אל תדאגי לי......

בל בל

New member
../images/Emo7.gifאל תדאגי לי......

מים. יש אנשים שמים מסמלים בשבילם טוהר והתחדשות, בשבילי הם מסמלים עצב. בחורף אני בוכה במשך ימים שלמים. כשאני מוזגת כוס מים,כשאני שותפת ידיים, כשאני מתקלחת, כשיורד גשם, כשאני מצחצחת שיניים אפילו כשאני מורידה את המים בשירותים- אני בוכה. קשה להסביר לך למה, אין סיבה מוגדרת שאני חושבת עליה באותו הרגע. אצלי פשוט מים מסמלים דמעות. אני מנסה להסביר לך אבל אני לא יודעת בדיוק איך. זה כאילו שכל אותן הדמעות שזולגות כשבוכים על מישהו מת עולות ביחד איתו לשמים, ואחר כך מכשצר המקום להכיל את הדמעות, שערי השמים נפתחים והדמעות חוזרות בחזרה אלינו בצורה של גשם ואיתן גם הכאב. ובכל טיפה שיורדת אני מרגישה את העצב בעולם. את כל הדמעות שזולגות ועוד יזלגו על אלה שנהרגים בטרם עת. אני יודעת, פעם לא הייתי ככה. פעם היתה לי שיטה, הייתי שומרת את כל הדמעות חזק חזק בעיינים ,מחכה ללילה וכשאף אחד לא ראה הייתי בוכה אל הכר. אבל זה רק החמיר את המצב, הבכי בלילה נהפך לבכי היסטרי והרגשתי חסרתי שליטה . וכשאמא שלי שאלה אותי מה קרה לא ידעתי לענות לה כי לא הייתה לי באמת סיבה. עכשיו אני כבר לא משתמשת בשיטה כי הבנתי שמותר לבכות, מותר להיות רגישה, מותר להראות שקשה. אז אל תדאגי לי אני סתם רגישה בוכה כל היום את בכי העולם. זה יעבור לי עם הזמן, אני פשוט עדיין חלשה. אל תדאגי לי אני בסדר, אל תפחדי עלי, אני בסדר באמת זה רק מחולשה. אוהבת אותך אחות בנפש יקרה אל תדאגי...... שלך ענבל

הלוואי והייתי יכולה

להיות לך למאגר לכל הדמעות, שלא תרגישי כך... קחי
ענק וחזק גלית

בל בל

New member
תודה רבה גלית על התמיכה

שולחת
גדול אליך בחזרה. שלך ענבל

בחורף אני בוכה

לא תמיד אפשר לבכות... זה לא תמיד קל! מותר לבכות - ולא רק בחורף! בכי לא מסמן חולשה, נהפוך הוא! בכי מסמן- חוזק. חוזק נפשי שלך להתמודד עם הבעיות שלך בפנים... כשלאדם קשה והוא שומר הכל בבטן כמו סיר לחץ, הוא מתפוצץ... אבל כשהוא לומד לפרוק- הוא יכול להתמודד עם המון!!! ובכי, בכי הוא הפורקן הטוב ביותר... אין פורקן טוב ממנו, הוא נוח וניד ומתגברים עליו. אדם שפורק עושה לעצמו רק טוב זה לא רע לפרוק, זה לא רע לבכות... ה"שיטה" שאת מתארת, ענבלי (הרשית לי לקרוא לך ככה...) היא שיטה שמראה על חוסר שליטה. "שללוט" בדמעות ולשמור אותם ללילה, ואז לפרוק המו בבת- אחת. לפרוק יותר ממה שניתן להכיל. זה פגע- רע! זה לא טוב ולא עוזר לאיש... היסטריה של בכי, ובכי לכר- כשאין איש שיוכל לתמוך. הוא לא בריא!!! טוב שיצאת מזה. שאת מסוגלת לבכות כשאת צריכה, ולא כשאת לבד. ככה את גם יכול למצוא לך מי שיחבק אותך כשאת בוכה, שיהיה שם בשבילך... זוהי פתיחות: לבכות ליד העולם ולא לפחד ממה שיגידו. ללמוד שמותר להיות רגישה ולבכות כשיש על הלב יותר ממה שהוא יכול להכיל! וזה לא נורא. את גם לא צריכה להביא סיבה לכל פעם שאת בוכה. מותר לבכות סתם כי קשה כי את רוצה. כי לא כל מים הם מים מינרליים.....

מים מינרליים

מים מינרליים/ אמיר פרלמן כשהייתי קטן תמיד חשבתי שמים מופלים לרעה כי לכולם, כלומר, לכל המשקאות שהכרתי היו בועות ולמים לא. איזה בושה חשבתי, מים חיים לא? למה להפלות מים, מה הם כבר עשו? אז כדי לתת הסבר הגיוני שאלתי בקבוק קולה אחד- למה אתם לא אוהבים את המים, ולמרבה הפלא הוא לא ענה אבל התפוצץ והפקק עף מהגזים. חשבתי ואמרתי- אולי טוב שאני יהודי אולי מופלה אבל הרמטי. כן חמודה, עדיף לבכות ולפרוק מאשר להתפוצץ..... מים יכולים להיות טהורים בו בעת מופלים.... אבל הם הרמטיים!
תהיי חזקה
הנסיכה

בל בל

New member
נסיכונת טוב לראות אותך.

תודה שהגבת, ותודה על השיר הוא בהחלט העלה חיוך על פניי. מקווה שהכל טוב איתך. אני מבינה שאין לך כוח לדבר ואין לי בעיה עם זה.רק תזכירי שמתי שיתחשק לך לדבר אני כאן בשבילך. אוהבת ענבל

sunset*

New member
מי שאמר שבכי זו חולשה טעה...

בלבל, אומרים על המים .... שהם מביאים חיים. לא סתם הם בכל מקום. לא בכדי הפרחים ועצים, כל עולם הצומח והחי זקוקים להם. אפילו אצלנו, למעלה מ 70% בגוף הם מים. קראתי את מכתבך כבר לפני יומיים, חשבתי הרבה, ניסיתי להגיב. קשה לי כי אני רואה את עצמי. אני רואה את עצמי , איך אני בלילות לא מצליחה להרדם ושוכבת בוכיה ומכורבלת. ואז עד שכבר נרדמת עם כאב ראש ענקי, קמה יום אחר יום עם עיניים של צב נינג´ה. ישבתי וחשבתי למה הדמעות זולגות ולמה דווקא מהעיניים. הרי יש כל כך הרבה איברים בגוף. ו...למה אחרי שבוכים העיניים מתנפחות להן ככה, גדולות, רטובות ובוהקות. העיניים הן הראי לנשמה שלנו, לנפש שלנו. והדמעות , לא במיקרה זולגות להן משם. הן מנסות לפרוץ את הסכר, את החומות. הן מנסות לשטוף ולטהר. בדימעה אחת קטנה יש עולם ומלואו. יש אושר, אהבה, געגוע, זיכרון,עצב, ותהיות. מי שאמר שבכי זו חולשה טעה.... בכי מחזק ומחשל. בכי זו דרך התמודדות של הוצאת הרגשות שלנו וניסיון להתייצב מולם ולהבינם. תבכי בלבל, תבכי ותבכי עד שהכל יישתחרר. אני פה בשבילך

למעלה