אז איך עושים שינוי?

בדויה1

New member
../images/Emo7.gifאז איך עושים שינוי?

אני בסה"כ בת 23 ודי נמאס לי מהחיים. אני יושבת מול המסך כבר 20 דקות ומנסה למצוא את המילים שיסבירו לאנשים זרים, מה עובר עליי, מוחקת וכותבת שוב, ושוב לא מוצאת את המילים, עברה עליי שנה לא קלה,גילתי דברים על עצמי ועל הקרובים לי, הבנתי שאני די לבד בעולם הזה, למרות האדם הכי משמעותי בחיי שבלעדייו כנראה הייתי מתמוטטת, שיווי המשקל שלי, בעלי היקר. מאז החתונה, בה כביכול הייתי אמורה להתחיל חיים עצמאים, חיי הטלטלו מקצה לקצה, זה התחיל מאיבוד משפחתי, או יותר נכון הבנתי מחדש של "איפה אני" בכל העסק הזה של משפחה, הם די השאירו אותי לבד, המשיך למצב הכלכלי שהדרדר עקב עבודה שאיבדתי, קצת מרצון וקצת מלא, ממשיך במשקל שלא נותן לי מנוח, בעיקר מהעובדה שכל השנה הזו, ניחמו אותי שני דברים בעולם הזה, בעלי והאוכל. אז נכון, יש לי משפחה חדשה, (בעלי ואני), ויש לי עבודה חדשה, שמכניסה מעט כסף, ואני ברוך השם לא ברמה של השמנת יתר, אבל הטלטולים הללו, הוציאו אותי מאיזון, נדמה לי שהפסקתי לתפקד, מוותרת לעצמי בקלות רבה מידי. קשה לי לקום בבוקר, קשה לי ללכת לישון בערב, הראש מלא מחשבות, כל הזמן, כל היום, אני מנסה להבין איך להשתלט מחדש על החיים שלי. אני יודעת שיש לי כמה מטרות לחיים, להצליח בלימודים, להסתדר כלכלית ולרדת במשקל, אבל אין לי מושג איך עושים את זה. אני אבודה, אני בודדה ובעיקר פוחדת, שבגיל 23 אני אתמוטט.

גור42

New member
קודם כל - תדעי שאת לא לבד

אם את רוצה אוזן קשבת, אנחנו פה.
ובכל פעם שאת זקוקה לעצה (גם במישור הפרקטי) או תמיכה, תני לנו צעקה. הרבה יותר קל להיות אבודים ובודדים, ביחד.

כאן יצמח נבט קטן של שינוי

שלום לך בדויה, וברוכה הבאה אלינו. אמנם לכאורה אנשים זרים, אבל בהחלט לא זרים לתחושות שאותן את חווה. ורק הצער שמתגנב אל הלב הפרטי שלי, שאת נאלצת לחוות את אותן תחושות בגיל כל-כך צעיר. ואולי גם הנחמה, שהמקום הזה שלא טוב בו, אם עושים איתו משהו ומנתבים אותו לשבילי הצמיחה, נובט כנבט קטן של שינוי והופך את החיים למקום שהרבה יותר נעים לחיות בו. ואם את מתחילה אותו בגיל צעיר כל-כך, אז אולי יהיו לך יותר ימים טובים בגיל מאוחר יותר. יקירה, מי כמוני מכיר את תחושת חוסר האונים שאת מתארת. שכל-כך כואב על המון דברים ולא יודעים מהיכן להתחיל. ובכל זאת, אם זה יעזור לך קצת אני רוצה להגיד לך שיש דרך. לכל אחד יש את הדרך הפרטית שלו כדי לצאת מזה, כדי להפוך את הכאב והצער האישיים שלו למקום טוב יותר, לצמיחה, להתפתחות ולשינוי. זה לא קל, במיוחד ההתחלה לא פשוטה. המקום שממנו מתחילים הוא המקום הכי קריטי, שלפעמים אנחנו נתקעים בו הרבה הרבה זמן. אבל אל תפסיקי לנסות, מי שלא מתייאש בהתחלה, התהליך הופך לאט לאט לפחות מאיים ומפחיד, ולקצת יותר אפשרי. ואם אנחנו מדברות על התחלה, למה בעצם שלא תתחילי כאן? תיכנסי לאתר "השנה שלי", תקראי קצת חומרים, את לא חייבת לעשות את המשימות אם לא בא לך, אבל אולי תרצי לשתף אותנו יותר, ולאט לאט למצוא לעצמך את הדרך לצאת מהמחשבות שמעייפות אותך. כמובן שיש לי הרבה מאוד עצות מעשיות אם תרצי לשמוע, אבל נראה לי שלשלב הזה זה מספיק. הרבה בהצלחה לך, ואנחנו כאן לכל דבר ועניין.

בדויה1

New member
רוצה להתחיל, רוצה לשנות,

קראתי את דבריך החמים ואני מודה לך. עשיתי עם עצמי הסכם הדדי, אכנס לאתר, אנסה לשנות, וכשאפנים את הכתוב, אחזור לכאן, למצוא דרך, חשוב לי לא להעמיס על עצמי, ולכן עומדת בפני בחירה קשה, מה עומד בראש הרשימה, ומה הכי חשוב לשנות..

Gali112

New member
בהצלחה!!

המאמרים עזרו לי מאוד לארגן את החשיבה ולהתחיל לעשות

בדויה1

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif היעדים שלי ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

בתחום המשקל
להתחיל לאכול 3 ארוחות מסודרות + צופר "טעים" אחת לשבוע.
להתחיל ללכת 3 פעמים לחדר כושר, לפחות פעם בשבוע לספינינג.
להתחיל לרשום את כל מה שאכלתי
לעשות רשימת קניות מסודרת לפי מה שמותר לי לאכול בתחום הכלכלי
להגביל את ההוצאות בדלק, אוכל.
לעבוד יותר שעות בעבודה
ללכת לסופר עם רשימת קניות קבועה עד תקרה של 150 ש"ח.
להפסיק להוציא כסף על שטיות, להגביל 500 ש"ח חודשי להוצאות מיותרות.
להתחיל לשים כסף בפק"מ חודשי. בתחום הלימודים
לסיים את הבחינה בסטטסיטקה בהצלחה
לסיים לקרוא את יחידות 3,4 בשני הקורסים בפסיכולוגיה,
להגיע לכל השיעורים באוניברסיטה.

מצויין ../images/Emo13.gif רק חסרות לי כאן המטרות

כדאי מאוד להרחיב את התמונה נניח לשלושת החודשים הקרובים. מה יתן לך יישום היעדים הללו? אולי לעמוד באיזון בין הוצאות והכנסות מבלי לחרוג בהוצאות במשך שלושה חודשים (אם את יודעת בדיוק מהן ההוצאות וההכנסות שלך). בתחום הלימודים - (כמובן הצעות בלבד) - להגיע לממוצע ציונים X, בתחום המשקל - לעבור לתזונה בריאה שהיא בשבילך כך וכך, ולשמור עליה במשך חודש. אלו הן רק הצעות למטרות, ובכל מקרה את קובעת מה יהיו מטרותייך. אני מאוד ממליצה להרחיב את התמונה גם למטרות כדי לראות את כל היער ולא רק את העצים. (מכירה את הפתגם?) בהצלחה!

בדויה1

New member
צודקת,

המטרה במשקל: לרדת 5 קילו ב3 חודשים הקרובים לפחות. המטרה בתחום הכלכלי: להגדיל הכנסות ולהכנס לתקציב קבוע. המטרה בלימודים: להוציא ציונים של מעל 95 בארבעת הקורסים עד תום הסמסטר.

אנילה1

New member
בדויה1 במקרה שלך

כתיבת בוקר יכולה מאוד לעזור. תחפשי למעלה יש מאמר על כתיבת בוקר..

למעלה