אחרת - וכל כך שמחה.... פרט לזה, אני לא חושבת שיש לי כזו השפעה דרמאטית על חברות..... זה כתף פה ושם.... לא דראמות של שינויי חיים!
 
ערכה של חברות בין נשים

הגיע במייל. Subject: FW: על חברות עכשיו זה רשמי: החברות שלך טובות לבריאות! מחקר אמריקאי מוכיח את מה שאנחנו מרגישות באינטואיציה כבר מזמן: לחברות שלנו יש ערך > בריאותי. אל תזניחו את החברות > גייל ברקוביץ, מיוחד ללאשה > חקר מהפכני שנערך באוניברסיטת קליפורניה > בלוס אנג'לס, ארה"ב, קובע כי חברויות בין > נשים משמעותיות יותר ממה שנהוג לחשוב. > במחקר התברר, כי נשים מגיבות למתחים > באמצעות הפרשת שורה של חומרים כימיים > במוח, ואלה גורמים להן ליצור ולתחזק > חברויות עם נשים אחרות. החוקרים סבורים כי > בילוי עם חברות יכול לשמש תרופה של ממש > למצוקות הגופניות, שנגרמות לרובנו כתוצאה > מלחצים בחיי היומיום. > גברים בורחים, נשים מתחברות > "הסברה המקובלת בקרב מדענים, עד לפרסום > תוצאות מחקר זה, הייתה שאנשים חווים מתח > נפשי ואז מפריש גופם הורמונים שגורמים להם > להילחם או לברוח במהירות האפשרית", מסבירה > ד"ר לורה קזין קליין, מרצה לביו-התנהגות > ובריאות באוניברסיטת פן האמריקאית ואחת > מעורכות המחקר. "זהו מכניזם עתיק שנועד > לעזור לנו לשרוד עוד בתקופה שבה רדפו > אחרינו חיות טרף". אלא שסברה זו הסתמכה על > המחקר הקיים בנושא השפעות המתחים הנפשיים, > ש-90% ממנו נערך על גברים. > מהמחקר החדש עולה, כי לנשים יש רפרטואר > התנהגותי רחב יותר. "למעשה", אומרת ד"ר > קליין, "נראה כי ההורמון אוקסיטוצין > המשתחרר בגוף האשה בתגובה ללחץ ומתח נפשי, > ממתן את הדחף להילחם או לברוח. במקום זה, > הוא מעודד את האשה לדאוג לצאצאיה ולחבור > בו בזמן לנשים אחרות. כשאשה מגיבה בהתאם – > מטפלת בילדיה וחוברת לנשים אחרות – מופרש > בגופה עוד אוקסיטוצין, שמוסיף להילחם > בתחושת הלחץ והמתח ומרגיע אותה. > בגלל זה נשים חיות יותר > המגמה אותה אתרו ד"ר קליין ועמיתתה למחקר, > ד"ר שלי טיילור, מספקת הסבר לכך שנשים > חיות עד גיל מאוחר יותר מגברים. במחקרים > רבים נמצא, כי קשרים חברתיים מפחיתים את > הסיכון לחלות במגוון מחלות, משום שהם > מסייעים להורדת לחץ הדם, קצב הלב ורמות > הכולסטרול. באחד המחקרים הללו, למשל, > נבדקו במשך חצי שנה אנשים שחיו ללא קשרים > חברתיים, ונמצא כי סיכוייהם למות ממחלה > גבוהים בהרבה מאלה של אנשים שקיימו קשרים > חברתיים מסועפים. אין ספק, אומרת ד"ר > קליין, שחברות עוזרות לנו לחיות יותר. > חברויות מסייעות לנו גם לשפר את איכות > החיים. מחקר של בית הספר לרפואה > באוניברסיטת הארוורד מצא, כי ככל שיש > לנשים יותר חברות, הן נוטות פחות לפתח > מחלות ומגבלות גופניות כשהן מתבגרות, > וחייהן טובים ומלאי שמחה יותר. למעשה, > התוצאות היו כה חד-משמעיות, שהחוקרים > הסיקו כי היעדר חברות קרובות ונשות סוד > הוא דבר מסוכן לבריאות ממש כמו עישון או > משקל עודף. > המסקנה: בזמן שאתן מתמרנות בין הקריירה, > הילדים, בן הזוג, הניקיונות והבישולים – > אל תזניחו את החברות. זה חשוב לבריאות! > > > -- > שיהיה לנו יום נפלא! >
 
למעלה