בא לי לקטר לכם..

daniela21

New member
../images/Emo7.gif בא לי לקטר לכם..

אני חדשה בכל העסק של הצליאק ורק לפני שלושה ימים הצטרפתי לעמותה. אמא שלי ניסתה להכין לי אתמול עוגת דבש (אחת העוגות האהובות עלי מכל) מקמח מרמולייט נטול גלוטן והתוצאה מחרידה. אין זכר לטעם של דבש והמרקם הוא של ספוג אוורירי, אפילו אי אפשר לחתוך בסכין מרוב שהעוגה ספוגית... באסה.. מחר אני מוזמנת למסיבה ויהיה שם מכל טוב.. אני מקווה שאני אהיה מספיק חזקה כדי לא לגעת בכלום. הבעיה שלי היא שאני מאוד רזה ותמיד שאני לא אוכלת המון דברים שואלים אותי שאלות מטרידות, כמו למשל, האם אני שומרת וכו' ותמיד חושדים שאולי יש לי הפרעת אכילה (חס וחלילה). איך אתם מסתדרים עם שאלות ותהיות כאלו? מה עונים לאותם אנשים? נכון כתבתי לכם שמותר את הגלידה של הברגר קינג (הפרווה הטעימה)? מסתבר שאסור אותה וגם את הגלידה של הבורגר ראנץ. הן מכילות גלוטן חיטה. למה?? ): מה עושים הרגישים לחלב ולגלוטן? אוכלים רק גלידות סורבה בחוץ? ורק שתדעו שאני חושדת בנורופן ג'ל. לקחתי אותו אתמול והיום ואני מרגישה איום (יצא חרוז). יתכן שיש בזה גלוטן? סליחה על הקיטורים המרובים, עוד לא התחלתי לקטר על תקופת הבחינות
 
קחי את הבאסה בסבבה! ../images/Emo8.gif

עוגת דבש - אני בטוחה שאמא שלי תתפקד בקרוב ותתן מתכון אוורירי וטעים (אגב גם אני מתה על עוגות דבש
). אמרת שאת רזה מאוד וחושדים שיש לך הפרעות אכילה - אני מנחשת שבחודשים הקרובים תעלי קצת במשקל אם תקפידי על אוכל נטול גלוטן, אז לא הייתי דואגת יותר מדי במקומך. מה עונים להם? שיתעסקו בעניינים שלהם ובצלחת שלהם. מה אוכלים במסיבות? במבה ופירות בעיקר. אם יש אפרופו ותפוצ'יפס - גם אותם מותר, וגם גלידה שאין בה ביסקוויטים/ עוגיות. את בטוחה שבגלידות עצמן יש גלוטן? הבעיה היא לא בתוספות? בכל מקרה תמיד יש את הגלידה של מקדונלדס (שלדעתי גם ככה יותר טעימה). בכל מקרה תתעודדי, מתרגלים לזה ורואים שהשד לא כל כך נורא - בעיקר כשמרגישים את השינוי לטובה בהרגשה הכללית. ואת מוזמנת לקטר ANY TIME!
 

daniela21

New member
כן, אני בטוחה שיש בהן גלוטן

שאלתי גם בבורגר ראנץ וגם בבורגר קינג והמוכרים היו ממש בסדר, הסתכלו על הרכיבים ובישרו לי שגם את גילדת הפרווה ללא שום תוספת אין לי אפשרות לקנות מהם.. בקשר לגלידה של מקדונלדס - היא חלבית ויש לי אי סבילות חמורה ללקטוז. נראה לי שאני פשוט אוכל בבית ואם אמצא משהו לנשנש במסיבה אני אלך על זה :) תודה על העידוד!
 
קטרי כמה שאת רוצה. נשמח לעזור.

מתחרה באמא של אלפקה, שהרגע הדפסתי את מתכון המאפין שלה ומעבירה מתכון של עוגת דבש, שגם הלא צליאקים אצלי אוהבים. עוגת דבש. החומרים: חב' מרגרינה מומסת. 1 שקית סוכר וניל, 3 ביצים טרופות 2 כפיות מיץ לימון 1/4 כוס מים 1 כוס קמח מרמולייט 3/4 כוס קמח אורז מלא 2 כפיות אבקת אפיה 1/4 כוס סוכר 2 כפות דבש. אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים בקערה במיקסר. שופכים לתבנית פיירקס או תבנית משומנת אחרת ואופים בתנור על 180 מעלות בין 30 לארבעים דקות. בתאבון. אשמח לשמוע תגובות של מי שניסה.
 
למעלה